Pomocnik Napisano 22 grudnia 2009 Udostępnij #1 Napisano 22 grudnia 2009 Termomodernizacja podłogi jest bardzo ważna ponieważ energia cieplna „ucieka” z domów również przez podłogi nad nieogrzewanymi piwnicami, albo leżące na gruncie. W tym przypadku zmniejszenie strat ciepła jest równie ważne jak zapewnienie komfortu ciepłej podłogi Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/stan-surowy/termoizolacja/a/9462-termomodernizacja-podlogi Link do komentarza
Gość krzysiek29 Napisano 22 grudnia 2009 Udostępnij #2 Napisano 22 grudnia 2009 a co zpodłogami nad gruntem Link do komentarza
RafalT88 Napisano 22 grudnia 2009 Udostępnij #3 Napisano 22 grudnia 2009 Cytat a co zpodłogami nad gruntem Też się ociepla tyle że mniejszą grubością izolacji, która pełni również rolę wygłuszającą. Przekrój stropu (podłogi piętra) może wyglądać tak: Tynk 1,5cm (sufit) -> Strop (np Terriva) -> folia paroszczelna -> Styropian np. 4 cm -> Folia PCV -> Gładź cementowa 4 cm -> panele (albo coś innego) Link do komentarza
krzysiek29 Napisano 23 grudnia 2009 Udostępnij #4 Napisano 23 grudnia 2009 Cytat Też się ociepla tyle że mniejszą grubością izolacji, która pełni również rolę wygłuszającą. Przekrój stropu (podłogi piętra) może wyglądać tak: Tynk 1,5cm (sufit) -> Strop (np Terriva) -> folia paroszczelna -> Styropian np. 4 cm -> Folia PCV -> Gładź cementowa 4 cm -> panele (albo coś innego) Witam,a jak to wygląda jeśli mamy strop drewniany wentylowany nad gruntem.Pozdro Link do komentarza
RafalT88 Napisano 23 grudnia 2009 Udostępnij #5 Napisano 23 grudnia 2009 Cytat Witam,a jak to wygląda jeśli mamy strop drewniany wentylowany nad gruntem.Pozdro W tym temacie nie mogę się autorytatywnie wypowiadać ale polecam stronęhttps://budujemydom.pl/stan-surowy/sciany-i-stropy/a/10559-podlogi-na-stropach Link do komentarza
Gość sławek Napisano 19 lutego 2018 Udostępnij #6 Napisano 19 lutego 2018 chce Pan drogi ekspercie ocieplać strop w piwnicy styropianem.Bardzo często w piwnicy jest kocioł CO.A widział Pan może jak się pali styropian??A te kołki to poco?Tak na wszelki wypadek?? Link do komentarza
Gość Misiek Napisano 28 września 2021 Udostępnij #7 Napisano 28 września 2021 Ja: mieszka nad nieocieploną piwnicą, chce docieplić podłogę w mieszkaniu tytuł artykułu: termomodernizacja podłogi Ja: "super, znalazłem co chciałem" treść artykułu: jak ocieplić strop piwnicy ja: ... dziękuję, nie polecam Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się