Czarny_Konin Napisano 23 sierpnia 2011 Udostępnij #1 Napisano 23 sierpnia 2011 Witam, jak w temacie, chciałbym zamiast struktonitu pod rynny i na szczytach, dać deskę i pomalować ją pod kolor stolarki. Mam problem jakiej wysokości ma być ta deska, wiem że jest to pytanie z serii, jaką chcesz taką sobie zamontuj , ale - ja mam na już docięte deski na wysokość 18cm i nie wiem czy nie za niska ? Link do komentarza
Mistrz Jan Napisano 23 sierpnia 2011 Udostępnij #2 Napisano 23 sierpnia 2011 Na desce okapowej muszą zmieścić sie uchwyty do rynien, chyba ,że są bite z góry. Ale 18 jest ok. Jan. Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 23 sierpnia 2011 Udostępnij #3 Napisano 23 sierpnia 2011 Cytat Witam, jak w temacie, chciałbym zamiast struktonitu pod rynny i na szczytach, dać deskę i pomalować ją pod kolor stolarki. Mam problem jakiej wysokości ma być ta deska, wiem że jest to pytanie z serii, jaką chcesz taką sobie zamontuj , ale - ja mam na już docięte deski na wysokość 18cm i nie wiem czy nie za niska ? A jakie masz krokwie?Bo jeżeli 18cm to za mało co najmniej 25 cm powinno być jeżeli będziesz dawał podbitkę. A jak masz nadbitkę to może być tyle co szerokość krokwi. Ja mam struktonit i Tobie też bym go polecał ze względu na bezobsługową obsługę struktonitu a deskę to jakiś czas będziesz musiał odmalować,może popękać itd.No i jeszcze co najważniejsze dachówka krańcowa czy opierzenie powinno być oddalone około 10 - 15 cm od deski szczytowej tak aby deszcz pomijał ją. Link do komentarza
TINEK Napisano 23 sierpnia 2011 Udostępnij #4 Napisano 23 sierpnia 2011 mnie się podoba bez deski okapowej wygląda lżej Link do komentarza
norbiwolow Napisano 24 sierpnia 2011 Udostępnij #5 Napisano 24 sierpnia 2011 u mnie tez jest struktonit - i fajnie to wyglada - kazdy zwraca na to uwage i pyta czy to jest łupek - bezobsługowośc i pełna kompozycja z dachem - o to mi właśnie chodziło polecam struktonit Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się