kiwaczek Napisano 25 sierpnia 2011 Udostępnij #51 Napisano 25 sierpnia 2011 Cytat drażni mnie .... albo się przyzwyczaję, albo mnie szlag trafi i sama przemaluję.... tudzież powieszę 1500 fioletowych obrazków wierze Ci ze drazni,pewnie szczegolnie przy sztucznym swietle...dodatki musza byc ,to nie zielen,to "wsciekla zielen"ale masz glowe na karku i obrotna kobitka z Ciebie,wiec bedzie okey p.s.dawno,dawno temu... dobieralem kolory na sciany.elewacje(wtedy mieszalnie kolorow w sklepach to byla "nietania" rzadkosc).Wiele mlodych ludzi decydowalo sie na imho intensywne kolory,ktore na kawalku papieru wygladaly niczego sobie ale na scianie...tutaj ten kolor ludzkie oko odbieralo inaczej z racji duzej powierzchni.Potem wracali do sklepu po biala farbe/emulsje, zeby kolor stonowac na mniej intensywnyczekamy na rezultaty Link do komentarza
daggulka Napisano 25 sierpnia 2011 Autor Udostępnij #52 Napisano 25 sierpnia 2011 Cytat czekamy na rezultaty trza dać czas czasowi ... co nagle to po diable .... i takie tam....czyli... pomyśleć muszę .... jak nie wymyślę, to przemaluję... Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 25 sierpnia 2011 Udostępnij #53 Napisano 25 sierpnia 2011 A ja to byłbym ostrożny z tymi schodami (są bardzo realistyczne) bo ktoś z rozpędu mógłby w ścianę przywalić Link do komentarza
daggulka Napisano 25 sierpnia 2011 Autor Udostępnij #54 Napisano 25 sierpnia 2011 Cytat A ja to byłbym ostrożny z tymi schodami (są bardzo realistyczne) bo ktoś z rozpędu mógłby w ścianę przywalić może wtedy by nie zauważył tych zielonych ścian .... choć nie - nie ma szans, wykluczone - choćby tam była narysowana goła baba w akcie stulecia - nie dałoby się przeoczyć tej wściekłej zieleni ... Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 25 sierpnia 2011 Udostępnij #55 Napisano 25 sierpnia 2011 Cytat może wtedy by nie zauważył tych zielonych ścian .... choć nie - nie ma szans, wykluczone - choćby tam była narysowana goła baba w akcie stulecia - nie dałoby się przeoczyć tej wściekłej zieleni ... Jak na mój gust (może mam gust do bani ) to ta zieleń mi się podoba.Z czym bym jeszcze pokombinował to z oświetleniem,gra światła też dużo może wnieść co do barwy. Link do komentarza
Etka Napisano 25 sierpnia 2011 Udostępnij #56 Napisano 25 sierpnia 2011 Szczerze mówiąc, poprzednia wersja z brązami i dmuchawcami bardziej mi się podobała. Link do komentarza
Moose Napisano 25 sierpnia 2011 Udostępnij #57 Napisano 25 sierpnia 2011 Cytat Jak na mój gust (może mam gust do bani ) to ta zieleń mi się podoba. Ty masz do bani, ja, Rysiek tyż... A cała sprawa polega na tym, że się Dadze nie podoba i nikt jej do tej zieleni nie przekona.Kwestia gustu... mnie się fiolety nie podobają więc se ich w domu nie zapodam, bo po co...? Żeby się denerwować???Smoku chyba nie przemyślałaś tej znienawidzonej zieleni do końca... nawet mimo to, że miał być inny odcień... tak mnie się wydaje... A teraz musisz zdecydować sama... przemalować czy zostawić... i się wkur.iać Link do komentarza
Barbossa Napisano 26 sierpnia 2011 Udostępnij #58 Napisano 26 sierpnia 2011 na gust na cwiet tawariszcza nietcóżpo tym przedpokoju bedziesz się przechadzała przede wszystkim Tyskoro Ci nie pasuje to nie pytaj o zdanie innych, bo oni tam co najwyżej wpadną na imprę i żyć z tym nie będąa Ty się zadręczysz Link do komentarza
