kropeczka_ns Napisano 23 grudnia 2010 Udostępnij #1 Napisano 23 grudnia 2010 Jak wygląda u was kwestia śmieci? Nam na 4 osoby wystarczają spokojnie dwa kubły opróżniane 1 raz w miesiącu. Cały plastik, papier, puszki, szkło dajemy do worków do segregacji- są one u nas rozdawane i odbierane bezpłatnie też raz w miesiącu. Link do komentarza
edwl Napisano 10 stycznia 2011 Udostępnij #2 Napisano 10 stycznia 2011 U mnie to samo, ale 1 kubeł opróżniany co 2 tygodnie + segregacja! Link do komentarza
szymol Napisano 12 stycznia 2011 Udostępnij #3 Napisano 12 stycznia 2011 Miałem problem z zaleganiem śmieci ale zainwestowałem w kompostownik i okazało się że dużo odpadów można usuwać do kompostowniki z korzyścią ponieważ nawóz otrzymujemy za darmo !!! Link do komentarza
Chajd Napisano 2 lutego 2012 Udostępnij #4 Napisano 2 lutego 2012 Inwestycja w kompostownik to jedna z tych , które szybko mogą się zwrócić.Nie musi być to kompostownik kupiony w sklepie, można samemu skonstruować taki pojemnik np z desek z palet pozostających po budowiePrzyjmuje się że biomasa z domu jednorodzinnego stanowi od 30 do 50 % odpadów.Zakładając, że połowę z nich zutylizujemy w kompostowniku to koszty wywozu odpadów , też mogą być o połowę niższe.Wiele gmin w Polsce daje dofinansowania do kompostowników lub rozdaje je za darmo - warto sprawdzić w swojej gminie. Link do komentarza
Konfi Napisano 12 lutego 2012 Udostępnij #5 Napisano 12 lutego 2012 Cytat Przyjmuje się że biomasa z domu jednorodzinnego stanowi od 30 do 50 % odpadów. Rozwiń Kurczę. Przemówiły do mnie te liczby Link do komentarza
Humbak Napisano 19 lutego 2012 Udostępnij #6 Napisano 19 lutego 2012 Cytat Kurczę. Przemówiły do mnie te liczby Rozwiń Zatem... Przyjemnego kompostowania Link do komentarza
edwl Napisano 20 czerwca 2012 Udostępnij #7 Napisano 20 czerwca 2012 I jak tam z kompostowaniem? U mnie kisi się na pryzmie. Link do komentarza
Sepro Napisano 29 czerwca 2012 Udostępnij #8 Napisano 29 czerwca 2012 Cytat I jak tam z kompostowaniem? U mnie kisi się na pryzmie. Rozwiń Tylko wygląda to zapewne... niespecjalnie! Link do komentarza
tomasz234 Napisano 25 marca 2013 Udostępnij #9 Napisano 25 marca 2013 (edytowany) Cytat I jak tam z kompostowaniem? U mnie kisi się na pryzmie. Rozwiń to może podeśle kilka ogórków przy okazji się ukiszą Edytowano 25 marca 2013 przez tomasz234 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się