Pomocnik Napisano 21 czerwca 2010 #1 Napisano 21 czerwca 2010 W budynku wykonujemy instalację centralnego ogrzewania z grzejnikami płytowymi zasilanymi od dołu w rozdzielaczowym układzie zasilania. Instalację prowadzimy pod wylewką podłogową (przed jej wylaniem) oraz przed otynkowaniem ścian. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/budowlane-abc/budowa-krok-po-kroku/a/980-instalacja-grzewcza-krok-po-kroku
Gość darek Napisano 21 czerwca 2010 #2 Napisano 21 czerwca 2010 ja sobie tak jednak mysle ze najlepszym sposbem bedzie tu jednak oddanie całej te instalacji w rece fachowców.Zwlaszcza ze ja sam mam w planach podłaczenie pompy ciepła..
Gość zivy Napisano 13 listopada 2010 #3 Napisano 13 listopada 2010 potrzebne mi jakieś fotki szczególnie skrzynki rozdzielczej i czy od niej do każdego grzejnika odrębna rurka?.
Gość Ekspert PCPM Napisano 8 lipca 2011 #4 Napisano 8 lipca 2011 W przypadku wykonywania tradycyjnej instalacji grzewczej z grzejnikami warto zainwestować w rury z miedzi. Przede wszystkim miedź posiada bardzo ważną cechę anty dyfuzyjności, dzięki której do obiegu nie przedostaje się tlen, który jest bezpośrednią przyczyną korozji grzejników. Pozdrawiam..
Gość baha3d Napisano 29 maja 2019 #5 Napisano 29 maja 2019 a ja jestem w czarnej d..e, bo sobie sama muszę zrobić. Jeszcze z 10 lat temu można było na elektrodzie wszystko znaleźć, teraz w internecie jest nic. Może na Chomiku jakieś stare książki znajdę. Zaciemnianie i masakra. Przecie to proste, ciepła w górę zimna w dół. Tato był hydraulikiem i w moim miasteczku wszystkim zrobił i działa. Niestety oseskiem byłam jak z nim na fuchy chodziłam.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się