Skocz do zawartości

jak czyścić płytę ceremiczną?

Recommended Posts

Napisano
Pytanie jak w temacie. Bo okazuje się że nie wystarcza przetarcie miękką ściereczką jeśli coś kapnie pod garnek i się przypali. Próbowałam cifem ale tak do końca super się nie doczyściło.
Napisano
W sklepach AGD lub w marketach na stoiskach ze sprzętem AGD znajdziesz specjalne płyny do płyt ceramicznych w Lidlu jest też do tego celu preparat W5, spróbuj tym.
Pozdrawiam
Napisano
Można też położyć szmatkę nasączoną wodą. Po niedługim czasie "brud" namięknie, a wtedy... Bardzo ekelogicznie
Jak mnie żona "dopuści" do sprzątania, tak robię. Dłużej to idzie niż chemią, a efekt ten sam.
PS Żona i tak poprawia
Napisano
ja polecam płyn w sprayu "tytan". też nie jest drogi, a w miarę skuteczny. ale przy użyciu polecam stosowanie rękawić, bo to niesamowicie niszczy dłonie!! Po jednym użyciu miałam strasznie suche. Rzadko używam rękawić do sprzątania (niegdy nie mogę "dosprzątać" w nich), ale przy tym naprawdę warto je mieć.
Napisano
Cytat

musze coś kupic koniecznie i to jutro bo masakra jak mi wszystko zostaje co się przypaliło...

produkty tytana sa najlepsze na wszytko ,czy przypalone czy zakamienione czy WC ,nie ma lepszego nic na rynku polecam
Napisano
Warto też użyć takich:
NIEMIECKICH ŚCIERECZEK DO CZYSZCZENIA PŁYT CERAMICZNYCH, STALI NIERDZEWNEJ I SZKŁA
Microfaser
wymiar: 20 x 20 cm
opakowanie: 3 szt
ściereczka przeznaczona do czyszczenia: szkła, płyt ceramicznych, płyt kuchennych, stali nierdzewnej, kafli itp
strona z niebieskimi napisami przeznaczona jest do czyszczenia mocnych zabrudzeń, żółta strona przeznaczona jest do końcowego czyszczenia, wypolerowania

http://miniceny.com.pl/pl/sciereczki-do-cz...nych-szkla.html

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...