amifan Napisano 25 października 2010 #1 Napisano 25 października 2010 witam , mam problem z centralnym ogrzewaniem (piec gazowy cetralne i cepla woda), mam termostat bezprzewodowy w sypialni, gdy zalacza sie ogrzewanie slychac charakterystyczne stuki w okolicy lazienki na pietrze, nastepnie stuki sie powtarzaja do momentu az temperatura w pokoju wylaczy termostat, najbardziej flustrujace gdy orzewanie zalacza sie o 3 nad ranem. czy ktos ma pomysl co jest nie tak.pomozcie
animus Napisano 25 października 2010 #2 Napisano 25 października 2010 Cytat witam , mam problem z centralnym ogrzewaniem (piec gazowy cetralne i cepla woda), mam termostat bezprzewodowy w sypialni, gdy zalacza sie ogrzewanie slychac charakterystyczne stuki w okolicy lazienki na pietrze, nastepnie stuki sie powtarzaja do momentu az temperatura w pokoju wylaczy termostat, najbardziej flustrujace gdy orzewanie zalacza sie o 3 nad ranem. czy ktos ma pomysl co jest nie tak.pomozcie Rury ogrzewają się i rozszerzają (wydłużają ) dlatego słychać stuki ,masz za mocno zaciśnięte uchwyty podtrzymujące te rury albo gdzieś na sztywno zamontowane i w trakcie przesuwania się rury słyszysz hałas .
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się