Hurtownia budowlana: Skład budowlany Marcin Kowalczyk
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
dobrze Zdecydowanie. Mocowanie płyt na ścianie jest konieczne, inaczej zawsze będziesz miał pęknięcia. Takie cuś widziałeś?
-
Przez lukas198820 · Napisano
Na tej prawej ściśnie tej ukruszonej będzie przedścianke bo tam nabyć rozdzielnia wtynkowa wpuszczana. Dlatego tam nie dałem tego profilu CD. Mnie tylko ciągle zastanawia jak do tego skośnego sufitu zamontować te uchwytu ES, na szpilkach? Jak miałem prostu sufit w innym pomieszczeniu to problemu nie było i kręciłem te ES- co 50 cm od siebie i co 40 pod każdym profil wprost do stropu. Atlas M-System też odpada bo przy tej wyższej ukruszonej ścianie jest prawie 20 cm różnicy. Strop jest ten skośny cienki. -
Ale i tak musisz je podwiesić, zakotwić do obecnego sufitu bo inaczej wszystko się ugnie i w końcu spadnie.
-
Przez lukas198820 · Napisano
Dowiedziałem się że profile mają być co 40 cm więc dołożę jeszcze dwie sztuki. -
Te profile muszą być zakotwione w suficie, rozstaw kotw max 60cm. Czyli dzielisz profil i wstawiasz kotwę np co 55cm, przy czym tą samą odległość liczysz od ściany. Inaczej wszystko spęka, za jakiś czas się połamie i spadnie pod własnym ciężarem. Także wyciąg te CDki i kup takie haki. Oczywiście j.w. profile nie mogą być bardziej oddalone od siebie niż 60cm, bo płyta ma 120cm. A na pojedynczym stelażu zalecane są co 40cm. Na lewej i prawej ścianie muszą być te same profile co masz na tej prostopadłej do nich, czyli UD 30. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się