kropeczka_ns Napisano 22 października 2009 #1 Napisano 22 października 2009 Czy podsypywaliście na caly ogród jakąs dobrą ziemię typu humus? Pod trawkę? (zaznaczam że mam paskudną glinę) Jaką grubą warstwę? A tam gdzie się sadzi- np szpalerek iglaków- ziemia z worka do dołków czy też taki humus?
acia Napisano 22 października 2009 #2 Napisano 22 października 2009 Pod trawnik lepszej ziemi starczy nasypać na głębokość szpadla, a pod iglaki to najlepiej wsypać ziemię o kwaśnym odczynie.
Mathir Napisano 23 października 2009 #3 Napisano 23 października 2009 Na głębokość szpadla... zgoda. Tylko to i tak oznacza wywrotkę ziemi (jeśli ogródek jest mały).
acia Napisano 24 października 2009 #4 Napisano 24 października 2009 No niestety , pod trawkę czasem można i mniej, ja patrzę na to z innej strony bo takie ilości jak jedna - dwie wywrotki nie robią już na mnie wrażenia, już nawieźliśmy z pięć, a jeszcze ze dwa razy tyle nas czeka.
Mathir Napisano 25 października 2009 #5 Napisano 25 października 2009 Cytat No niestety , pod trawkę czasem można i mniej, ja patrzę na to z innej strony bo takie ilości jak jedna - dwie wywrotki nie robią już na mnie wrażenia, już nawieźliśmy z pięć, a jeszcze ze dwa razy tyle nas czeka. No fakt... Przy ilościach, o których piszesz... jedna wywrotka naprawdę nie robi wrażenia
kropeczka_ns Napisano 26 października 2009 Autor #6 Napisano 26 października 2009 dwie wywrotki nawiózł mój kolega na działkę 700 m2. Trawa po miesiącu gęsta jak materac, niesamowita naparwdę. Ja planuje na moje 1300 m2 ze 4 napewno.. ale to na wiosnę. Koszt wywrotki dobrej ziemi u nas jest rzędu 400 zł (takiego własnie humusu...) więc musze ciułac na ziemię i roślinki. Chce sypnąć na wiosnę humus na całą działkę, a obsadzać po trochę w jakichś hipotetycznych wolnych chwilach hehe. Albo spróbować wziąc wiosną z tydzień urlopu:)
Jan_13 Napisano 27 listopada 2009 #7 Napisano 27 listopada 2009 Cytat Albo spróbować wziąc wiosną z tydzień urlopu:) Urlop to moim zdaniem lepsze rozwiązanie. Można spokojnie się zastanowić.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się