NOTO Napisano 4 sierpnia 2010 #1 Napisano 4 sierpnia 2010 Czy takowe się stosuje ... podobno zalecane są do GWC , czy tutaj również ?
racer Napisano 5 sierpnia 2010 #2 Napisano 5 sierpnia 2010 Co wspólnego ma DGP z GWC oprócz długości skrótu?
NOTO Napisano 22 sierpnia 2010 Autor #3 Napisano 22 sierpnia 2010 w obu przypadkach:transportowane jest powietrze do wentylacji/ogrzewaniaoba zawierają możliwości wykraplania się wodyoba narażone są na rozwój bakteri ...... a w końcu tym oddychamy ...
NOTO Napisano 23 sierpnia 2010 Autor #5 Napisano 23 sierpnia 2010 DGP raczej tak.GWC - jeszcze nie jestem przekonany ... i raczej w nowej inwestycji. Obecnie mam już ogród zrobiony.
Mathir Napisano 12 września 2010 #6 Napisano 12 września 2010 A czy w DGP wysoka temperatura nie zabija drobnoustrojów?
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 14 września 2010 #7 Napisano 14 września 2010 Na początek proponuję zapoznać się z artykułem poruszającym tematy DGP/GWC w wydaniu REHAU. Jest w nim równiez mowa o "Rura REHAU AWADUKT Therm z powłoką antybakteryjną"."Warstwa ta zapobiega rozwojowi drobnoustrojów na wewnętrznej ściance rury. W rezultacie powietrze w instalacji wentylacyjnej jest higieniczne i zawiera śladowe ilości drobnoustrojów"Więcej informacji na temat tego rozwiązania znajdziecie Państwo bezpośrednio na stronie PRODUCENTA. Rozwinięciem tematu jest ten materiał, również do pobrania ze strony PRODUCENTALektura powinna nakreślić zainteresowanym kierunek postępowania w poszukiwaniu optymalnego rozwiązania.
Konfi Napisano 21 września 2010 #8 Napisano 21 września 2010 Albo źle patrzę, albo... o DGP nic nie znalazłem
gites Napisano 22 września 2010 #9 Napisano 22 września 2010 (edytowany) Faktycznie, tam o DGP nic nie ma ale jest o tym ogrzewaniu przez wymiennik, ciekawe czy te rury zdaja egzamin przy DGP?Wychodzi na to, że zagrozenie istnieje tylko przy GWC bo warunki odpowiednie do rozwoju grzyba. Przy DGP jak nazwa wskazuje "gorącego" grzybek się nie uchowa. No chyba, że przestaniemy używac, coś się wykropli itd itp.Chyba, żeby gdzieś w obieg wpiąć lampe UV i po zawodach - tak mi do głowy przyszło. Do wody to używają rur z miedzi ale do wentylacji to za droga impreza albo po prostu nie ma zagrożenia i nikt za takie wynalazki się nie bierze. Edytowano 22 września 2010 przez gites (zobacz historię edycji)
Franek_Janek Napisano 24 października 2010 #10 Napisano 24 października 2010 Moim zdaniem przy DGP - pełny spokój. Nic nie wypełznie
KAROI Napisano 3 listopada 2010 #11 Napisano 3 listopada 2010 Cytat Moim zdaniem przy DGP - pełny spokój. Nic nie wypełznie W zeszłym roku jesienią był taki tekst o facecie z Grudziądza. Miał połączone DGP i klimatyzację kanałową.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się