krisszielony Napisano 26 sierpnia 2009 Udostępnij #1 Napisano 26 sierpnia 2009 Mam taki problem mianowicie pękają mi ( sąsiadom też ) ściany w pokoju i kuchni ( mieszkam w bloku z cegły ) są to delikatne pęknięcia.Część z nich zrobiłem siatką ale siatka też popękała , czy znacie jakieś inne sposoby ? a może są różne rodzaje siatek ??proszę o radę Link do komentarza
Adam123 Napisano 26 sierpnia 2009 Udostępnij #2 Napisano 26 sierpnia 2009 Cytat Mam taki problem mianowicie pękają mi ( sąsiadom też ) ściany w pokoju i kuchni ( mieszkam w bloku z cegły ) są to delikatne pęknięcia.Część z nich zrobiłem siatką ale siatka też popękała , czy znacie jakieś inne sposoby ? a może są różne rodzaje siatek ??proszę o radę A to nowy budynek? zamiast siatki możesz poszukać taśm pracują lepiej niż siatka. Link do komentarza
krisszielony Napisano 26 sierpnia 2009 Autor Udostępnij #3 Napisano 26 sierpnia 2009 Cytat A to nowy budynek? zamiast siatki możesz poszukać taśm pracują lepiej niż siatka. To nie jest nowy budynek tylko 10 letni i jak dałem siatke to nie wszędzie pęka , teraz chce robić remont i wole mieć pewność zanim wszystko pomaluje Link do komentarza
Redakcja Napisano 27 sierpnia 2009 Udostępnij #4 Napisano 27 sierpnia 2009 Powtarzające się pęknięcia mogą być objawem ruchów konstrukcji budynku i powierzchniowe naprawy nie wyeliminują tego zjawiska. Warto więc zwrócić się do administratora budynku z wnioskiem o ustalenie przyczyny pękania ścian. Link do komentarza
DekorLid Napisano 28 sierpnia 2009 Udostępnij #5 Napisano 28 sierpnia 2009 Cytat To nie jest nowy budynek tylko 10 letni i jak dałem siatke to nie wszędzie pęka , teraz chce robić remont i wole mieć pewność zanim wszystko pomaluje Jeżeli podejść na poważnie do tematu to warto poszukać także dodatkowych przyczyn poza pracą materiału - wyobrażam siobie że te pęknięcia obejmują - jakby to powiedzieć - cegłę dookoła?Jeżeli tak moze być problem z izolacją zewnętrzną i róznego rodzaju czynniki atmosferyczne + nieprzepuszczalna fabra wewnątrz budynku - moze spowodować spękania...Tak zupełnie żartem, dla pocieszenia - to ludzie za takie spękania w formie dekoracyjnej bardzo dużo płacą...Pozdrawiam Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się