Skocz do zawartości

Układamy kostkę brukową - poradnik praktyczny

Recommended Posts

Napisano
Kto to pisał ilości cementu piasku 50 kg na 800 kg piasku śmiech korygowania 10 cm jeżeli robią w takim systemie gratulacje krawężnik 20 x 50 cm ? 20 x100
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
Proszę o poradę. Czy wokół domu powinienem zrobić opaskę z drobnego kamienia/40 -60 cm / i dopiero dalej położyć kostkę czy nie ma to znaczenia.Dodam,że podbitka wystaje ok 140-160 cm od ściany.
  • 1 miesiąc temu...
Gość Zdzislaw
Napisano
Witam,co zrobić z kostką,która odkształciła się-zapadła w miejscach w których stał samochód,na chodniku kostka jest idealna?
Gość mhtyl
Napisano
8 minut temu, Gość Zdzislaw napisał:

Witam,co zrobić z kostką,która odkształciła się-zapadła w miejscach w których stał samochód,na chodniku kostka jest idealna?

No cóż, należy ją zerwać, poprawić zagęszczenie warstwy pod kostką i ułożyć od nowa.

Napisano
15 minut temu, Gość Zdzislaw napisał:

Witam,co zrobić z kostką,która odkształciła się-zapadła w miejscach w których stał samochód 

Widocznie w tych miejscach było kiepskie podłoże. Więc rozebrać, poprawić i ułożyć z powrotem.

Napisano

A na przyszłość nie stawiać w tym miejscu samochodu...

• 1 miesiąc temu...
Napisano
Witam jak długo ma leżeć nasypka na polbruku
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
Czy układając kostkę przy ścianie budynku należy najpierw scianę otynkować lub obłożyć steropianem
  • 9 miesiące temu...
Gość asdadasdasdas
Napisano
Cementu na podsypkę nikt już nie stosuje, podobnie jak piasku!
  • 1 miesiąc temu...
Gość Brumhaha
Napisano
Gość asdadasdasdas napisał: "Cementu na podsypkę nikt już nie stosuje, podobnie jak piasku!" W takim razie co stosuje ???
  • 1 miesiąc temu...
Gość Jasemja
Napisano
Gość Brumhaha pewnie butelki plastikowe kładzie po kostkę
  • 2 tygodnie temu...
Gość Paweł
Napisano
Obecnie stosuje się grys na podsypke.
  • 5 miesiące temu...
Gość Adam_Skalski
Napisano

Bardzo dokładny instruktaż kładzenia pozbruku. Natomiast moim zdaniem to tak samo jak można być dla samego siebie fryzjerem a samochód można myć pod domem a nie na myjce. Wbrew pozorom zrobienie dobrego podłoża pod układanie kostki to samo to już jest skomplikowane (...) ja w wrześniu 2021 sam chciałem ułożyć na podjeździe ale słabo w praktyce w sensie estetycznym to wychodziło.... zatrudniłem fachowca 

• 2 tygodnie temu...
Napisano

A ja sobie sam poradziłem z ułożeniem kostki przy domu. Nie był to wprawdzie za duża powierzchnia bo zaledwie kilka m2, ale musiałem sprobować. Najpierw sie doszkoliłem. Wbrew pozorom nie jest to jakaś wielce skomplikowana sprwa. Trzeba poznać kilka podstawowych zasad i wiedzieć jak przygotować m. in. podłoże.

Napisano
1 godzinę temu, arturro10 napisał:

Wbrew pozorom nie jest to jakaś wielce skomplikowana sprwa. 

Pytałem tych, którzy układali chodnik z kostki przy drodze obok mnie. Żaden nie miał ukończonej politechniki.

• 1 rok temu...
  • 3 miesiące temu...

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...