kropeczka_ns Napisano 22 sierpnia 2009 Udostępnij #1 Napisano 22 sierpnia 2009 nie lubię firanek specjalnie i w sypialniach pewnie założe klasyczne rolety z prowadnicami. Ale na dole mam 2 duże okna w salonie, wielkie balkonowe (3x90 cm) trzy wąskie okna w wykuszu i okno w kuchni- i to wszystko jest jakby w jednej otwartej przestrzeni- więc musi pasować. I do wykuszu nie chce prowadnic- bo okna sa wąskie a beda jeszcze węzsze. Chciałabym coś bardziej ozdobnego, innego ale prostego i nawiązującego do w sumie dosyć minimalistycznego choć ciepłego wnetrza. Okna są w kolorze orzech ze szprosami, ściana jasno bezowa, dużo ciemnego drewna w środku, na podłodze deska dębowa i bezowy gres. Macie pomysły? To coś na okna moze jakas forma rolet- miałaby jednak troche nas izolować, czyli pełnić funkcję bardziej rolet niż firanek. Link do komentarza
acia Napisano 23 sierpnia 2009 Udostępnij #2 Napisano 23 sierpnia 2009 Myślałaś może o roletach rzymskich? Na dekoria.pl mają duży wybór i naprawdę coś można wybrać, albo przynajmniej podpatrzeć. Można też zamiast klasycznych firanek powiesić takie sznurkowe po upięciu, związaniu dają ciekawy efekt.Pozdrawiam Link do komentarza
kropeczka_ns Napisano 23 sierpnia 2009 Autor Udostępnij #3 Napisano 23 sierpnia 2009 myslałam:) i napewno chetnie zaglądne na tą stronkę Link do komentarza
skira Napisano 24 sierpnia 2009 Udostępnij #4 Napisano 24 sierpnia 2009 Cytat myslałam:) i napewno chetnie zaglądne na tą stronkę To coś w rodzaju firanek "makaronów" ? Ja to lubię firany na oknach, marzą mi się takie obszyte kolorowymi lamówkami, ładnie upiete...nadają wnętrzu stylu, muszę sobie zamówić bo sama tak nie potrafię. Link do komentarza
acia Napisano 24 sierpnia 2009 Udostępnij #5 Napisano 24 sierpnia 2009 To są dokładnie zasłonki sznurkowe A poniżej przykład rolety rzymskiej woalowej Na stronie dekorii można zobaczyć wiele przykładów aranżacji nie tylko okien ale też mebli, krzeseł itp. Szyją na miarę wystarczy zamówić bezpłatny katalog i wysłać zamówienie.Pozdrawiam Link do komentarza
kropeczka_ns Napisano 29 września 2009 Autor Udostępnij #6 Napisano 29 września 2009 Aciu i mam rolety rzymskie w końcu- a wygladają tak Link do komentarza
acia Napisano 30 września 2009 Udostępnij #7 Napisano 30 września 2009 Cytat Aciu i mam rolety rzymskie w końcu- a wygladają tak No i bardzo ładnie ja też u siebie zrobię rolety rzymskie przynajmniej na parterze, a te storczyki wyglądają przepięknie i wszystko się Ci pięknie komponuje. Link do komentarza
ifra Napisano 30 września 2009 Udostępnij #8 Napisano 30 września 2009 Bardzo ładne te rolety, super wyglądają w tym wnętrzu. No i są w moim ulubionym kolorze Link do komentarza
anerita Napisano 5 grudnia 2009 Udostępnij #9 Napisano 5 grudnia 2009 Pięknie to wszystko razem wygląda Link do komentarza
vicky Napisano 3 lutego 2010 Udostępnij #10 Napisano 3 lutego 2010 Rozumiem, że firanek nie lubisz - ja też za nimi nie przepadam. A co powiesz na zasłony? Firanki w oknach nie porywają mnie w ogóle, ale pięknie wykonane zasłony, jak najbardziej. Szukasz czegoś do wnętrza minimalistycznego ale jednocześnie ciepłego, możesz więc połączyć ze sobą rolety i zasłony, które dodadzą charakteru w pokoju. Co powiesz na takie rozwiązania?:http://www.dekoria.pl/data_files/wysiwyg/i...kna_Land01L.jpghttp://www.dekoria.pl/data_files/wysiwyg/i...a_Luxury02L.jpghttp://www.dekoria.pl/data_files/wysiwyg/i...n_Palace01L.jpghttp://www.dekoria.pl/data_files/wysiwyg/i...lon_Chic01L.jpgNie chodzi mi o połączenia kolorystyczne, ale o samo połączenie rolet i zasłon Link do komentarza
