jarek_kos2 Napisano 26 lutego 2010 Udostępnij #1 Napisano 26 lutego 2010 Witam. Mam pytanie, czy w takim domku da sie mieszkac czy to tylko dom letniskowy?http://www.allegro.pl/item932592560_domy_z...any_90_5m2.html Jakie jeszcze koszty musialbym poniesc i orientacyjnie ile , aby sie wprowadzic.Zalozmy ze mam dzialke z wszystkimi mediami. Pytam bo zaciekawilo mnie to czy kwota ok 300tys (tyle kosztuje mieszkanie ok 60m2 w moim miescie) wystarczy na skromna dzialke i taki domek.Pozdrawiam i z gorydziekuje za odpowiedzi Link do komentarza
Mathir Napisano 8 marca 2010 Udostępnij #2 Napisano 8 marca 2010 Nie jestem ekspertem, ale dla mnie wygląda na letniskowy. Link do komentarza
krzysiek29 Napisano 11 marca 2010 Udostępnij #3 Napisano 11 marca 2010 Cytat Nie jestem ekspertem, ale dla mnie wygląda na letniskowy. jasne,że letniskowy Link do komentarza
eprom Napisano 21 marca 2010 Udostępnij #4 Napisano 21 marca 2010 Z tego co widziałem w ofercie firma ta posiada podobne domki całoroczne. Link do komentarza
animus Napisano 21 marca 2010 Udostępnij #5 Napisano 21 marca 2010 Cytat Witam. Mam pytanie, czy w takim domku da sie mieszkac czy to tylko dom letniskowy?http://www.allegro.pl/item932592560_domy_z...any_90_5m2.html Jakie jeszcze koszty musialbym poniesc i orientacyjnie ile , aby sie wprowadzic.Zalozmy ze mam dzialke z wszystkimi mediami. Pytam bo zaciekawilo mnie to czy kwota ok 300tys (tyle kosztuje mieszkanie ok 60m2 w moim miescie) wystarczy na skromna dzialke i taki domek.Pozdrawiam i z gorydziekuje za odpowiedzi Spokojnie da się mieszkać izolacja 15 cm wełny .Parter mógł by być wyższy na 2,60m a nie 2,50 m. Ciekawe co z ogrzewaniem jakie zastosowano .Nie jest za wielki ale zależy ile osób liczy rodzina.Ja zasadniczo nie jestem zwolennikiem domów drewnianych ze względu na palność ale wyszliśmy z takich domów w betony . To może kupić domek ok.60m2 postawić w rogu działki i pomieszkać kilka lat a w centrum tej działki budować prawdziwy dom z garażem Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 23 marca 2010 Udostępnij #6 Napisano 23 marca 2010 Jest wiele firm oferujących całoroczne domki drewniane naprawdę przecudne domki np.http://www.domybartek.pl/galeria.phpWybudowanie takiego domku wraz z podstawowym wykończeniem,to przeglądając niektóre oferty wynosi między 180 a 300 tyś.a powierzchnia użytkowa domu to jest około 100 m2 ( wiadomo są i dużo większe) Link do komentarza
eprom Napisano 24 marca 2010 Udostępnij #7 Napisano 24 marca 2010 Cytat Jest wiele firm oferujących całoroczne domki drewniane naprawdę przecudne domki np.http://www.domybartek.pl/galeria.phpWybudowanie takiego domku wraz z podstawowym wykończeniem,to przeglądając niektóre oferty wynosi między 180 a 300 tyś.a powierzchnia użytkowa domu to jest około 100 m2 ( wiadomo są i dużo większe) i mieszkanie w takim domku nie równa się z murowanym Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 24 marca 2010 Udostępnij #8 Napisano 24 marca 2010 Mój domek który sie aktualnie buduje jest tym o czym marzyłam....alegdybym miała jeszcze raz budować chatke,to to marzenie bym zweryfikowała i zamiast maxów które będą kiedyś obite drewnem,postawiłabym dom z bala ...ale może kiedyś na stare lata,gdy los mi sypnie większą ilość gotówki ( wiem - marzenie ściętej głowy .... ale gdyby.... ) to sobie taką chatkę postawie Link do komentarza
seboooool Napisano 24 marca 2010 Udostępnij #9 Napisano 24 marca 2010 Cytat i mieszkanie w takim domku nie równa się z murowanym twoja wypowiedz jest na plus czy na minus mieszkania w domu drewnianym, bo ciezko wyczuc intencje... Link do komentarza
eprom Napisano 24 marca 2010 Udostępnij #10 Napisano 24 marca 2010 Cytat twoja wypowiedz jest na plus czy na minus mieszkania w domu drewnianym, bo ciezko wyczuc intencje... Chodziło mi o plusy domu drewnianego, mikroklimat, oddziaływnaie na zdrowie, itp... Link do komentarza
wezuwiusz3 Napisano 25 marca 2010 Udostępnij #11 Napisano 25 marca 2010 Spokojnie .W dodatku zdrowo w przeciwieństwie do blokchałzów. Link do komentarza
Mathir Napisano 29 marca 2010 Udostępnij #12 Napisano 29 marca 2010 Cytat Spokojnie .W dodatku zdrowo w przeciwieństwie do blokchałzów. Tylko w tym zaproponowanym na początku... może być troszku chłodno Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się