Olszaaa Napisano 17 grudnia 2014 Udostępnij #51 Napisano 17 grudnia 2014 Cytat A mi się spodobała taka aranżacja, która w google images wyskakuje pod hasłem art-deco Chcę taką wannę! Mi się podobają bardziej minimalistyczne łazienki, raczej w stylu modernistycznym, np. takie: Lubię surowe wnętrza, bez przesytu Link do komentarza
marekdesign1 Napisano 19 grudnia 2014 Udostępnij #52 Napisano 19 grudnia 2014 Cytat Ta nowoczesna wersja art deco wydaje mi się strasznie zimna. Wolę klimaty jak na tym zdjęciuTutaj cały urok w podłodze i ceramice... Naprawdę świetne połączenie. Bez specjalnych wodotrysków. I mozaika na ścianie jest świetnie wyeksponowana. Chętnie zapożyczę to do swojej łazienki Link do komentarza
adam_69 Napisano 26 grudnia 2014 Udostępnij #53 Napisano 26 grudnia 2014 ta pierwsza aranazacja bardzo mi przypomina to co jest oferowane naszym wschodnim sasiadom jesli chodzi o wnetrza Link do komentarza
winiarska Napisano 30 grudnia 2014 Udostępnij #54 Napisano 30 grudnia 2014 Cytat W stylu art deco płytki powinny być w tonacji czarno-białej, ze zróżnicowanymi wielkościami. Proponuję ściany na wysokość 120 cm obłożyć fazowanymi płytkami o wymiarach 14,8x29,8 cm z kolekcji Macieja Zienia Piccadilly 4 dla Tubądzin. Będą tworzyć się na nich obrazy z odbijającego się otoczenia. Do kabiny radzę wybrać małe, gładkie kafelki, na podłodze natomiast przeplataną mozaikę czarnych i białych, która będzie obwiedziona czarnym szlakiem. trochę mrocznie, ale uwielbiam takie wnętra :-) Link do komentarza
deddom Napisano 16 stycznia 2015 Udostępnij #55 Napisano 16 stycznia 2015 Ja też najlepiej czuje się w "ciepłych" łazienkach. I w ogóle "cieplejszych" wnętrzach. Styl art deco bardzo mi odpowiada. Mój mąż także jest nim zachwycony - a przykłada dużą uwagę na wystroju. Link do komentarza
tikitaki Napisano 27 stycznia 2015 Udostępnij #56 Napisano 27 stycznia 2015 Wersja dwa bardziej do mnie przemawia. Już patrząc na samą pierwszą aranżację dostaje oczopląsu. Ale co kto lubi Link do komentarza
fortas201 Napisano 28 stycznia 2015 Udostępnij #57 Napisano 28 stycznia 2015 (edytowany) z łazienek w stylu art deco podoba mi się ta aranżacja:Głównie przez klimat, w jakim są przedstawione płytki na podłogę. Połączenie czerni i bieli bardzo do mnie przemawia, ale nie w nadmiarze Edytowano 11 lutego 2015 przez Redakcja (zobacz historię edycji) Link do komentarza
demmil Napisano 30 stycznia 2015 Udostępnij #58 Napisano 30 stycznia 2015 Styl art deco naprawdę potrafi zainspirować. Ja staram się znaleźć własną drogę. Niestety moja łazienka nie jest dużych rozmiarów. Link do komentarza
Hebe Napisano 23 lutego 2015 Udostępnij #59 Napisano 23 lutego 2015 Cytat z łazienek w stylu art deco podoba mi się ta aranżacja:Głównie przez klimat, w jakim są przedstawione płytki na podłogę. Połączenie czerni i bieli bardzo do mnie przemawia, ale nie w nadmiarze Świetna aranżacja! A na ścianach też płytki? Tak duże? Te podłogowe o trochę w południowym stylu. Fajne. Coraz więcej producentów wprowadza podobne elementy w swoich kolekcjach. Nie wiem czemu ale skojarzyło mi się też z Morocco Opp! Tylko mnie takie wzornictwo bardziej z minimalizmem się kojarzy. Może błędnie. Link do komentarza