daggulka Napisano 26 sierpnia 2011 Autor Udostępnij #59 Napisano 26 sierpnia 2011 Cytat Jak na mój gust (może mam gust do bani ) to ta zieleń mi się podoba.Z czym bym jeszcze pokombinował to z oświetleniem,gra światła też dużo może wnieść co do barwy. bo to nie chodzi o to, że gust do bani .... po prostu niektórzy lubią takie kolory a inni inne ... niektórzy żywe , inni stonowane .... Cytat Szczerze mówiąc, poprzednia wersja z brązami i dmuchawcami bardziej mi się podobała. jakbyś zobaczyła tą wersję po 3 latach użytkowania , to by Ci się przestała podobać ... ściany niemalże jak na dworcu - jasne kolory niestety nie sprawdzają się w takich miejscach jak klatka schodowa.... , przynajmniej u mnie Cytat Smoku chyba nie przemyślałaś tej znienawidzonej zieleni do końca... nawet mimo to, że miał być inny odcień... tak mnie się wydaje... A teraz musisz zdecydować sama... przemalować czy zostawić... i się wkur.iać masz rację ..... nie przemyślałam .... wstępnie chciałam ciepły żółty - ale wydał mi się za jasny .... Cytat na gust na cwiet tawariszcza nietcóżpo tym przedpokoju bedziesz się przechadzała przede wszystkim Tyskoro Ci nie pasuje to nie pytaj o zdanie innych, bo oni tam co najwyżej wpadną na imprę i żyć z tym nie będąa Ty się zadręczysz na razie poeksperymentuję z dodatkami .... jak nic nie wymyślę, albo po wymyśleniu nadal mi się nie będzie podobał - to wtedy przemaluję... Link do komentarza
daggulka Napisano 26 sierpnia 2011 Autor Udostępnij #60 Napisano 26 sierpnia 2011 póki co .... bardzo proszę o pomysły na tą klatkę schodową.... żeby ją zmienić , przełamać kolor ... trzeba zrobić taką "klatkę nie do poznania , edycja II" , czyli trzeba sę nie poddawać jeszcze i spróbować na razie bez przemalowania faktem jest , że kolor ten powiększa przestrzeń ... ale nic to jeszcze - wstaję Ci ja w nocy , po ciemku - a tu schody widzę - farba odbija światło nawet po ciemku .... to jest dopiero akcja... tak to wygląda .... zielono.... Link do komentarza
bajbaga Napisano 26 sierpnia 2011 Udostępnij #61 Napisano 26 sierpnia 2011 (edytowany) Ja tam uważam, że każdy ma prawo do własnego postrzegania i odczuwania przestrzeni, koloru i formy – ważne, aby sam akceptował swój wybór (nieraz potrzeba na to czasu).Racjonalne myślenie powoduje jednak i taką sytuację, że „naginamy” swoje upodobania w imię np. praktyczności.Moim zdaniem - takie zestawienie kolorystyczne jak u Dagi jest wręcz „podręcznikowym” przykładem umiarkowanej awangardy i stonowanej klasyki. Co więcej podkreśla funkcjonalność obu pomieszczeń i zdecydowanie je rozdziela. Sam kolor klatki schodowej doskonale współgra z elementami stałymi – poręcz, balustrada, cokoliki, posadzka.Światło powoduje grę kolorów - co powoduje, że ta klatka żyje i zmienia swoja barwę ( przy jasnych kolorach zawsze wygladałaby tak samo).Wyjątkowość klatki podkreślą również 2 lub 3 duże zdjęcia ślicznych dziewczyn. Ps. A może te zdjęcia „przerobić” na grafikę?Dopisałem:Ja na tej ścianie, na wprost ze zdjęcia pierwszego (półpiętro), zwiesiłbym duże zdjęcie (portret) czarno białe lub w formie grafiki – i finto. Nie pamiętam, czy naprzeciw schodów na górze są drzwi, czy ściana – jeśli ściana - to na niej pierdyknąłbym drugi „portrecik”.Popatrz Daga na to z innej strony – jak na klatkę schodową, która już teraz ma wiele uroku. Zbytnie „upiększanie” zatraci jej charakter a i kolor może się przez to „uwypuklić” – a o kolor wszak chodzi. Edytowano 26 sierpnia 2011 przez bajbaga (zobacz historię edycji) Link do komentarza
