Foryk Napisano 17 lipca 2009 #1 Napisano 17 lipca 2009 Na upalne dni proponuje chłodnik - robi się go chwilę i naprawdę jest doskonały na gorące dni.Potrzebne nam będą- gęsty sok pomidorowy (przecierowy)- jogurt-kefir- warzywa: pomidory,ogórki, rzodkiewkiewentualnie koperekPołączyć jogurt, kefir i sok pomidorowy. Dodać warzywa pokrojone w kostkę. Wszystko wymieszać i odstawić do lodówki.Podawać z koperkiem lub ewentualnie z jajkiem na twardo
Irene Napisano 25 września 2017 #3 Napisano 25 września 2017 Na prawdę świetny chłodnik ugotowałam stosując się do tego przepisu: https://abcporady.pl/jak-zrobic-chlodnik-pomysly-na-zupe-na-upal/ Drugi przepis też jest godny polecenia, zwłaszcza dla osób, które lubią nieco bardziej pikantne potrawy i lubią eksperymentować w kuchni. Słyszałam też, że można gotować chłodniki owocowe na słodko, zna ktoś jakiś dobry przepis?
zebra pasiasta Napisano 25 września 2017 #4 Napisano 25 września 2017 Upalnych dni już się nie spodziewam, ale chętnie wypróbuję
MarcinWodnicki Napisano 21 września 2018 #5 Napisano 21 września 2018 Pomidorów nigdy do chłodnika nie dodawałem, w przyszłym roku wypróbuje
SkyWalker Napisano 8 października 2018 #6 Napisano 8 października 2018 W sumie teraz przydałoby się coś innego, coś rozgrzewającego
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się