sailor-ro Napisano 1 grudnia 2005 #1 Napisano 1 grudnia 2005 http://www.bisprol.pl/katalog/Budynki_jedn...e/3154/3154.htm Witam. Powiedzcie mi Drodzy Forumowicze,ile moze kosztowac postawienie stanu surowego,z dachem(kryty Onduline).Interesuje mnie ile musze miec na materialy,dzialke mam,uzbrojenie jest,robotnicy tez sa.Materiały których chce uzyc to pustak z betonu komorkowego,strop jakis najtanszy.z gory dzieki za pomoc.(czy majac 25 tys. na materiały dam rade?)
tani_domek Napisano 17 stycznia 2006 #2 Napisano 17 stycznia 2006 Twój domek można wybudować za ok. 100 tyś. zł + wykończenie i urządzanie Materiały: Fundamenty - wylewane w gruncie: zbrojenie ok. 500 zł, beton B-20 ok. 2500 zł Kanalizacja podposadzkowa - ok. 800 zł Posadzka - piasek + folia + chudziak - ok. 1800 zł Ściany zewnętrzne - beton komórkowy (pióro+wpust+zaprawa klejowa) - ok. 6000 zł Nadproża i wieńce - zbrojenie + beton B-20 + pompa do betonu - ok. 1200 zł Więźba dachowa - prefabrykowane wiązary dachowe + deskowanie pełne - ok. 12 000 zł Dachówka bitumiczna- gont ok. 4000 zł Wewnętrzne ścianki działowe z płyt G-K na stelażu - ok. 3000 zł Strop - dolny pas wiązarów Sufit - płyty G-K na stelażu - ok. 2000 zł Ocieplenie stropu - styropian 30 cm - ok. 4500 zł Ogrzewanie podłogowe z izolacją styropianem 30 cm - ok. 20000 zł Elektryczny kocioł c.o. 6 kW - ok. 2000 zł Ocieplenie ścian zewnętrznych - styropian 20 cm - ok. 3000 zł Na razie mamy nieco ponad 60 tyś zł Czekają nas jeszcze okna, drzwi i instalacje wod.-kan i elektryczna, warto zrobić wentylację mechaniczną z rekuperatorem (ok. 10 tyś. zł)- przecież nie budowaliśmy komina. Oczywiście jeśli nie jesteś tego wszystkiego w stanie zrobić sam to dochodzi robocizna. Pozostają jeszcze roboty wykończeniowe - malowanie glazura, terakota, biały montaż - jeśli masz fantazję to następne 100 tysięcy nie wystarczy.
Lenka121 Napisano 10 grudnia 2014 #5 Napisano 10 grudnia 2014 w 100 tys może się zmieścisz jeżeeli chodzi o stan surowy
Jani_63 Napisano 10 grudnia 2014 #6 Napisano 10 grudnia 2014 Cytat Powiedzcie mi Drodzy Forumowicze,ile moze kosztowac postawienie stanu surowego,z dachem... Cytat w 100 tys może się zmieścisz jeżeeli chodzi o stan surowy Ooo, na pewno. Szczególnie jak od tego czasu, czyli przez 9 lat trzymał pieniądze na dobrych lokatach.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się