daggulka Napisano 26 sierpnia 2011 Autor Udostępnij #62 Napisano 26 sierpnia 2011 Cytat Ja tam uważam, że każdy ma prawo do własnego postrzegania i odczuwania przestrzeni, koloru i formy – ważne, aby sam akceptował swój wybór (nieraz potrzeba na to czasu).Racjonalne myślenie powoduje jednak i taką sytuację, że „naginamy” swoje upodobania w imię np. praktyczności. może faktycznie potrzeba czasu? minie kilka dni , opatrzę się z tym kolorem .... może jakoś to będzie ... ślubnemu się podoba ... ale Jemu się zawsze coś innego podoba niż mnie ... pamiętacie niebieską łazienkę, co? teraz zaś żebym z dodatkami nie przesadziła z tego nadmiaru chęci zakrycia przestrzeni Cytat Sam kolor klatki schodowej doskonale współgra z elementami stałymi – poręcz, balustrada, cokoliki, posadzka. jakoś tak faktycznie się ślizgiem udało, że to się nie gryzie ... Cytat Światło powoduje grę kolorów - co powoduje, że ta klatka żyje i zmienia swoja barwę ( przy jasnych kolorach zawsze wygladałaby tak samo). co racja to racja ... w zależności od kąta padania światła i pory dnia ten kolor wydaje się zmieniać.... nawet teraz patrząc na wprost z dołu u podnóża schodów prawa ściana ma inny kolor , środkowa inny a ta po lewej to już w ogóle jakiś ... z kosmosu ... serio ... Cytat Wyjątkowość klatki podkreślą również 2 lub 3 duże zdjęcia ślicznych dziewczyn. Ps. A może te zdjęcia „przerobić” na grafikę? musiałabym do Wisły jechać ... tam zawsze stoją osoby które malują grafiki .... talenciarze , naprawdę.... rozważam te zdjęcia czarno białe albo w sepii w formacje może kole A4... w takich średnio szerokich ramkach - sama nie wiem w jakim kolorze .... białe? pod kolor schodów? inny kolor? rozważam też alternatywnie fototapetę na tą ścianę z kinkietem , gdzie kiedyś był dmuchawiec... może taką w panoramie szeroka na 2m , wysoka na metr , a może na całą tą ścianę...... sama nie wiem ... gdybym była w szkole - to z wystroju wnętrz miałabym banię .... nie znam się na tym kompletnie , kolorystycznie dobrać nic nie potrafię , z formą też ciężko ..... dlatego właśnie zawsze radzę się na forum .... są tu dobrzy ludzie którzy podpowiedzą zawsze coś żeby miało ręce i nogi ... oczywiście zawsze niezmiennie jestem za wszystkie porady wdzięczna Cytat Dopisałem:Ja na tej ścianie, na wprost ze zdjęcia pierwszego (półpiętro), zwiesiłbym duże zdjęcie (portret) czarno białe lub w formie grafiki – i finto. Nie pamiętam, czy naprzeciw schodów na górze są drzwi, czy ściana – jeśli ściana - to na niej pierdyknąłbym drugi „portrecik”. drzwi tam są do łazienki .... Cytat Popatrz Daga na to z innej strony – jak na klatkę schodową, która już teraz ma wiele uroku. Zbytnie „upiększanie” zatraci jej charakter a i kolor może się przez to „uwypuklić” – a o kolor wszak chodzi. a dwa czy trzy takie zdjęcia dziewczyn formatu A4 w szerokich ramkach obok siebie lub schodkowo na tej ścianie na półpiętrze byłoby ok? jedno to może tak .... za łyso? ramki tak mi się zdo , że może jasne jakieś , co? Link do komentarza
bajbaga Napisano 26 sierpnia 2011 Udostępnij #63 Napisano 26 sierpnia 2011 Ja bym dawał bez ramek.A może szalony pomysł – „okno” na tym półpiętrze z ramami w kolorystyce drzwi, „wypełnione” bądź zdjęciami – różnymi, bądź w połówkach portretami Twoich dziewczyn, bądź efektownym widokiem za nim (fototapeta?). Link do komentarza