cegła Napisano 11 lutego 2010 Udostępnij #11 Napisano 11 lutego 2010 Ja też nie bardzo przepadam za firankami ale masz mnóstwo innych możliwości, żeby ozdobić swoje okna. bardzo podobają mi się te zasłony i rolety, które zaproponowała vicky. Najbardziej chyba podoba mi się ten fioletowy i żółty zestaw. Al eto wszystko zależy od tego jakie masz kolory ścian, żeby dopasować zasłony. Ja sama chcę coś zmienić i już sobie zamówiłam nowy katalog sklepu dekoria.pl. Jestem bardzo nastawiona na rolety rzymskie Link do komentarza
Kabiro Napisano 16 marca 2010 Udostępnij #12 Napisano 16 marca 2010 A ja uważam,że stylowe zasłony i ładne firanki będa idealne w sypialni. Dużo zalezy oczywiscie od tego jaki wybierzemy kolor ścian. Rolety to tez dobry pomysł,ale dużo więsze koszty. Link do komentarza
stylowenaklejki Napisano 16 czerwca 2010 Udostępnij #13 Napisano 16 czerwca 2010 a moze cos niekonwencjonalnego, wyklejenie szyby wzorem moze byc abstrakcyjny albo jakis floraltutaj zapraszam do przejrzenia wzorow www.stylowenaklejki.pl 3 Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 21 czerwca 2010 Udostępnij #14 Napisano 21 czerwca 2010 Cytat a moze cos niekonwencjonalnego, wyklejenie szyby wzorem moze byc abstrakcyjny albo jakis floraltutaj zapraszam do przejrzenia wzorow www.stylowenaklejki.pl Super ...!Pomysł rewelacja nie tylko na okno,ale też i lodóweczka ładnie wygląda tak przyozdobiona Link do komentarza
dzempel Napisano 21 czerwca 2010 Udostępnij #15 Napisano 21 czerwca 2010 Cytat a moze cos niekonwencjonalnego, wyklejenie szyby wzorem moze byc abstrakcyjny albo jakis floraltutaj zapraszam do przejrzenia wzorow www.stylowenaklejki.pl oj chyba się skuszę na te naklejki na okno bardzo mi się spodobał pomysł -dziękuje Link do komentarza
Aaaania Napisano 19 stycznia 2012 Udostępnij #16 Napisano 19 stycznia 2012 Ma ktoś te naklejki na oknie? jak sie zachowuja?k. Link do komentarza
Afrodytaa Napisano 19 stycznia 2012 Udostępnij #17 Napisano 19 stycznia 2012 Cytat a moze cos niekonwencjonalnego, wyklejenie szyby wzorem moze byc abstrakcyjny albo jakis floraltutaj zapraszam do przejrzenia wzorow www.stylowenaklejki.pl NAklejki bomba, ale muszę jeszcze sporo poczekać na ich możliwe użycie Link do komentarza
altanka01 Napisano 20 stycznia 2012 Udostępnij #18 Napisano 20 stycznia 2012 Cytat NAklejki bomba, ale muszę jeszcze sporo poczekać na ich możliwe użycie a czy te naklejki da rade odkleić (gdy sie znudzą) bez szkody?!:-) Link do komentarza
freeda Napisano 23 stycznia 2012 Udostępnij #19 Napisano 23 stycznia 2012 Na stronie sklepu zapewniają, ze tak: Usunięcie nie pozostawia śladów w postaci resztek kleju i jest bezpieczne dla powierzchni, na której była naklejka.Ja mam doświadczenie z naklejkami innej firmy i z odklejeniem, a nawet przyklejeniem w innym miejscu nie ma problemu. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się