kazimier Napisano 7 grudnia 2010 Udostępnij #1 Napisano 7 grudnia 2010 mam pytanie czy zamiast porothermu gr. 25 cm. mogę ściany zewnętrzne dać z silki a jeśli tak to o jakich rozmiarach sprzedawca chce mi sprzedać silkę w kształcie kwadrata a ja chcę w kształcie prostokąta co robić tak samo jeśli chodzi o ściany działowe. To miałby być budynek mieszkalny jednorodzinny z garażem, wolno stojący, niepodpiwniczony, 2 kondygnacyjny. Link do komentarza
grzegorz l Napisano 28 grudnia 2010 Udostępnij #2 Napisano 28 grudnia 2010 w ogóle nie za bardzo łapie o co tu chodzi. Idź do innego sprzedawcy i po problemie. Link do komentarza
animus Napisano 28 grudnia 2010 Udostępnij #3 Napisano 28 grudnia 2010 Cytat mam pytanie czy zamiast porothermu gr. 25 cm. mogę ściany zewnętrzne dać z silki a jeśli tak to o jakich rozmiarach sprzedawca chce mi sprzedać silkę w kształcie kwadrata a ja chcę w kształcie prostokąta co robić tak samo jeśli chodzi o ściany działowe. To miałby być budynek mieszkalny jednorodzinny z garażem, wolno stojący, niepodpiwniczony, 2 kondygnacyjny. W kształcie prostokąta lepsze wiązanie muru .A jak jest w projekcie co z izolacją cieplną budynku. Link do komentarza
marek.kurdej Napisano 29 grudnia 2010 Udostępnij #4 Napisano 29 grudnia 2010 Cytat W kształcie prostokąta lepsze wiązanie muru .A jak jest w projekcie co z izolacją cieplną budynku. a co ma byc? da styropian i po klopocie, moze i silka ma gorsze parametry ale zawsze styropianem sie wyrowna.jak dla mnie wole silke niz porotherm.a czemu zmieniasz porotherm na silke? jakies konkretne argumenty czy chwilowy kaprys? Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się