daggulka Napisano 26 sierpnia 2011 Autor Udostępnij #64 Napisano 26 sierpnia 2011 Cytat Ja bym dawał bez ramek.A może szalony pomysł – „okno” na tym półpiętrze z ramami w kolorystyce drzwi, „wypełnione” bądź zdjęciami – różnymi, bądź w połówkach portretami Twoich dziewczyn, bądź efektownym widokiem za nim (fototapeta?). jezus maria ... nie ogarniam wzrokiem wyobraźni ... na allegro szukam właśnie ramy "okna" i nie znalazłam .... ale jest mnóstwo fajnych ram w dziale obrazów ... nowe, używane , stare , stylizowane , nowoczesne .... oczopląsu można dostać... Link do komentarza
Barbossa Napisano 26 sierpnia 2011 Udostępnij #65 Napisano 26 sierpnia 2011 albo drewniane szprosy do drzwi wenwętrznych, w marketach się trafiają, kosztują niewielemożna pomalować, w środek dać obrazki, można strzelić mleczny poliwęglan (z podświetleniem diodowym?), a na nim figurki np kotków, tych co wyżej są publikowane 1 Link do komentarza
bajbaga Napisano 26 sierpnia 2011 Udostępnij #66 Napisano 26 sierpnia 2011 Ten podświetlany „ekran” – to jest to Jak sie znudzi motyw "kotny", zawsze można przemalować na grafikę inną np. japońską – już pomijam, że może to być doskonale tło na ewentualne fotki, korzenioplastykę, itp. Link do komentarza
daggulka Napisano 26 sierpnia 2011 Autor Udostępnij #67 Napisano 26 sierpnia 2011 o takie coś Wam chodzi? tylko zamiast lustra - fotki, tak? jeszcze tylko jednego chętnego proszę który mi to podświetlenie i ten poliwęglan i te szprosy zamontuje Link do komentarza
bajbaga Napisano 26 sierpnia 2011 Udostępnij #68 Napisano 26 sierpnia 2011 No – ale takie lustro też byłoby ciekawe na tym półpiętrze. Klatka zyskałaby „głębię” - takie 3D. Link do komentarza
daggulka Napisano 26 sierpnia 2011 Autor Udostępnij #69 Napisano 26 sierpnia 2011 Cytat No – ale takie lustro też byłoby ciekawe na tym półpiętrze. Klatka zyskałaby „głębię” - takie 3D. to jasne prostokątne lustro jest rewelacyjne - jak dla mnie mogłoby być białe .... jak go przed chwilą zobaczyłam, to też mi się od razu rzuciło .... cena na stronie z jakimiś francuskimi inspiracjami to niespełna 800zeta , ale jestem pewna , że tam gdzie zwykle oprawiają mi obrazy zrobiliby mi to za dużo mniej ... Link do komentarza
bajbaga Napisano 26 sierpnia 2011 Udostępnij #70 Napisano 26 sierpnia 2011 Moim zdaniem rama powinna być w takim kolorze jak „stolarka” drzwi lub okna połaciowego – takie nawiązanie (kontynuacja). Biały – moim zdaniem nijak nie pasuje. Link do komentarza
daggulka Napisano 26 sierpnia 2011 Autor Udostępnij #71 Napisano 26 sierpnia 2011 Cytat Moim zdaniem rama powinna być w takim kolorze jak „stolarka” drzwi lub okna połaciowego – takie nawiązanie (kontynuacja). Biały – moim zdaniem nijak nie pasuje. masz rację ... ale kurcze ... takie lustro ze szprosami w kolorze drzwi - to fajnie by wyglądało? jakie powinno duże? ta ściana to ma szerokości 210cm , wysokości do skosu 250 ... Link do komentarza
bajbaga Napisano 26 sierpnia 2011 Udostępnij #72 Napisano 26 sierpnia 2011 Po zastanowieniu – ten biały kolor ram, niby nie pasuje, ale może dać kontrastowy efekt, co byłoby kontynuacją kontrastu miedzy salonem a klatką. Czyli zasada zachowana. Tylko, czy „przeżyjesz” dwa kontrasty ?Daga – tam z boku jest świetlik (okno) ? W ramie , w kolorze ? Link do komentarza
