Skocz do zawartości

Ściany z luksferów

KAROI

Recommended Posts

Napisano
Te szklane cegiełki zaliczane są również do systemów suchej zabudowy wnętrz. Jakie są zasady stawiania takich ścian? Poprzednie zdanie jest strasznie napuszone, więc napiszę inaczej... Jak zrobić, żeby gotowa ściana wyglądała atrakcyjnie, a nie jak sypiące się greckie ruiny? icon_smile.gif
Napisano
Witam,

Dla mnie ściany z luksferów to ostateczność, ale gdybym miał wybierać scianę tkz pełną lub luksfery to długo bym się zastanawił i nie wiem co bym wybrał - dobrze, że w swoim projekcie takich wyborów nie musiałem dokonywać.

pozdrawiam:

Darek
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Cytat

O luksferach najwięcej piszą pisma o profilu wnętrzarskim. Na ich stronach znajdziesz dużo zdjęć.

Szukałam już w internecie ale nie ma tego dużo,najwięcej jest pełnych ścian przeważnie w łazienkach a chodzi mi tylko o wstawki z luksferów na ścianę przy schodach,żeby oświetlić gabinet bo wstawiliśmy tam małe okna i teraz jest jak w piwnicy icon_smile.gif)
Napisano
Cytat

Szukałam już w internecie ale nie ma tego dużo,najwięcej jest pełnych ścian przeważnie w łazienkach a chodzi mi tylko o wstawki z luksferów na ścianę przy schodach,żeby oświetlić gabinet bo wstawiliśmy tam małe okna i teraz jest jak w piwnicy icon_smile.gif)

Ja znalazłam coś takiego, nawet fajnie to wygląda.

DSC01446.jpg

Można pokombinować i dać kilka mniejszych okienek np coś w stylu matrixa w formie mniejszych i większych "sopli"

DSC01446.jpg

Pozdrawiam
  • 3 tygodnie temu...
Napisano
Cytat

luśka, chyba nas olewają icon_smile.gif Zaczynam lookać po necie. Może znajdę coś fajnego icon_smile.gif

icon_biggrin.gif Ja już szukałam i niestety dużo tego nie ma,chciałabym połączyć kilka kolorów luksfery ale nie mam pojęcia jakich nie chcę żeby to wyszło tandetnie icon_smile.gif)
Napisano
chyba się zdecyduję na postawienie takiej ścianki, może w łazience, taka kabina wygląda super ...tylko kiedy to nastapi, przede mną jeszcze tyle roboty icon_smile.gif i inne wydatki
Napisano
Spoko szybciej niż myślisz, w marcu jak jeździliśmy na naszą działeczkę to była tam tylko dziura w ziemi i kupa błota, a teraz... Stoi dom!!! Cierpliwości Ty też się doczekasz.
Napisano
Cytat

Spoko szybciej niż myślisz, w marcu jak jeździliśmy na naszą działeczkę to była tam tylko dziura w ziemi i kupa błota, a teraz... Stoi dom!!! Cierpliwości Ty też się doczekasz.

Dzięki za słowa otuchy icon_smile.gif, przydadzą się
Napisano
Cytat

A to są luksfery ręcznie malowane. Można je znaleźć na aukcjach allego

Ciekawe jest to zdjęcie ale ja raczej zdecyduje się na zwykłe są tańsze i łatwiej je dopasować do zdjęcia ,ale dziękuję icon_smile.gif
  • 2 miesiące temu...
Napisano
Cytat

Temat trochę zamarł icon_sad.gif Szkoda icon_sad.gif

A co myslicie o luksferach na podlodze? np w lazience naokolo wanny - wychodzac z wanny prosto na taka szklana podloge... Moze za sliskie wiec lepiej w innym mniej niebezpiecznym miejscu? macie jakies propozycje?
Napisano
Cytat

A co myslicie o luksferach na podlodze? np w lazience naokolo wanny - wychodzac z wanny prosto na taka szklana podloge... Moze za sliskie wiec lepiej w innym mniej niebezpiecznym miejscu? macie jakies propozycje?

Idea fajna. Teraz muszę podumać, czy bezpieczna i praktyczna? icon_smile.gif

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Utwórz nowe...