macek79 Napisano 13 listopada 2010 Udostępnij #1 Napisano 13 listopada 2010 Witam.Mam następujący problem remontuję 60cio letni dom i po zrzuceniu stropu a raczej tego co na nim było pokazały się belki około 20x20 no i tu zaczynają się problemy.Belki są zjedzone przez korniki ma głębokość ok 2cm.Osoby z którymi omawiałem ten problem radzą oczyścić belki i zostawić (poddasze ma być użytkowe).Są jeszcze pomysły zrobienia zbrojenia i zalanie stropu betonem ale mam obawy czy ściany to wytrzymają dlatego że częściowo sa z masy pustakowej.Proszę o jakąś podpowiedz.Pozdrawiam Link do komentarza
animus Napisano 13 listopada 2010 Udostępnij #2 Napisano 13 listopada 2010 Cytat Witam.Mam następujący problem remontuję 60cio letni dom i po zrzuceniu stropu a raczej tego co na nim było pokazały się belki około 20x20 no i tu zaczynają się problemy.Belki są zjedzone przez korniki ma głębokość ok 2cm.Osoby z którymi omawiałem ten problem radzą oczyścić belki i zostawić (poddasze ma być użytkowe).Są jeszcze pomysły zrobienia zbrojenia i zalanie stropu betonem ale mam obawy czy ściany to wytrzymają dlatego że częściowo sa z masy pustakowej.Proszę o jakąś podpowiedz.Pozdrawiam Starych stropów się nie dociąża tylko się je odciąża ,jeżeli mają pozostać stare belki trzeba spróbować powalczyć z kornikami potem zastosować lekką konstrukcję stropu . Link do komentarza
macek79 Napisano 14 listopada 2010 Autor Udostępnij #3 Napisano 14 listopada 2010 Dzięki tak właśnie mi się wydaje patrząc na budowę i stan murów.Pozdrawiam Link do komentarza
krzysiek29 Napisano 26 listopada 2010 Udostępnij #4 Napisano 26 listopada 2010 nie próbuj zalewać betonem ,musiałbyś konstrukcję wykonywać od nowa nie zapominając o wieńcu, oczyscić zaimpregnować skutecznie choć to trudne Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się