Skocz do zawartości

Stropy gęstożebrowe - zalety i wady

Recommended Posts

Gość krzysiek29
Napisano
do wad nalezy takze zaliczyć niemożnośc prowadzenia prac na niższej kondygnacji z powodu stemplowania.
Gość krzysiek29
Napisano
ten wieniec to ma opasywać wszystkie ściany a przy kominie to co jest?.
  • 11 miesiące temu...
Napisano
przy kominie jest tzw wymian, który rozkłada obciążenie z położonych na nim belek na pozostałą część stropu. Nie trzeba wtedy stosować wylewki betonowej..
  • 1 miesiąc temu...
Gość areks1967
Napisano
hej od kiedy to sie uklada belki bezposrednio na murze!??jakis idiota niedouczony pisal ten artykol!!!A pozniej problemy bo belki ,,klafiszuja,,i robie sie rysy na kazdej belce!!jesli niema sie o czyms pojecia to poco wprowadzac ,,ludzi,,w blad!!idz do szkoly P Antkiewicz!!!!!!!!!!!!..
Napisano
Cytat

hej od kiedy to sie uklada belki bezposrednio na murze!??jakis idiota niedouczony pisal ten artykol!!!A pozniej problemy bo belki ,,klafiszuja,,i robie sie rysy na kazdej belce!!jesli niema sie o czyms pojecia to poco wprowadzac ,,ludzi,,w blad!!idz do szkoly P Antkiewicz!!!!!!!!!!!!..

pozwól, że zacytuję:
Cytat

idz do szkoly P areks1967!!!!!!!!!!!!..

• 3 lata temu...
Napisano
Jak dla mnie płyty strunobetonowe są o wiele lepszym rozwiązaniem. Mam wrażenie, że gęstożebrowe odchodzą już powoli w zapomnienie.
  • 3 lata temu...
Napisano

Co to znaczy strop o skomplikowanych kształtach? Tak naprawdę 90% stropu załatwia się prefabrykowanymi belkami. Otwór schodowy (w większości projektów jest tylko jeden) trzeba zazbroić samodzielnie, ale nie jest to jakaś szczególna trudność - tym bardziej, że belki stropowe od początku układa się z uwzględnieniem takiego otworu. U mnie jest wykonany strop gęstożebrowy z wypełnieniem z pustaków ceramicznych i robienie tzw. wymianu zajęło może cztery godziny. Dla płyt smart problem jest zresztą identyczny jeśli chodzi o zbrojenie otworów schodowych... Także to żadna wada tego rozwiązania.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...