Pomocnik Napisano 7 października 2011 Udostępnij #1 Napisano 7 października 2011 Przez 5 lat spaliłam tylko 15 m3 drewna. Jesienią, do włączenia c.o., palę w kominku co dwa dni w godz. 16–22. Rano kafle są jeszcze ciepłe - mówi Krystyna, członkini Klubu Budujemy Dom. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/instalacje/kominki-i-kominy/a/13828-kominek-z-zeliwnym-wkladem-doswiadczenia-uzytkownika Link do komentarza
Gość a Napisano 7 października 2011 Udostępnij #2 Napisano 7 października 2011 a nie lepiej bylo piec steatytowy finski? zamiast sie bawic w te kafle ktore maja kumulowac cieplo?. Link do komentarza
retrofood Napisano 7 października 2011 Udostępnij #3 Napisano 7 października 2011 Cytat a nie lepiej bylo piec steatytowy finski? zamiast sie bawic w te kafle ktore maja kumulowac cieplo?. To Ty chyba nie znasz kafli. Cytat Wcześniej sporo czasu upłynęło, zanim znalazłam wykonawcę kafli. Ale warto było czekać. Kominek, dzięki szamotowo-kaflowej obudowie, jest ekonomiczny. Taki problem? Internetu nie było? U mnie za stodołą kupisz od ręki. http://www.kafle.com.pl/ Możesz wybrać co się podoba. Link do komentarza
Gość adiqq Napisano 8 października 2011 Udostępnij #4 Napisano 8 października 2011 Moja rodzina to chyba z tych leniwych jest. Moi rodzice mają piękny kominek , podobny nawet do tego przedstawionego na zdjęciu, i jakoś nikt w nim nie pali...od święta wielkiego, czyli 1-2 razy na rok. A mają go już ponad 10 lat....jak jest zimno, to rozpalają piec CO....ja też mam kominek, jako rezerwowe/awaryjne źródło ciepła i też palę bardzo rzadko...to trzeba lubieć...salon w końcu to nie kotłownia... Link do komentarza
Kominki Bielawski Napisano 3 sierpnia 2013 Udostępnij #5 Napisano 3 sierpnia 2013 Cytat a nie lepiej bylo piec steatytowy finski? zamiast sie bawic w te kafle ktore maja kumulowac cieplo?. Kafle to mnóstwo worów i setki wzorów szkliw ... Steatyt jest kolorowy jak...............tundra w noc polarną Link do komentarza
Gość Eugeniusz Okoniewski Napisano 10 kwietnia 2014 Udostępnij #6 Napisano 10 kwietnia 2014 Pani Liliano jestem zainteresowany obudowaniem wkładu kominkowego , prosze mi napisac gdzie pani kupila kafle Link do komentarza
Gość Sławek Podemski Napisano 1 stycznia 2015 Udostępnij #7 Napisano 1 stycznia 2015 Jestem zainteresowany zakupem kafli, proszę o powiedzieć gdzie pani kupiła mój mail lucmin@wp.pl Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się