daggulka Napisano 26 sierpnia 2011 Autor Udostępnij #73 Napisano 26 sierpnia 2011 mam w pamięci sypialnię gawla - ma zielone ściany i białe meble - połączenie tych dwóch kolorów bardzo mi się podoba .... stąd jakby automatycznie pomyślałam o jasnych ramkach , albo białych albo w kolorze schodów... kilka pomysłów fajnych tu padło .... mam nadzieję, że nie tylko mnie się przydadzą... czekam na jeszcze ... decyzja jeszcze nie podjęta , na razie zbieram dane ... Cytat Daga – tam z boku jest świetlik (okno) ? W ramie , w kolorze ? obok lustra? to takie półokrągłe? znalazłam w archiwum allegro - chcieliście szprosy , znalazłam to wkleiłam ... wygląda, że to drewno .... kolor nie jest problemem ... są lakierobejce rozmaite i można przemalować z zachowaniem wizerunku słojów... Link do komentarza
bajbaga Napisano 26 sierpnia 2011 Udostępnij #74 Napisano 26 sierpnia 2011 (edytowany) Nie – chodzi mi o Twoją klatkę schodową.Na zdjeciu po lewej stronie, ta biała świecąca "plama". Edytowano 26 sierpnia 2011 przez bajbaga (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Barbossa Napisano 26 sierpnia 2011 Udostępnij #75 Napisano 26 sierpnia 2011 Cytat masz rację ... ale kurcze ... takie lustro ze szprosami w kolorze drzwi - to fajnie by wyglądało? jakie powinno duże? ta ściana to ma szerokości 210cm , wysokości do skosu 250 ... w markecie szkło lustrzane, kwadratowe, prostokątne jakie chcesz o róznych wymiarachkleisz do ściany a na koniec jakiś profil cokołowy (nawet taki ze styro - łatwo pociąć ) po obrysie pomalowany na pasujący kolorpewnie tanie jwyjdzie niz te 8 paczek, a efekt podobny Link do komentarza
daggulka Napisano 26 sierpnia 2011 Autor Udostępnij #76 Napisano 26 sierpnia 2011 szwendam się po allegro , wkleję kilka dziwnych i nietuzinkowych luster ... może się coś komuś rzuci i przyda ... lustro okiennica http://allegro.pl/wd12-lustro-z-okiennica-...1781665339.htmlbiałe:metaloplastykahttp://allegro.pl/lustra-rama-do-lustra-ok...1783990682.htmlhttp://allegro.pl/lustra-lustro-metaloplas...1778321330.htmllustra w kawałkach http://allegro.pl/lustro-nietlukace-kwiaty...1787084489.htmllustro potrójne http://allegro.pl/lustro-trojdzielne-przen...1785027467.htmli kilka inspiracji lustrzanych znalezionych przez google Cytat Nie – chodzi mi o Twoją klatkę schodową.Na zdjeciu po lewej stronie, ta biała świecąca "plama". nie ...ta farba powoduje , że światło bardzo się odbija ... to odbłysk ... Cytat w markecie szkło lustrzane, kwadratowe, prostokątne jakie chcesz o róznych wymiarachkleisz do ściany a na koniec jakiś profil cokołowy (nawet taki ze styro - łatwo pociąć ) po obrysie pomalowany na pasujący kolorpewnie tanie jwyjdzie niz te 8 paczek, a efekt podobny płytki lustrzane to sie chyba nazywa ... fajny pomysł...można cuda z tego poczarować.... nie tylko a'la okno ... Link do komentarza
daggulka Napisano 26 sierpnia 2011 Autor Udostępnij #77 Napisano 26 sierpnia 2011 (edytowany) takie jeszcze znalazłam - z Ikea seria KRABBzestaw składa sie z 4 elementów , każdy o wymiarach szerokość 40cm, wysokość 44cm ... można dowolnie ze sobą łączyć .... np:można kupić na przykład dwa zestawy i zrobić dwa kwadraty , albo dwa lub trzy prostokąty ... na allegro jeden zestaw można kupić po około 60zł... Edytowano 26 sierpnia 2011 przez daggulka (zobacz historię edycji) Link do komentarza
