Oczywiście, nie zamierzam tego odpuścić.
Zastanawiam się jeszcze nad czymś. Skoro w poprzednim sezonie wiało mi z komina nr 3, a jak się teraz okazuje, on powinien zasysać.
Czyli w wyniku remontu sąsiada komin 3 się naprawił, a komin 2 się spier...:) Ciekawa zależność. Pewnie rok temu komin nr 2 działał poprawnie, bo mega dużo powietrza zasysalo się do domu z komina nr 3.
A co do podzielników, to niestety je mam i w tym roku przyszło mi dopłacić 900zl. Głównie za sprawą kuchni, w której jak mówiłem, jest zimno (rok temu za sprawą komina nr 3, a teraz komina nr 2). Na szczęście wiem teraz jak te magiczne podzielników działają i staram się zaoszczędzić na nich.
Na wstawiasz nawiewników, panie zarobią kasy, ok. Oczywiście nie mam nic przeciwko nawiewnikom.
Pytanie zasadnicze, czy masz podzielniki na grzejnikach?
Bo przyjdzie płacić więcej.
Ja bym trzymał się raczej tego.
To klucz twoich problemów.
Super
Wentylacja jest ważna, ale żeby wywiać ulatniający się gaz po kąpieli, musisz otworzyć okna na przestrzał i zrobić przeciąg.
Zastanawiam się, czy jesteś bezpieczny i czy możesz tak długo czekać, zanim się ogarną.
Wykazujecie się z właścicielką ogromną cierpliwością
Jeśli włączy Ci się czujnik gazu, nagraj na video alarm, omiatając pomieszczenie kamerą. Za każdym razem. Jeśli będziesz czuł się zagrożony, nie zastanawiaj się, tylko dzwoń na pogotowie gazowe.
Trzymam kciuki, żeby nic się nie stało
Przecież jedna kąpiel może wysadzić w powietrze cały blok
Dziękuję za kolejną poradę. Jestem już umówiony z Panami od nawiewników, którzy również zaproponowali te haczyki. Haczyki zamówione, więc w przyszłym tygodniu powinienem poczuć się trochę bezpieczniej Oczywiście nie zostawię tego tak, pismo do spółdzielni napiszemy z właścicielką mieszkania + ustale kto robił remont na górze. Na ten moment moje karteczki są wyrzucane z drzwi i nikt mi nie otwiera w lokalu na górze.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się