Marcin123 Napisano 14 grudnia 2009 #1 Napisano 14 grudnia 2009 Znajoma podrzuciła mi pomysł na oszczędzanie. Wszystkie pięciozłotówki, które trafiają do jej portfela lądują w puszce po piwie. Podobno w puszce mieści się 1500 do 1600 zł, czyli w sam raz na wakacyjny wyjazd dla jednej osoby.Te pięciozłotówki nazwała świętymi, bo są nietykalne Moim zdaniem to bardzo dobry pomysł.
domestic Napisano 14 grudnia 2009 #2 Napisano 14 grudnia 2009 znam to i stosuje od czerwca!! to super pomysł!! mam już ponad 800 zł
dariush84 Napisano 14 grudnia 2009 #3 Napisano 14 grudnia 2009 brzmi bardzo fajnie!! ..nazwać każdą 5-kę świętą..magiczną..no i skarbonka tania..chyba spróbuje tego typu oszczędzania
Marcin123 Napisano 14 grudnia 2009 Autor #4 Napisano 14 grudnia 2009 Cytat brzmi bardzo fajnie!! ..nazwać każdą 5-kę świętą..magiczną..no i skarbonka tania..chyba spróbuje tego typu oszczędzania Można mieć dużą ilość (puszek tylko niestety) po jednej imprezie
justa1 Napisano 14 grudnia 2009 #5 Napisano 14 grudnia 2009 Cytat Znajoma podrzuciła mi pomysł na oszczędzanie. Wszystkie pięciozłotówki, które trafiają do jej portfela lądują w puszce po piwie. Podobno w puszce mieści się 1500 do 1600 zł, czyli w sam raz na wakacyjny wyjazd dla jednej osoby.Te pięciozłotówki nazwała świętymi, bo są nietykalne Moim zdaniem to bardzo dobry pomysł. Ja już tak robię 3 rok. Tylko zamiast puszki mam szkatułke;) i rzeczywiście na wyjazd wakacyjny jak znalazł! Polecam.
ifra Napisano 14 grudnia 2009 #6 Napisano 14 grudnia 2009 ja też sobie odkładam "drobne", tylko że w osobny portfelik, zaczęłam pięciozłotówkami ale później potrzebowałam rozmienić 10 zeta i tak zostało, że odkładam od czasu do czasu po 10 zeta. Na prawdę fajna sumka się zbiera. Poza tym jest jeszcze z tego jedna fajna sprawa - Jak potrzebuję rozmienić pieniądze to mam taką możliwość
animus Napisano 14 grudnia 2009 #7 Napisano 14 grudnia 2009 Cytat Znajoma podrzuciła mi pomysł na oszczędzanie. Wszystkie pięciozłotówki, które trafiają do jej portfela lądują w puszce po piwie. Moim zdaniem to bardzo dobry pomysł. Ja kupuje puszki z chmielem w sklepie mam ich już sporo ,ale nie mogę nic odłożyć .
ifra Napisano 18 grudnia 2009 #9 Napisano 18 grudnia 2009 Cytat Mam za słabą "silną wolę" trzeba ćwiczyć swoją silną wolę lub mieć cel by udało się odłożyć te kilka złotych
anerita Napisano 28 grudnia 2009 #12 Napisano 28 grudnia 2009 Czyżby kolejne postanowienie noworoczne?
Mathir Napisano 30 grudnia 2009 #13 Napisano 30 grudnia 2009 Eee... lepiej nie! Później człowiek się stresuje, że ma słaby charakter i nie dotrzymuje postanowień.
ifra Napisano 30 grudnia 2009 #14 Napisano 30 grudnia 2009 więc najlepiej te 5 zeta wrzucać "od tak" raz na jakiś czas. Bo z góry ustalone, że "w środy wrzucę sobie 5 złoty do puszeczki" to może być zbyt wielkie obciążenie dla niektórych
Jolka3 Napisano 3 stycznia 2010 #15 Napisano 3 stycznia 2010 Cytat więc najlepiej te 5 zeta wrzucać "od tak" raz na jakiś czas. Bo z góry ustalone, że "w środy wrzucę sobie 5 złoty do puszeczki" to może być zbyt wielkie obciążenie dla niektórych O! I to jest pomysł OK!
KAROI Napisano 4 stycznia 2010 #16 Napisano 4 stycznia 2010 Pięć złotych... tak do puszki? Nie na puszkę? Ale się porobiło
Super B Napisano 5 stycznia 2010 #17 Napisano 5 stycznia 2010 Cytat Pięć złotych... tak do puszki? Nie na puszkę? Ale się porobiło Oj! Już się nie drażnij, KAROI
edwl Napisano 17 marca 2010 #20 Napisano 17 marca 2010 Cytat Znajoma podrzuciła mi pomysł na oszczędzanie. Wszystkie pięciozłotówki, które trafiają do jej portfela lądują w puszce po piwie. Podobno w puszce mieści się 1500 do 1600 zł, czyli w sam raz na wakacyjny wyjazd dla jednej osoby.Te pięciozłotówki nazwała świętymi, bo są nietykalne Moim zdaniem to bardzo dobry pomysł. Czy realizujesz swój pomysł? Czy też może znalazłeś inne zastosowanie dla pięciozłotówek?
justa1 Napisano 22 marca 2010 #21 Napisano 22 marca 2010 Cytat I co? Naprawdę ktoś zbiera? Zbiera, zbiera. Np: ja. I musze powiedzieć, że od grudnia uzbierała mi sie już niezła sumka. I na wakacje jak znalazł! Polecam!
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się