bajbaga Napisano 26 sierpnia 2011 Udostępnij #78 Napisano 26 sierpnia 2011 (edytowany) A gdyby tak, te lustrzane fale (KRABB), tworzyły „schody” (w „pionie”) – np. 3-4 kolumny, z 3 elementów ,przesuniętych w pionie o jedną „falę” ?dopisalem:Chyba zły pomysł, bo "schody" będą miały "stopnie" co 40cm (tak wynika z fotek) - zbyt duża róznica.. Edytowano 26 sierpnia 2011 przez bajbaga (zobacz historię edycji) Link do komentarza
daggulka Napisano 26 sierpnia 2011 Autor Udostępnij #79 Napisano 26 sierpnia 2011 (edytowany) z tymi szybkami , Rysiu można by zrobić schodkowo co pół - ale wtedy fale by nie grały ... nie wiem jak by to wyglądało wpadłam przypadkiem na ten obrazek , wkleję tutaj żeby pokazać jak fajnie do zielonej ściany pasuje biała naklejka i jeszcze kilka inspiracji połączeń z zielonym .... zauważyłam, że zieleń w połączeniu z bielą wygląda świeżo , jedno drugiego nie "tłamsi" Edytowano 26 sierpnia 2011 przez daggulka (zobacz historię edycji) Link do komentarza
daggulka Napisano 26 sierpnia 2011 Autor Udostępnij #80 Napisano 26 sierpnia 2011 (edytowany) po głowie chodzi mi coraz bardziej lustro lub lustra .... koniecznie w białej masywnej drewnianej oprawie .... albo dwa, trzy lustra obok siebie - może schodkowo , na przykład takie , tylko rama przemalowana na biało ...to lustro ma wymiar 105 cm na 45cm z ramą ... są jeszcze trzy .... wcale nie drogie - 50zł za sztukę.... właśnie się ścięłam z moim ślubnym , bo Jemu się oczywiście pomysł z czymś białym na tej ścianie nie podoba .... a jak usłyszał "lustro" to stwierdził, że mi się dziwne rzeczy podobają ... , czyli jest na "nie" ... ale tutaj nie odpuszczę , kompromisu nie będzie ... jak sobie wymyślę tak zrobię... edit:co myślicie o tych lustrach co zapodałam jako ostatnie z przemalowaną na biało ramą? można by kupić trzy , przemalować i schodkowo je powiesić obok siebie na tej ścianie z kinkietem? chyba by to fajnie wyglądało... jak myślicie? Edytowano 26 sierpnia 2011 przez daggulka (zobacz historię edycji) Link do komentarza
pumpaluna Napisano 26 sierpnia 2011 Udostępnij #81 Napisano 26 sierpnia 2011 ja bym została przy bieli, żeby odrobinę stonować ten zielony; poza tym masz biały sufit/skos i fajnie by to nawiązałonie jestem fanką naklejek więc bym raczej powiesiła jakieś "bohomazy" w białych ramkach; np szkic ołówkiem czy czarnym tuszem, tylko jakieś zarysy, proste w formie same kreskialbo tak jak piszesz lustro/a, tylko czy się schodzący/wchodzący zbytnio nie zapatrzy i drogi nie pomyli? ;)ps.sorry za OT ale ta lampa nad stołem przedostatniej biało-zielonej inspiracji powaliła mnie na kolana, ażurowe cuuuudo, jak taką gdzieś dorwiecie online to poproszę o linka Link do komentarza
daggulka Napisano 26 sierpnia 2011 Autor Udostępnij #82 Napisano 26 sierpnia 2011 Cytat ja bym została przy bieli, żeby odrobinę stonować ten zielony; poza tym masz biały sufit/skos i fajnie by to nawiązałonie jestem fanką naklejek więc bym raczej powiesiła jakieś "bohomazy" w białych ramkach; np szkic ołówkiem czy czarnym tuszem, tylko jakieś zarysy, proste w formie same kreskialbo tak jak piszesz lustro/a, tylko czy się schodzący/wchodzący zbytnio nie zapatrzy i drogi nie pomyli? ;) też mi się ten biały tu widzi ....i te lustra .... tą koncepcję akurat widzę oczyma wyobraźni ... samo lustro jest wąskie - 