NOTO Napisano 19 sierpnia 2010 Udostępnij #1 Napisano 19 sierpnia 2010 Czy możecie zobrazować ile procent całości kosztów kosztują poszczególne etapy:- fundament- SSO- SSZ- Instalacje- wykończenieWiem, że różnice mogą być spore - ale też wiem że każdy dodaje jakiś komentarz którym wyjaśni dlaczego ten etap był droższy.Zapraszaqm Link do komentarza
katee Napisano 26 sierpnia 2010 Udostępnij #2 Napisano 26 sierpnia 2010 ja instalacje mam wycenione na 10 % całości, SSO /z pełnym podpiwniczeniem/ - ok. 30 - 40 % Link do komentarza
daggulka Napisano 1 września 2010 Udostępnij #3 Napisano 1 września 2010 Cytat Czy możecie zobrazować ile procent całości kosztów kosztują poszczególne etapy:- fundament - - SSO- SSZ- Instalacje- wykończenie u mnie - mniej więcej :- fundament - 10%- SSO - 40%- SSZ - 7%- Instalacje-13%- wykończenie- 30% Link do komentarza
katee Napisano 1 września 2010 Udostępnij #4 Napisano 1 września 2010 Cytat u mnie - mniej więcej :- fundament - 10%- SSO - 40%- SSZ - 7%- Instalacje-13%- wykończenie- 30% No to pięknie, pocieszyłaś mnie... ja nastawiałam się na SSZ, ins i wykończ - 65 - 70 %... skromnie... Link do komentarza
tesen23 Napisano 15 września 2010 Udostępnij #5 Napisano 15 września 2010 prawde mówiąc to wykończenie daje duże pole do popisu, wszystko zalezy od aranzacji wnętrz i ich użądzania. jednego zadowoli tynk i biała farba, kogoś innego tynki strukturalne czy też jakaś sztukateria. rozbierznośc cen i mnogośc materiałów wykonczeniowych jest tak duża że wykończenie jest moim zdaniem najtrudniejsze do określenia ileż to procent budowy . Link do komentarza
Gość adiqq Napisano 16 września 2010 Udostępnij #6 Napisano 16 września 2010 Cytat No to pięknie, pocieszyłaś mnie... ja nastawiałam się na SSZ, ins i wykończ - 65 - 70 %... skromnie... U mnie SSZ wyniesie cos kolo 40% (mimo że mam dom podpiwniczony)Instalacje około 18% (ale w tym WM z Reku i PC)Wykończenie - reszta czyli około 42% Link do komentarza
Ewa_i_Marcin Napisano 6 stycznia 2011 Udostępnij #7 Napisano 6 stycznia 2011 (edytowany) Pamiętajcie o ciemnej stronie etapu wykończenia. Wbija w glebę jak 100 kg młot.Za miesiąc się wprowadzamy. U nas podział kosztów wyglądał tak:- fundament - 9%- SSZ - 37% - zawiera dokumentację- Instalacje-18% - zawiera przyłacza: woda,gaz,prąd- wykończenie- 36% - łazienki, meble kuchenne, zabudowa wnęk Edytowano 6 stycznia 2011 przez Ewa_&_Marcin (zobacz historię edycji) Link do komentarza
grzegorz l Napisano 13 stycznia 2011 Udostępnij #8 Napisano 13 stycznia 2011 Cytat prawde mówiąc to wykończenie daje duże pole do popisu, wszystko zalezy od aranzacji wnętrz i ich użądzania. jednego zadowoli tynk i biała farba, kogoś innego tynki strukturalne czy też jakaś sztukateria. rozbierznośc cen i mnogośc materiałów wykonczeniowych jest tak duża że wykończenie jest moim zdaniem najtrudniejsze do określenia ileż to procent budowy . No ja właśnie tak zamierzam zrobić, że wybuduję dom taki nadający się do zamieszkania. A potem z upływem czasu dopiero będę go finalnie wykańczał. Myślę, że do zadawalającego mnie efektu będę podszebował jakieś 6-7 lata, jak nie więcej. No ale cóż powoli, powoli i się wykończy tak, aby wnętrze było wymarzone:) Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się