Skocz do zawartości

Pierwszy dom II/ MG Projekt

Maras812

Recommended Posts

• 4 tygodnie temu...
Napisano
My obecnie czekamy na warunki zabudowy ale praktycznie jestęmy zdecydowani na ten projekt. Mamy działke o szerokości 15 m. Prosimy o wszyskie informacje, które mogą być dla nas istotne.
Pozdrawiamy
Napisano
Cytat

My obecnie czekamy na warunki zabudowy ale praktycznie jestęmy zdecydowani na ten projekt. Mamy działke o szerokości 15 m. Prosimy o wszyskie informacje, które mogą być dla nas istotne.
Pozdrawiamy

super wybór. my również wybraliśmy ten projekt. mamy działkę o szerokości 15 metrów. martwi nas,że jest tylko jeden komin i czy nie bedzie problemu z wentylacją
Napisano
Cytat

super wybór. my również wybraliśmy ten projekt. mamy działkę o szerokości 15 metrów. martwi nas,że jest tylko jeden komin i czy nie bedzie problemu z wentylacją

Owszem jest jeden komin ale wentylację z kuchni i ubikacji na parterze i łazienki z piętra "załatwiają" nam kominki wentylacyjne na dachu.
Napisano
Właśnie będziemy składać papiery o pozwolenie na budowę. Tak więc mam nadzieje ,że niedługo zaczynamy. Pierwsza zmiana to przeniesienie okna tego w salonie równoległego do okna kuchennego , na przeciwną stronę, tzn. obok okna kuchennego. Natomiast okno kuchenne pomniejszamy. Druga zmiana to zwiększenie grubości ocieplenia styropianem z 10 na 15. Jeszcze próbujemy coś zrobić z kotłownią aby nie dawać pieca (na ekogroszek) pod schody,tak jak jest w projekcie, z tym że nie ma tu zbyt dużego pola do popisu. Projektant ma się zastanowić co z tym zrobić. Właściwie to większych zmian nie planujemy.
  • 8 miesiące temu...
Napisano
Witam, czy ktotkolwiek budował lub buduje dom " pierwszy dom II". My właśnie jesteśy na etapie adaptacji tego projektu i bardzo chętnie wymienimy uwagi oraz opinie.

• 2 tygodnie temu...
  • 4 tygodnie temu...
Napisano
do leon1978- Witam , my własnie czekamy na pozwolenie na budowe, ekipe mamy wstepnie zamowiona na koniec sierpnia i jezeli wszystko sie uda to ruszamy z budowa:) i dlatgego chcielibysmy zadac kilka pytan? moze mailowo?a jezeli mozna w jakim wojewodztwie budujecie?? pozdrowienia i powodzenia
Napisano
Budujemy w Mazowieckim (okolice Warszawy). Oczywiście chętnie odpowiem na pytania tylko niestety nie mam dostepu do prywatengo emaila (problemy z podłączeniem internetu) prosze o podanie kontaktu to się odezwę.
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
'leon1978' czy mógłbyś zamieścić jakąś fotkę wylanych ław fundamentowych? Ja zaczynam budowę "pierwszego" na przełomie lipiec/sierpień.

Pozdrawiam wszystkich odwiedzających.
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
My płacimy 35.000,00 zł. ale z dachem tzn. konstrukcja, deskowanie i papa, przy wykonaniu z pustaka ceramicznego, z gazopetonu chcieli 33.000,00 zł.
  • 2 miesiące temu...
Napisano
Czy robiliście może jakieś modyfikacje np. wejście do garażu z domu , jeśli tak to udostępnijcie jakieś rysunki rzuty czy zdjęcia
Pozdrawiam

Czy robiliście może jakieś modyfikacje np. wejście do garażu z domu , jeśli tak to udostępnijcie jakieś rysunki rzuty czy zdjęcia
Pozdrawiam
Napisano
Wykonaliśmy następujące modyfikacje:
Przesunięcie garażu na równo z domem co pozwoliło na zbliżenie do sąsiada po likwidacji okien dachowych, wykonanie wejścia z garażu do budynku, przed domem po zmianie konta dachu garażu oraz wykonaniu trzech słupów powstała wiata,
Likwidacja pokoju na parterze co pozwoliło zwiększyć kuchnię (która oryginalnie jest bardzo mała) oraz powstała duża sień gdzie zostanie wykonana szafa w zabudowie,
Dzięki zmianie konta dachu garażu wykonaliśmy okno w łazience nie rezygnując z miejsca na kabinę,
przeniesienie okna w salonie na stronę kuchni co pozwoliło przy działce o 15 m szerokości zbliżyć się do sąsiada na 1,5 m od okapnika.
W związku z likwidacją okna dachowego w sypialni bez lukarny dodaliśmy małe okno do balkonu.
Proszę przesłać jakiś namiar do wyślę zdjęcia.
To chyba wszystko
Napisano
"leon1978" czy mógłbyś wysłać pare fotek na mail'a? Szczególnie interesuje mnie jak wygląda kuchnia po powiększeniu i salon. I ogólna bryła domu. Mail: mmurzynski@wp.pl

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
  • 3 miesiące temu...
Napisano
Chciałem was spytać o to jakim paliwem ogrzewacie dom i jak rozwiązaliście problem małej kotłowni. Ja chciałem tam zmieścić piec na eko-groszek. Tylko nie wiem jak to rozwiązać ze względu na zbyt małą kotłownię.
  • 2 lata temu...
Napisano
Czy możecie mi pomóc i podać ile i jakich Rur PCV jest potrzebnych do rozprowadzenia kanalizacji na poziomie zerowym w Projekcie Pierwszy Dom II? Z góry dziękuję za pomoc.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...