Historia edycji
Nie ma historii konta do pokazania lub ten komentarz był edytowany przez moderatora.
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przez Kornelia88 · Napisano
Jeśli ściana między mieszkaniami jest nośna, konieczne będzie uzyskanie pozwolenia na budowę oraz wykonanie projektu przez inżyniera budowlanego. W przypadku ściany działowej wystarczy zgłoszenie do starostwa. Typ ściany można sprawdzić w dokumentacji technicznej budynku lub konsultując się z konstruktorem. -
Przez Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne · Napisano
Samo kupienie typowych rozwieranych drzwi łazienkowych 60 cm to żaden problem. Nie trzeba ich robić na wymiar są w ofercie nawet marketów budowlanych. Takie wąskie drzwi łazienkowe są dość często w starych mieszkaniach. Sam kiedyś takie miałem w mieszkaniu z końca lat 60-tych. problemem mogą być natomiast minimalnie różniące się zawiasy w takich starych ościeżnicach. Rozstaw jest ten sam co obecnie. Ale zawiasy są minimalnie bliżej ościeżnicy. Nie mają przy tym regulacji. Ja swoje musiałem odciąć i zastąpić nowymi, przykręconymi na podkładce. -
Szczególnie jak się chce sikać, a zapinka się zablokowała.
-
A kto to zrobił i kto się zgodził na taki układ? I nie pisz, ze "się nie da". Bo takiej opcji nie ma. Wszystko się da. Naszkicuj tę łazienkę. Może być odręcznie.
-
Przez podczytywacz · Napisano
Każdy - prawdziwy - stolarz potrafi zrobić na wymiar drzwi na każdą szerokość i wysokość... więc nie bardzo wiem w czym ten problem Stare powiedzenie twierdzi, że NIE DA SIĘ tylko parasola w odbycie rozłożyć Na swoim, bieżącym doświadczeniu, radzę ZROBIĆ WSZYSTKO, łącznie z przebudową ściany wejściowej do łazienki, żeby zmieścić drzwi o szerokości 80 cm!!! Moja żona ze złamaną nogą, po skomplikowanej operacji, byłaby zupełnie odcięta od WC i możliwości umycia, czy kąpieli, gdybym 20 lat temu nie zrobił pełnowymiarowych drzwi , w których, do niewielkiej łazienki da się wjechać wąskim wózkiem... Pozostałyby pampersy, kaczki, baseny i mycie gąbką... Pełnosprawna kobieta, rowerzystka, 10 tysięcy kroków dziennie - w ułamku sekundy wylądowała na kilka miesięcy na wózku... A miało się nic nie wydarzyć... no bo jak - mnie??? Tylko innym coś takiego się przydarza... Dlatego zweryfikuj swoje podejście do tego Przemyśl wszystkie możliwości... Wrzuć plan łazienki, jakieś fotki drzwi ze środka, z korytarza/przedpokoju, może coś da się jednak wymyśleć...
-
-
Popularne tematy