Moni2009 Napisano 7 sierpnia 2009 Udostępnij #1 Napisano 7 sierpnia 2009 Witam Serdecznie,Wczoraj byłam w nowym mieszkanku i okazało się że w łązience odpływ do wanny jest umieszczony na podłodze tuż pod rurą odpływową do WC, która znajduje się nad odpływem ok 12 cm i niemalże w kącie, natomiast doprowadzenie do spłuczki ok metra dalej Pytałam Jak mam zainstalować WC i okazało się że mam "wydłużyć" rurę do WC aż do wysokości dopływu do spłuczki czyli ok metra i że mogę ją sobie zabudować glazurą Czy to jest normalne rozwiązanie?Wstępnie pomyślałam, że może przenieść odpływ na drugą stronę łazienki i zrobić tam kabinę, a Wc zrobić narożnie i przeciągnąć instalacje od dopływu spłuczki. Jaki może być koszt takiej zmiany, wiem że trzeba kuć podłogę Proszę o wszelkie uwagi, ten problem zupełnie mnie zaskoczył.pozdrawiam Link do komentarza
Mathir Napisano 9 sierpnia 2009 Udostępnij #2 Napisano 9 sierpnia 2009 Najwyraźniej mam słabą wyobraźnię przestrzenną, bo nie do końca kumam sytuację Może to jakoś delikatnie rozrysuj, albo zrób zdjątko Bedzie łatwiej coś doradzić. Link do komentarza
Moni2009 Napisano 9 sierpnia 2009 Autor Udostępnij #3 Napisano 9 sierpnia 2009 coś takiego jak na rysunku Cytat Najwyraźniej mam słabą wyobraźnię przestrzenną, bo nie do końca kumam sytuację Może to jakoś delikatnie rozrysuj, albo zrób zdjątko Bedzie łatwiej coś doradzić. _azienka_teraz.doc _azienka_teraz.doc Link do komentarza
dezerter Napisano 11 sierpnia 2009 Udostępnij #4 Napisano 11 sierpnia 2009 witam,czy są już wykonane wylewki w mieszkaniu bo te wysokości są za duże bo środek odpływu od wc jest na 25 cm. nie masz spadku w takim przypadku. woda juz jest doprowadzona do poszczegółnych przyborów rurki na ścianie czy w ścianie? Link do komentarza
Moni2009 Napisano 11 sierpnia 2009 Autor Udostępnij #5 Napisano 11 sierpnia 2009 woda jeszcze nie jest doprowadzona, a co do podłogi to się muszę spytać bo nie wiem czy jeszcze coś będą robili. Co do odpływu do Wc to sobie mam zrobić przedłużenie i jeden dowcipny Pan zasugrował, że sobie mogę to glazurą obłożyć. W przyszłym tygodniu zrobie zdjęcia i zrobie dokładne pomiary ). A o spadku to trudno będzie mówić bo rura jest niemalże w rogu ściany a tam wucetu nie postawie i stąd sugerują mi puszczenie rury w bok - nie podoba mi się to. Ale dziękuję za tą informację o 25 cm ) Cytat witam,czy są już wykonane wylewki w mieszkaniu bo te wysokości są za duże bo środek odpływu od wc jest na 25 cm. nie masz spadku w takim przypadku. woda juz jest doprowadzona do poszczegółnych przyborów rurki na ścianie czy w ścianie? Link do komentarza
dezerter Napisano 12 sierpnia 2009 Udostępnij #6 Napisano 12 sierpnia 2009 Cytat woda jeszcze nie jest doprowadzona, a co do podłogi to się muszę spytać bo nie wiem czy jeszcze coś będą robili. Co do odpływu do Wc to sobie mam zrobić przedłużenie i jeden dowcipny Pan zasugrował, że sobie mogę to glazurą obłożyć. W przyszłym tygodniu zrobie zdjęcia i zrobie dokładne pomiary ). A o spadku to trudno będzie mówić bo rura jest niemalże w rogu ściany a tam wucetu nie postawie i stąd sugerują mi puszczenie rury w bok - nie podoba mi się to. Ale dziękuję za tą informację o 25 cm ) mieszkanie ze spółdzielni czy deweloperskie?ten Pan dobrze mówi, bo inaczej tego sie nie da zrobić musisz obłożyć płytkami. Jak nie zrobisz wc blisko szachtu to przydłużającą rure dn 110 musisz obłozyc płytkami. jak dalego będzie stał ten wc od pionu kanalizacyjnego?a masz juz kanalizacje podprowadzona pod poszczególne przybory? Link do komentarza
Moni2009 Napisano 12 sierpnia 2009 Autor Udostępnij #7 Napisano 12 sierpnia 2009 mieszkanie deweloperskie, ścianki działowej też nie mogę zburzyć bo nie dają głowy za to jak tam przewody biegną i by się schematem nie sugerować...a wc od piony ok 1m, a póki co nigdzie nic nie płynie jeśli o to chodzi .. Cytat mieszkanie ze spółdzielni czy deweloperskie?ten Pan dobrze mówi, bo inaczej tego sie nie da zrobić musisz obłożyć płytkami. Jak nie zrobisz wc blisko szachtu to przydłużającą rure dn 110 musisz obłozyc płytkami. jak dalego będzie stał ten wc od pionu kanalizacyjnego?a masz juz kanalizacje podprowadzona pod poszczególne przybory? Link do komentarza
mirrzo Napisano 13 września 2009 Udostępnij #8 Napisano 13 września 2009 Co z tymi fotkami ?Wlej szybko wiadro wody do odpływu i zobacz jak to leci Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się