Pomocnik Napisano 26 lipca 2011 Udostępnij #1 Napisano 26 lipca 2011 Zanim Anna i Piotr zdecydowali się na zakup parceli, najpierw długo sprawdzali, czy będzie to dla nich bezpieczny i korzystny zakup. Mieli ku temu kilka poważnych powodów. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/budowlane-abc/reportaze/a/13382-dom-blisko-linii-energetycznej Link do komentarza
Gość gosć Napisano 26 lipca 2011 Udostępnij #2 Napisano 26 lipca 2011 ŁAZIENKA BEEEEZNADZIEJNA. laTA 80 -TE.. Link do komentarza
Gość Maciek Napisano 26 lipca 2011 Udostępnij #3 Napisano 26 lipca 2011 A co złego jest w tej łazience (i w latach 80tych). moim zdaniem jest elegancka i praktyczna.. Link do komentarza
Gość brak tynku wstyd! Napisano 14 lipca 2018 Udostępnij #4 Napisano 14 lipca 2018 A na tynk już nie starczyło???? Ale wykusz i balkon musi być. Wstyd mieszkać w nieotynkowanym domu, przecież to szpeci to okolicę - za to powinny być kary! Link do komentarza
retrofood Napisano 14 lipca 2018 Udostępnij #5 Napisano 14 lipca 2018 Dnia 14.07.2018 o 14:42, Gość brak tynku wstyd! napisał: A na tynk już nie starczyło???? Ale wykusz i balkon musi być. Wstyd mieszkać w nieotynkowanym domu, przecież to szpeci to okolicę - za to powinny być kary! Rozwiń Jak Ci szpeci to se zapłać. Możesz na moje konto. Link do komentarza
Gość Miro Napisano 20 czerwca 2019 Udostępnij #6 Napisano 20 czerwca 2019 wow wybudowali dom za 550tysi bo bank niedal im wystarczajaca kasy na mieszkanie. chyba cala kamienice w centrum chcieli kupic Link do komentarza
retrofood Napisano 20 czerwca 2019 Udostępnij #7 Napisano 20 czerwca 2019 Dnia 20.06.2019 o 11:42, Gość Miro napisał: wow wybudowali dom za 550tysi bo bank niedal im wystarczajaca kasy na mieszkanie. chyba cala kamienice w centrum chcieli kupic Rozwiń Może przez te wszystkie lata bank już im dołożył? Link do komentarza
Gość Qba Napisano 5 marca 2020 Udostępnij #8 Napisano 5 marca 2020 masakra , ja wybudowałem dom 160 m2 w 2016 i musiałbym być debiem żeby wydac na pompe ciepła 90 000 zł jak przyłacze gazu mnie kosztowało 2500 zł , znajomy kupił butle i sam łąduje gaz i ma cenę prawie jak gaz ziemny , mnie ogrzewanie gazem plus ciepła woda koszytuje MAX 3000 na rok a za prąd 2500 zł rocznie , czyli za wydatki na pompe mam 30 lat grzania za darmo , tutaj jest więcej idiotycznych wydatków , poza tym pamiętajcie że jak przyjdzie czas sprzedaży to w polu znaleźć nabywcę łątwo nie będzie szczególnie jak ma dzieci i do szkoły i do przedszkola i na reszte zajęc i do kolegów trzeba ich wozić , ludzie mają pusto w głowach ,taka chałupa za 550 tys w 2009 roku , spdałem z krzesła jak gościa naciągali , podobnie jak moją znajomą , ale tak jest jak człowiek nie myśli głową tylko czym innym , Link do komentarza
Gość doświadczony Napisano 5 marca 2020 Udostępnij #9 Napisano 5 marca 2020 Słabością gruntowej pompy ciepła jest fakt, że po kilku latach wyziębia grunt i nie ma skąd brać ciepła. I wtedy trzeba się dogrzewać dodatkową grzałką. W efekcie koszty eksploatacji są porównywalne z ogrzewaniem gazowym, a nakład inwestycyjny dużo wyższy. Miałem, sprawdziłem i nikt mnie nie przekona do pompy ciepła, bo na dodatek hałasuje sprężarka. Link do komentarza
Gość Napisano 5 marca 2020 Udostępnij #10 Napisano 5 marca 2020 Dnia 5.03.2020 o 11:23, Gość doświadczony napisał: po kilku latach wyziębia grunt Rozwiń Po ilu latach doświadczyłeś tego wyziębienia gruntu? Ile lat temu taką pompę instalowałeś? Oczywiście nie liczę na odpowiedź doświadczonego gościa... Pojawił się i pewnie już tu nie zajrzy... Link do komentarza
zenek Napisano 6 marca 2020 Udostępnij #11 Napisano 6 marca 2020 Dnia 5.03.2020 o 11:23, Gość doświadczony napisał: Słabością gruntowej pompy ciepła jest fakt, że po kilku latach wyziębia grunt i nie ma skąd brać ciepła. I wtedy trzeba się dogrzewać dodatkową grzałką. Rozwiń Może zmieniły się warunki gruntowe, wód podziemnych - jeśli płytko był ruraż pompy. Albo był zbyt krótki. Na zdrowy rozum nawet na 10, 20 m glębokie te pionowe studnie nie mogą oziębić masy gruntu grzanego od wnętrz ziemi. A przecież zwykle sięgają kilkadziesiąt metrów wgłąb ziemi. Link do komentarza
Gość dert Napisano 15 lipca 2021 Udostępnij #12 Napisano 15 lipca 2021 Mam w okolicy taką linię wysokiego napięcia i ilekroć przejeżdżam pod nią na rowerze to skwierczy niemiłosiernie. Słychać to już z odległości 50m. W czasie burzy idealnie ściąga pioruny. Ciekawe jak im w domu odbiera radio FM i jak z zasięgiem GSM. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się