w projekcie w opisie wyżej folia jest na betonie
natomiast jak ten beton jest podzielony, czy nie będzie pękał, jeśli nie jest dylatowany od scianek - nie wiem
no właśnie
B-15
Piasek typowo zasypowy różna frakcja grubości, Ścianki z gazobetonu 12cm. Chudziak wykewka z b-15
Wylewka z b15 w miejscu scian dzialowy pogłębiony do 20 cm i dane po 2 pręty
Na ile układ warstw podłogi w projekcie jest zgodny z rzeczywistością? Bo w projekcie mamy folię budowlaną ułożoną na chudziaku, czyli ścianka działowa powinna być postawiona dopiero na niej.
Druga ważna rzecz to żwir poniżej chudziaka. Warstwa czystego (płukanego) żwiru uniemożliwia podciąganie kapilarne. Tu zaś jest go dość gruba warstwa (30 cm). Jeżeli więc żwir faktycznie jest pod chudziakiem, to problem ewentualnego podciągania wilgoci jest rozwiązany.
Z czego są ścianki działowe?
Urządzając dom, postawiłam na nowoczesny styl z nutą przytulności, bez zbędnego przepychu. Nie chciałam kiczu, więc każdy detal był przemyślany. W kuchni króluje minimalizm, ale dodałam ciepła drewnianymi akcentami. Świetnym dodatkiem okazał się nowoczesny zegar ścienny 3D, który idealnie wpisał się w całość. Każde pomieszczenie ma własny charakter, co wymagało dużo zaangażowania.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się