Elfir Napisano 23 lutego 2015 Udostępnij #60 Napisano 23 lutego 2015 na ścianie są panele - albo drewniane albo mdf Link do komentarza
Ekspert Sztukaterii WMB Napisano 19 kwietnia 2015 Udostępnij #61 Napisano 19 kwietnia 2015 Łazienka w stylu art deco jest połączeniem dekoracyjności i elegancji z nowoczesnością, a przede wszytkim funkcjonalnością. Jako element dekoracji można użyć sztukaterii wewnętrznej. Idealny przykład pokazał fortas201. Zastosowane listwy sufitowe idealnie wzbogacają prosty styl łazienki. Bez dużego przepychu. Różnorodność elementów i kształtów sztukaterii sprawi, że każda łazienka nabierze stylu i elegancji. Link do komentarza
Robert81 Napisano 16 czerwca 2015 Udostępnij #62 Napisano 16 czerwca 2015 Cytat Witam Co sądzicie na temat łazienek urządzonych w stylu Art Deco? mi sie ten styl podoba - łazienka urządzona według tego stylu jest bardzo funkcjonalna. Jeśli nie wiecie jak wygląda łazienka w stylu art deco, to tu możecie zobaczyć: Robią wrażenie. Mi się podoba. Link do komentarza
Gość Napisano 24 czerwca 2015 Udostępnij #63 Napisano 24 czerwca 2015 Świetne te łazienki! Ja jestem maniakiem szachownicy na podłodze i taką u siebie mam. Wszyscy znajomi się zachwycają, bo to dość nietypowe rozwiązanie a szkoda. Link do komentarza
ryszardk Napisano 2 września 2015 Udostępnij #64 Napisano 2 września 2015 Ja jestem zwolennikiem prostoty. Dobrze się czuję w takich nieco surowych, skandynawskich klimatach. Cenię je sobie przede wszystkim dlatego że są uniwersalne i modne przez długie lata. Przy zastosowaniu solidnych materiałów możemy nie kłopotać się remontem przez dłuższy czas. Zaś styl, o którym mówimy, wydaje mi się nieco przeładowany i w sumie dość łatwo przesadzić. Trzeba uważać, żeby nie popaść w kicz. Może warto poradzić się w takim wypadku projektanta albo pogrzebać w poszukiwaniu ciekawych aranżacji. Link do komentarza
sorben Napisano 8 września 2015 Udostępnij #65 Napisano 8 września 2015 Dla mnie styl art deco kojarzy się przede wszystkim z mieszczaństwem, przepychem i... bezguściem xD Za dużo pierdół w łazience, nie można spokojnie po mydło sięgnąć, żeby nie zwalić przy okazji 3 innych rzeczy. Wielkie nie xD Link do komentarza
KarolinaKarola Napisano 4 lipca 2020 Udostępnij #66 Napisano 4 lipca 2020 Uwielbiam styl art deco jednak to ostatnie zdjęcie łazienki przypomina mi bardziej styl nowoczesny, minimalistyczny. Planuję remont łazienki i rozglądam się za płytkami właśnie w stylu art deco Link do komentarza
Elfir Napisano 5 lipca 2020 Udostępnij #67 Napisano 5 lipca 2020 wszystkie udające marmur będą w tym stylu. Art-Deco to nowoczesność, jaką ją rozumiano w 20-leciu międzywojennym + luksus. Bardzo drogie materiały wykończeniowe: marmur, mosiądz, nikiel, kryształy, egzotyczne forniry, egzotyczne skóry oraz geometryzacja kształtu. Nie ma to nic wspólnego z przepychem, wzorkami i mieszczaństwem. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się