Pomocnik Napisano 25 listopada 2009 Udostępnij #1 Napisano 25 listopada 2009 Od tego, jak usytuowana jest działka, zależy rozplanowanie pomieszczeń w domu. A to może rzutować na jego wygląd zewnętrzny. W projektach katalogowych najczęściej zakłada się korzystne warunki, czyli usytuowanie drogi (wejścia) od strony północnej lub wschodniej. Dom na działce z wjazdem od południa lub zachodu będzie prawdopodobnie wymagał projektu indywidualnego. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/budowlane-abc/dzialka/a/540-polozenie-dzialki-i-projektowanego-domu-wzgledem-stron-swiata Link do komentarza
Gość johny-max Napisano 25 listopada 2009 Udostępnij #2 Napisano 25 listopada 2009 A ja sie nie zgodze... Link do komentarza
Gość Archi Napisano 17 czerwca 2011 Udostępnij #3 Napisano 17 czerwca 2011 Nie wiem kto to pisał ale ktoś nie ma pojęcia o temacie.... kompletne bzdury.. Link do komentarza
kiwaczek Napisano 27 lipca 2011 Udostępnij #4 Napisano 27 lipca 2011 no nie wiem czy bzduryzmienialem decyzje o warunkach zabudowy(jestem 1.5 miesiaca w plecy) aby budynek byl optymalnie polozony wzgledem stron swiataz racji przeszklenia(ponad 60m2) w bryle budynku (pow.uzytk. 160m2) prawie polowa tj 30m2 bylaby od polnocy w swietle starej decyzji Link do komentarza
Gość mk Napisano 27 maja 2014 Udostępnij #5 Napisano 27 maja 2014 dla mnie propozycja 3 to bzdura. od południowej strony sypialnie???? kto tak robi Link do komentarza
Gość marek Napisano 28 grudnia 2014 Udostępnij #6 Napisano 28 grudnia 2014 faktycznie głupota autora. Droga od zachodniej strony jest optymalna. Od północy lokuje się garaż .od wschodu jest salon od zachodu kuchnia. Kasuję ten link. Link do komentarza
Gość tedlew Napisano 9 marca 2015 Udostępnij #7 Napisano 9 marca 2015 Wiele się słyszy i czyta od fachowców, by działka najlepiej miała wjazd od północy.Jako właściciel Wielkopolskiej działki z wjazdem od południa chciałbym zasiać ziarno niepewności w powyższej tezie. Liczę na kontrargumenty by to forum mogło stać się czerpnią wiedzy w tym temacie.Najczęściej słyszanym argumentem jest to, by do salonu wpadało słońce, co zimą ograniczy koszty związane z ogrzewaniem domu, a salon od strony ogrodu Link do komentarza
Gość tar Napisano 19 października 2015 Udostępnij #8 Napisano 19 października 2015 a jak ma się sprawa w przypadku zabudowy szeregowej? Link do komentarza
Gość Asia Napisano 11 stycznia 2016 Udostępnij #9 Napisano 11 stycznia 2016 A co zrobić, jeśli trzeba postawić dom na północnym stoku? Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się