bajbaga Napisano 24 września 2011 Udostępnij #1 Napisano 24 września 2011 O tym, ze Internet jest kopalnią wiedzy, nie trzeba nikogo przekonywać.Ale o tym, że zawartość tych informacji jest nie zawsze zgodna z przepisami i (lub) rzeczywistością – przypominać należy bezustannie:Jako przykład z „ostatniej chwili”: http://twojeporady.onet.pl/artykuly/zobacz...zewy-lub-drzewo a tu wielkopomny cytat - w całości niezgodny z czymkolwiek: Cytat Kategoryczny zakaz wycinania drzew obowiązuje w lasach, sadach, na nieruchomościach wpisanych do rejestru zabytków, na granicach parków narodowych i rezerwatów. Nie można wycinać również drzew młodszych niż 5 lat. Link do komentarza
retrofood Napisano 24 września 2011 Udostępnij #2 Napisano 24 września 2011 Co w tym dziwnego? Okazuje się, że nawet normy zawierają sporo błędów, a szczególnie normy europejskie. Bo tłumaczenie ich jest często tak dyletanckie, że głowa boli. To tak jak w sprawie Oleksego rosyjskie słowo беседовал przetłumaczono na "biesiadował". A ono oznacza po prostu wywiad, rozmowę. Link do komentarza
letin Napisano 25 września 2011 Udostępnij #3 Napisano 25 września 2011 No jasne, że najpierw dokładnie trzeba się zapoznać z normami budowlanymi, jeśli chodzi o materiały budowlane czy budowanie wykończeń, nawet tych pozornie nieistotnych.... Teraz głównym napędem na rynku budowlanym stają się właśnie coraz częściej takie fachowe porady, które są daaalekie od prawdy... Link do komentarza
mikee Napisano 14 października 2011 Udostępnij #4 Napisano 14 października 2011 Bo w internecie jest dokładnie tak jak w realu Musimy starannie dobierać osoby, czy firmy, które obdarzymy zaufaniem. Link do komentarza
Gość adiqq Napisano 14 października 2011 Udostępnij #5 Napisano 14 października 2011 podpisuję się obiema rękami pod tytułem wątku, mój dom to przykład na to, że gdybym nie był dociekliwy tylko słuchał fachowców to byłby zupełnie inny, czytaj gorszy... Link do komentarza
Marta_32 Napisano 4 listopada 2011 Udostępnij #6 Napisano 4 listopada 2011 Aha, tak jak na nasze rury są otoczone konopiami, dzięki czemu są w stanie przetrzymać nawet największe mrozy ( info w języku rosyjskim mówi o pakułach ) Co do szukania rad w internecie to .. co by człowiek nie znalazł, musi dalej sprawdzać, szukać uwiarygodniać.. Miałam nadzieję, że jeśli chodzi o budownictwo jest trochę inaczej niż w mojej branży, ale jak widzę nie ma różnicy. Czego się jeszcze nauczyłam, oprócz tego że trzeba wszystko sprawdzać ? Wstawiania linków Link do komentarza
retrofood Napisano 7 listopada 2011 Udostępnij #7 Napisano 7 listopada 2011 Cytat Aha, tak jak na nasze rury są otoczone konopiami, dzięki czemu są w stanie przetrzymać nawet największe mrozy ( info w języku rosyjskim mówi o pakułach ) Dobrze mówi. Starzy majstrowie też mówią "pakuły" Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się