Marcin123 Napisano 4 września 2009 Udostępnij #1 Napisano 4 września 2009 Lada dzień będę montował schody strychowe. Czy mogę liczyć na Wasze opinie, typy? Na co zwrócić uwagę. Jakiś może konkretny model polecicie? Link do komentarza
el-instalator Napisano 9 września 2009 Udostępnij #2 Napisano 9 września 2009 To mają byc składane schody do sporadycznego użytku? Podstawa to odpowiedź na pytanie, co będziesz wnosił na strych i jak często? Bo jeśli strych ma być np suszarnią bielizny, to przyda się coś solidniejszego, szerszego i niezbyt stromego. Link do komentarza
Kamassia Napisano 10 września 2009 Udostępnij #3 Napisano 10 września 2009 Mi powiedziano, żeby były na zamek a nie na zatrzask. Ciężko nawet sprzedawcom wytłumaczyć. Ja kupiłam Fakro ocieplane na zamek, składane. Ale u mnie prawie nigdy nie będą uzywane ponieważ prowadzą z poddasza na częśczupełnie nieużywaną. Pozdrawiam Link do komentarza
acia Napisano 10 września 2009 Udostępnij #4 Napisano 10 września 2009 Cytat Mi powiedziano, żeby były na zamek a nie na zatrzask. Ciężko nawet sprzedawcom wytłumaczyć. Ja kupiłam Fakro ocieplane na zamek, składane. Ale u mnie prawie nigdy nie będą używane ponieważ prowadzą z poddasza na część zupełnie nieużywaną. Pozdrawiam Rozwiń U mnie jest ta sama sytuacja więc ten sam wybór.Pozdrawiam Link do komentarza
tukaj Napisano 10 września 2009 Udostępnij #5 Napisano 10 września 2009 Witam,A ja polecam czeskie metalowe, bardzo łatwo się rozkładają ( jedną ręką ) ,a po rozłożeniu przeguby służa za poręcze:pozdrawiam:Darek Link do komentarza
el-instalator Napisano 14 września 2009 Udostępnij #6 Napisano 14 września 2009 Całkiem fajne. A jak poradziliście sobie z izolacją cieplną w tym miejscu? Bo w końcu na strychu może być dużo chłodniej. Link do komentarza
Marcin123 Napisano 15 września 2009 Autor Udostępnij #7 Napisano 15 września 2009 Cytat To mają byc składane schody do sporadycznego użytku? Podstawa to odpowiedź na pytanie, co będziesz wnosił na strych i jak często? Bo jeśli strych ma być np suszarnią bielizny, to przyda się coś solidniejszego, szerszego i niezbyt stromego. Rozwiń Myślę, że na strychu będę trzymał rzeczy zapomniane, lub takie z których rzadko korzystam, czyli bombki choinkowe (2 wejścia) opony letnie/zimowe (2 wejścia), ale to już ciężka sprawa. Mam nadzieje, że wytrzymają. Już zamówiłem schody Fakro 120x70 http://www.fakro.pl/htmli/165.php Cytat Witam,A ja polecam czeskie metalowe, bardzo łatwo się rozkładają ( jedną ręką ) ,a po rozłożeniu przeguby służa za poręcze:pozdrawiam:Darek Rozwiń Dzięki za zdjęcia. Tak z ciekawości to ile kosztowały te schody? No i jak to firma lub jak rozpoznać, że to ten model schodów, które Ty masz? Ja za swoje zapłacę 385 zł. Cytat Całkiem fajne. A jak poradziliście sobie z izolacją cieplną w tym miejscu? Bo w końcu na strychu może być dużo chłodniej. Rozwiń U mnie strych jest ocieplany, ale nie ogrzewany. Myślisz, że będzie duża różnica temperatur między poddaszem a strychem? Link do komentarza
tukaj Napisano 17 września 2009 Udostępnij #8 Napisano 17 września 2009 Cytat Myślę, że na strychu będę trzymał rzeczy zapomniane, lub takie z których rzadko korzystam, czyli bombki choinkowe (2 wejścia) opony letnie/zimowe (2 wejścia), ale to już ciężka sprawa. Mam nadzieje, że wytrzymają. Już zamówiłem schody Fakro 120x70 http://www.fakro.pl/htmli/165.phpDzięki za zdjęcia. Tak z ciekawości to ile kosztowały te schody? No i jak to firma lub jak rozpoznać, że to ten model schodów, które Ty masz? Ja za swoje zapłacę 385 zł.U mnie strych jest ocieplany, ale nie ogrzewany. Myślisz, że będzie duża różnica temperatur między poddaszem a strychem? Rozwiń Witam,Schody których fotki zamieściłem w poprzednim poście są opisane: " Lusso"' , to chyba nazwa firmy, ceny nie pamiętam ( ale nie były jakoś wybitnie kosztowne, bo tego bym nie zapomniał ). Co do ocieplenia , to u mnie mam wełnę położoną w przestrzeni stropowej nad poddaszem, ale także w przestrzeni nad strychem do samej kalenicy, więc problemu z oziębianiem poddasza nie zauważam, na strychu jest trochę zimniej ale poddasze się nie wychładza.pozdrawiam:Darek Link do komentarza
Brzydal Napisano 28 lutego 2015 Udostępnij #9 Napisano 28 lutego 2015 Witam. Ja jak kupowałem schody na strych to chciałem kupić w miarę porządne ( chociaż nie używał bym ich często)chodziło mi żeby były dobrze ocieplone. Jak chodziłem po sklepach i widziałem te płyty które mają po 3 cm wraz ociepleniem to sobie dałem spokój z drogimi chodami. Kupiłem w miarę tanie schody strychowe i sam je chciałem ocieplić. Właśnie ostatnio znalazłem filmik jak sobie gościu docieplił schody.https://www.youtube.com/watch?v=9AYmC0AUOwg Więc jak schody nie są często używane to raczej nie ma sensu kupować drogich włazów tylko dobrze je zabezpieczyć. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się