25 cm , bo rama jest szeroka ... po 10cm z każdej strony ... dokładnie takie widzę na tej ścianie ... białe... i wcale nie będzie tak "od czapy" - w salonie przecież mam białe dodatki w postaci choćby lamp kurde ... wiecie jak to jest , jak zobaczy się nagle jakąś rzecz i wie się, po prostu jest się pewnym że to będzie pasować , że to właśnie chcę .... chyba właśnie patrząc na te lustra przeżyłam coś takiego .... na allegro są jeszcze trzy .... w sam raz dla mnie .... niech mi ktoś powie , że mam kupić bo bedzie fajnie wyglądać ... plisssss..... żeby nie było tylko na mnie ... Cytat ps.sorry za OT ale ta lampa nad stołem przedostatniej biało-zielonej inspiracji powaliła mnie na kolana, ażurowe cuuuudo, jak taką gdzieś dorwiecie online to poproszę o linka piękna jest ... też od razu mi się spodobała.... Link do komentarza
pumpaluna Napisano 26 sierpnia 2011 Udostępnij #83 Napisano 26 sierpnia 2011 Cytat niech mi ktoś powie , że mam kupić bo bedzie fajnie wyglądać ... plisssss..... żeby nie było tylko na mnie ... o nie, co to to nie, wystarczy że w domu zawsze wszystko na mnie Link do komentarza
daggulka Napisano 26 sierpnia 2011 Autor Udostępnij #84 Napisano 26 sierpnia 2011 Cytat o nie, co to to nie, wystarczy że w domu zawsze wszystko na mnie no to ja sama też nie ... w przyszłym tygodniu wracam do pracy, znaczy do miasta - pojeżdżę po sklepach i rozejrzę się , może mi się coś rzuci Link do komentarza
molytek Napisano 28 sierpnia 2011 Udostępnij #85 Napisano 28 sierpnia 2011 (edytowany) a ja bym pozostała przy fototapecie na tej ścianie środkowej, a na bocznych, ewentualnie, fotografie w ramkach.. nie kombinowałabym z lustrami, bo.. noo.. bo nie.. dla mnie to kolejne powierzchnie do czyszczenia..Fototapetę wybrałabym na całą ścianę, by odciąć i ograniczyć troszkę tę zieleń.. Przestrzenną jakąś, która robiłaby wrażenie głębi i poszerzenia tego przejścia, bo chyba odległość od balustrady nie jest zbyt duża.. Edytowano 28 sierpnia 2011 przez molytek (zobacz historię edycji) Link do komentarza
daggulka Napisano 28 sierpnia 2011 Autor Udostępnij #86 Napisano 28 sierpnia 2011 O, Agusia .... dobrze , że jesteś .... nie chciałam być nachalna i linkować Ci bezczelnie na priv , ale bardzo liczyłam na to, że tu zajrzysz piękne te fototapety .... jest to fajny pomysł z fototapetą i fotami po bokach nie za dużymi w ramkach w sepii albo czarno-białe , takie dostosowane do koloru fototapety .... trzy po jednej stronie , trzy po drugiej .... sesja całej rodziny by wlazła Link do komentarza
pumpaluna Napisano 28 sierpnia 2011 Udostępnij #87 Napisano 28 sierpnia 2011 (edytowany) to ja wrzucę jeszcze jedną przestrzenną fototapetę, strasznie mi się podoba ale.. nie będę miała na nią miejsca bo na etapie projektu inaczej sobie zwizualizowałam moją klatkę schodową a inna będzie Edytowano 28 sierpnia 2011 przez pumpaluna (zobacz historię edycji) Link do komentarza
daggulka Napisano 28 sierpnia 2011 Autor Udostępnij #88 Napisano 28 sierpnia 2011 (edytowany) zobaczcie ... mam schody zabiegowe ..., widać to na tym obrazku:to trzy schodki - więc jak powinnam ewentualnie tą fototapetę zamontować? wyciąć - schodkowo ?czy w prostokącie , wtedy na dole zostałoby miejsce na kilkadziesiąt centymetrów - taki pasek zielony , można przemalować na inny kolor - jaki? jak rozwiązać ten problem? Edytowano 28 sierpnia 2011 przez daggulka (zobacz historię edycji) Link do komentarza
