herbaciany Napisano 19 maja 2009 Udostępnij #1 Napisano 19 maja 2009 Mam taras nad pomieszczeniem nieogrzewanym, w domu budowanym 30 lat temu. Zabieram się za generalny remont i nie wiem, czy ten taras ocieplać, a jeśli tak to czym. Link do komentarza
buduj Napisano 22 maja 2009 Udostępnij #2 Napisano 22 maja 2009 Pewnie, że ocieplaj, i to styropianem, który musi mieć co najmniej 10 cm! Link do komentarza
KAROI Napisano 2 lipca 2009 Udostępnij #3 Napisano 2 lipca 2009 Ja też w sprawie tarasu. Napiszę krótko... Fachowiec, który ocieplał dach mojego domu styropianem i kładł papę termozgrzewalną zaproponował położenie takiej samej papy również na tarasie (miał już nie najlepszą nawierzchnię i przeciekał). Fachowiec powiedział, że później wystarczy na tę papę przykleić płytki i będzie OK Człowiek od płytek był innego zdania. Powiedział, że tak nie można i należy zerwać papę. A ja się nie znam Co dalej? Można na papę, czy nie można? Link do komentarza
Redakcja Napisano 3 lipca 2009 Udostępnij #4 Napisano 3 lipca 2009 Płytek ceramicznych z pewnością nie można układać bezpośrednio na warstwie papy - potrzebny jest cementowy podkład o grubości przynajmniej 4 cm.Inne rozwiązanie to po zerwaniu papy można nałożyć izolacje z tzw. płynnej folii i na niej układać płytki podłogowe. Jest to jednak rozwiązanie nie gwarantujące szczelności po dłuższym czasie eksploatacji. Link do komentarza
KAROI Napisano 3 lipca 2009 Udostępnij #5 Napisano 3 lipca 2009 A ta warstwa cementowego podkładu... To ma być zwykły cement, czy coś specjalnego? Link do komentarza
Marcin123 Napisano 3 lipca 2009 Udostępnij #6 Napisano 3 lipca 2009 Zakładam, że ekspertowi chodzi o wylewkę o grubości 4 cm Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się