Stforek (Łukasz) Napisano 16 lipca 2010 #1 Napisano 16 lipca 2010 Witam,Wykonawca zaproponował nam nie robienie wylewki pod schody tylko położenie kostki na podsypce betonowej. Szczerze mówiąc jakoś nie bardzo to widzę. Czy ktoś ma takie rozwiązanie i mógłby się podzielić zdjęciami i opinią. Znalazłem trochę zdjęć natomiast są to głównie po pierwsze materiały reklamowe (a tam wszystko pięknie wygląda) a po drugie przeważnie pokazują schody na ścieżce w ogrodzie a nie wejście do domu. U nas będą trzy schodki i mały ganek we wnęce w jednym wejściu i trzy schodki w drugim.Kto korzysta niech się wypowie czy to dobre rozwiązanie w takim przypadki. Jako załącznik wizualizacja frontowej ściany.
brzoza Napisano 16 lipca 2010 #2 Napisano 16 lipca 2010 Cytat .... Kto korzysta niech się wypowie czy to dobre rozwiązanie w takim przypadki ... korzystam /robiąc zakupy w kilku sklepach i domach handlowych/czy dobre rozwiązanie ? - moim zdaniem tak dlaczego ? wczesniej jedni handlowcy mieli obłożone schody płytkami- po każdej zimie odparzone płytki, ludzie slizgali sie na schodach,więc konieczność wiercenia i jakies gumowe badziewne dywaniki a latem dziury po wkrętach ci którzy od poczatku postawili na kostke na schodach - mają spokój
Stforek (Łukasz) Napisano 19 lipca 2010 Autor #3 Napisano 19 lipca 2010 Cytat korzystam /robiąc zakupy w kilku sklepach i domach handlowych/czy dobre rozwiązanie ? - moim zdaniem tak dlaczego ? wczesniej jedni handlowcy mieli obłożone schody płytkami- po każdej zimie odparzone płytki, ludzie slizgali sie na schodach,więc konieczność wiercenia i jakies gumowe badziewne dywaniki a latem dziury po wkrętach ci którzy od poczatku postawili na kostke na schodach - mają spokój A nie można zastosować gresu antypoślizgowego ? W przypadku obiektów handlowych/usługowych chyba wygrywa ekonomia - tanie płytki lub nieładna kostka. Ale jak to będzie wyglądało w domu ? Czy to nie oszpeci elewacji ? Może ma ktoś zdjęcia fajnie zrobionych schodów na podsypce.Od jakiegoś czasu próbuję namierzyć coś takiego (fajne schody z kostki w domku) i jakoś nie mogę.
Konfi Napisano 26 lipca 2010 #4 Napisano 26 lipca 2010 Mój sąsiad ma coś podobnego. Bardzo ładnie wygląda
Stforek (Łukasz) Napisano 28 lipca 2010 Autor #5 Napisano 28 lipca 2010 Cytat Mój sąsiad ma coś podobnego. Bardzo ładnie wygląda Czy da rade poprosić sąsiada i wstawić jakieś zdjęcia ?? Jestem bardzo ciekawy jak to wygląda.
animus Napisano 28 lipca 2010 #6 Napisano 28 lipca 2010 Cytat Witam,Wykonawca zaproponował nam nie robienie wylewki pod schody tylko położenie kostki na podsypce betonowej. Szczerze mówiąc jakoś nie bardzo to widzę. Czy ktoś ma takie rozwiązanie i mógłby się podzielić zdjęciami i opinią. Znalazłem trochę zdjęć natomiast są to głównie po pierwsze materiały reklamowe (a tam wszystko pięknie wygląda) a po drugie przeważnie pokazują schody na ścieżce w ogrodzie a nie wejście do domu. U nas będą trzy schodki i mały ganek we wnęce w jednym wejściu i trzy schodki w drugim.Kto korzysta niech się wypowie czy to dobre rozwiązanie w takim przypadki. Jako załącznik wizualizacja frontowej ściany. Kostka (polbruk) na posypce betonowej to dobry pomysł zwłaszcza zimą mam schody do przyziemia w dwóch kolorach polecam. Niestety polecam robienie wylewki pod schody trzeba wybrać grunt wylać słabszy beton na głębokości 1 m pod schodami .Zimą nie będzie mróz ich podnosił w górę i odrywał od budynku .Nie dotyczy gruntów piaszczystych suchych .
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się