pumpaluna Napisano 28 sierpnia 2011 Udostępnij #89 Napisano 28 sierpnia 2011 ja bym wycięła schodkowo, żeby ani u dołu ani u góry nie było tego zielonego widać, żeby odcięcie/przełamanie zrobić Link do komentarza
daggulka Napisano 28 sierpnia 2011 Autor Udostępnij #90 Napisano 28 sierpnia 2011 dzięki, pampaluna .... też w tę stronę się skłaniam ... inaczej nie będzie wyglądać fajnie .... Link do komentarza
ewiq0 Napisano 28 sierpnia 2011 Udostępnij #91 Napisano 28 sierpnia 2011 no doczytałam...też te lustra jakoś te ramki jak dla mnie za duże....ta fototapeta ze schodami mi cały czas chodzi po głowie....i Aga zapodała kilka takich......też bym wycięła na schodkach Link do komentarza
daggulka Napisano 28 sierpnia 2011 Autor Udostępnij #92 Napisano 28 sierpnia 2011 dzięki za rady .... przyjdzie mi prześledzić teraz z milion aukcji na allegro ... Link do komentarza
daggulka Napisano 28 sierpnia 2011 Autor Udostępnij #93 Napisano 28 sierpnia 2011 kilka inspiracji z tapetami ... kolory nieadekwatne do moich potrzeb , ale wydaje mi się, ze sam pomysł wart rozważenia ...można pokombinować niekoniecznie z jednym wzorem i niekoniecznie na tej jednej ścianie , wszak ta klatka schodowa ma kilka ... na przykład jest jeszcze ten kawałek po prawej zaraz przy wejściu na schody Link do komentarza
pumpaluna Napisano 28 sierpnia 2011 Udostępnij #94 Napisano 28 sierpnia 2011 a sprawdzałaś w EMPIKU ? ja przepadłam w zakładce foto-dekor Link do komentarza
daggulka Napisano 28 sierpnia 2011 Autor Udostępnij #95 Napisano 28 sierpnia 2011 Cytat a sprawdzałaś w EMPIKU ? ja przepadłam w zakładce foto-dekor dzięki za linka .... jeno wlazłam a już mi się podoba ... przysiądę jutro, bo dziś już siły niet Link do komentarza
dzempel Napisano 28 sierpnia 2011 Udostępnij #96 Napisano 28 sierpnia 2011 ja też jestem za tapetą wycinaną Link do komentarza
daggulka Napisano 28 sierpnia 2011 Autor Udostępnij #97 Napisano 28 sierpnia 2011 Cytat ja też jestem za tapetą wycinaną no właśnie coraz bardziej mnie kusi ... można cuda poczarować .... jak będę miała wolniejszy dzień w pracy to zrobię objazd po sklepach i marketach z tapetami .... nie ma to jak wymacać i dokładnie obejrzeć w świetle dziennym przed zakupem Link do komentarza
dzempel Napisano 28 sierpnia 2011 Udostępnij #98 Napisano 28 sierpnia 2011 bratowa sobie strzeliła taką tapetę na klatce schodowej i muszę przyznać że robi wrazenie Link do komentarza
daggulka Napisano 29 sierpnia 2011 Autor Udostępnij #99 Napisano 29 sierpnia 2011 zrobiłam dziś dziewczynom sesję zdjęciową w plenerze , i na tle jednolitym .... wszystkie foty wyszły tak fajnie , że teraz będę miała problem się zdecydować jeśli będą na ścianie - to na pewno nie będą w sepii - zrobiłam w sepii i wyszły szkaradnie , Rysio ma rację - takim młodym dziewczynom nie pasuje ... czarno- białe? prędzej , ale jakoś tak .... smutno .... ociepliłam barwę , wyostrzyłam i tak chyba zostawię.... jest super.... czyli jeśli zdecyduję się na coś w ramkach - będą to foty moich dziewczyn .... Link do komentarza
daggulka Napisano 1 września 2011 Autor Udostępnij #100 Napisano 1 września 2011 skoro już zaczęłam tego kota , to skończę .... farby dziś i podkład kupiłam .... jeśli mi wyjdzie , to namaluję tryptyk Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się