grazia18112 Napisano 16 września 2011 Udostępnij #1 Napisano 16 września 2011 Co wchodzi w skład stanu otwartego dmu ścinki działowe też Link do komentarza
daggulka Napisano 16 września 2011 Udostępnij #2 Napisano 16 września 2011 Cytat Co wchodzi w skład stanu otwartego dmu ścinki działowe też a co masz w umowie? Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 16 września 2011 Udostępnij #3 Napisano 16 września 2011 U mnie akurat ścianki też były,ale to omówiłem wcześniej z murarzami. Wydaje mi się ,że powinny wchodzić stan otwarty bo przecież ktoś i tak je będzie musiał wymurować (chyba że sami to zrobicie) i weźmie za to pieniążki. Link do komentarza
daggulka Napisano 16 września 2011 Udostępnij #4 Napisano 16 września 2011 Cytat U mnie akurat ścianki też były,ale to omówiłem wcześniej z murarzami. Wydaje mi się ,że powinny wchodzić stan otwarty bo przecież ktoś i tak je będzie musiał wymurować (chyba że sami to zrobicie) i weźmie za to pieniążki. a co jeśli ścianki są przewidziane z płyt k-g? Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 16 września 2011 Udostępnij #5 Napisano 16 września 2011 Cytat a co jeśli ścianki są przewidziane z płyt k-g? A tego to już autorka nie napisała,ale domniemywam że chodzi o murowane bo pisze o stanie otwartym a na tym etapie nie robi się ścianek z płyt k-g. Link do komentarza
behemot Napisano 8 grudnia 2011 Udostępnij #6 Napisano 8 grudnia 2011 murowane ścianki działowe wchodzą w skład sso. Ale najlepiej jest poprosić firme, która przygotowuje wycene o szczegółowe rozpisanie co wchodzi na poszczególne etapy i wtedy mamy czarno na białym co i jak. Link do komentarza
Barbossa Napisano 9 grudnia 2011 Udostępnij #7 Napisano 9 grudnia 2011 wycena wycenąale dobrze jest się pokusić o przygotowanie własnego zestawienia robót do wyceny na podstawie posiadanego projektuwtedy przynajmniej oferty będą porównywalne i nie będzie się miało pretensji, że "a ja myślałam/em..."wymaga to trochę pracy, ale jak iwdać ta przynosi satysfakcję jakiej mało, jak nie - może poprosić szeryfa i z nim to omówić Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się