Skocz do zawartości

dla wszystkich tych którzy uwielbiają Malibu


Recommended Posts

  • 2 tygodnie temu...
Cytat

icon_eek.gif
wspolczuje... !nawet baaardzo wspolczuje :-/


Ja też współczuję, a tu kilka ciekawych przepisów na malibu i drinka z niego


MALIBU DOMOWEJ ROBOTY1
Składniki:
1 szklanka spirytusu, 10dag wiórków kokosowych, 1 puszka mleka skondensowanego słodkiego, 1 puszka mleka skondensowanego zwykłego, 1 szklanka wody mineralnej

Jak przyrządzić?
Wiórki zalewamy spirytusem i odstawiamy do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie odcedzamy wiórki od spirytusu, wiórki wywalamy a do spirytusu dodajemy powoli mleko i wodę cały czas mieszając. I gotowe do spożycia. Jest pyszne.


MALIBU DOMOWEJ ROBOTY2
Składniki:
0,5 l wódki, 100 dag wiórków kokosowych, 1 puszka mleka słodzonego zagęszczanego.

Jak przyrządzić?
Do wódki wsypać wiórki kokosowe i odstawić na tydzień. Po tygodniu odcedzić wiórki od wódki i dodać do wódki mleko zagęszczane słodzone. Wymieszać i wstawić do lodówki.


MALIBU ANANSOWE
Składniki:
100 ml malibu pinneaple, 150 ml Frugo pina colada, lód.

Jak przyrządzić?
Zmieszać razem icon_smile.gif) ilość myślę że dowolna, proponuje raczej dać więcej frugo niż malibu.

MALIBU SUNRISE
Składniki:
- malibu,
- sok z czerwonych grejpfrutów,
- grenadina,
- lód,
- odrobina soku z cytryny (opcjonalnie).

Jak przyrządzić?
Proporcje składników w drinku polecam ustalić metoda prób i błędów - wg własnego gustu. generalnie - wlewamy do shakera malibu, sok z grejpfrutów i lód. energicznie wstrząsamy tak aby lód się rozkruszył.wlewamy do zimnej szklanki, dodajemy odrobinę grenadiny - nie przesadźcie, będzie za słodkie icon_smile.gif
Można dodać jeszcze kilka kostek lodu i odrobinkę soku z cytryny.

Przepisy wzięłam z netu, żeby mi znowu ktoś nie zarzucał przypisania sobie. icon_wink.gif

A tak na marginesie w tvn słyszałam, że malibu z mlekiem jest passe, ale ja i tak je uwielbiam icon_smile.gif
Link do komentarza
  • 4 tygodnie temu...

A ja mam taki przepis na malibu domowej roboty

200 gram wiórek kokosowych zalewamy szklanką spirytusu i dodajemy laskę wanilii - zamykamy w szczelnym słoiku na 2 tygodnie. Po tym czasie spirytus odlewamy i zalewamy wiórki szklanką wody. Po ok. dobie zlewamy te wodę. Mieszamy: spirytus odsaczony wczesniej, wode odsączoną i puszke mleka skondensowanego słodzonego.

Podawać z mlekiem schłodzonym wymieszanym z kostkami lodu w shakerze
Link do komentarza
Cytat

A ja mam taki przepis na malibu domowej roboty

200 gram wiórek kokosowych zalewamy szklanką spirytusu i dodajemy laskę wanilii - zamykamy w szczelnym słoiku na 2 tygodnie. Po tym czasie spirytus odlewamy i zalewamy wiórki szklanką wody. Po ok. dobie zlewamy te wodę. Mieszamy: spirytus odsaczony wczesniej, wode odsączoną i puszke mleka skondensowanego słodzonego.

Podawać z mlekiem schłodzonym wymieszanym z kostkami lodu w shakerze


Obiecujący przepis! Z całą pewnością spróbuję icon_smile.gif
Link do komentarza

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

    • Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Utwórz nowe...