skowrix Napisano 15 kwietnia 2009 Udostępnij #1 Napisano 15 kwietnia 2009 Witam19m płot z klinkieru jakieś 1200sztuk (murki z dwóch stron) i czy może to być Jopek - bo się trochę boje ich klinkieru.Opinie słyszałem same niepochlebne (że się kruszy, coś tam o margłu) - ale cena .Czy lepiej dołożyć i kupić Pomeranie Wienerberger (mam na kominach już parę lat i jest oki)Rożnica w cenie niestety około 800 zł - podkarpackie.PozdrawiamAndrzej Link do komentarza
Super B Napisano 13 lipca 2009 Udostępnij #2 Napisano 13 lipca 2009 Mnie również interesuje ta sprawa. Link do komentarza
Jan_13 Napisano 20 lipca 2009 Udostępnij #3 Napisano 20 lipca 2009 Ja kupiłbym Pomeranię. Czytałem na innych forach niepochlebne uwagi o klinkierze JOPKA. Nie tylko o trwałości, ale i o wymiarach. Dosyć dowolnych podobno... Gdyby to był jeden post... to bym zlekceważył, ale jest ich całkiem sporo. Link do komentarza
Super B Napisano 27 sierpnia 2009 Udostępnij #4 Napisano 27 sierpnia 2009 Ten temat umarł... Szkoda. Warto porozmawiać o jakości klinkieru od różnych producentów. Link do komentarza
Mathir Napisano 28 sierpnia 2009 Udostępnij #5 Napisano 28 sierpnia 2009 Może im warto, ale chyba nikt nie chce Link do komentarza
snake667 Napisano 10 listopada 2009 Udostępnij #6 Napisano 10 listopada 2009 Jestem tu nowy, jednak postanowiłem podobić temat. Co myślicie o cegiełkach http://www.crh-klinkier.pl/oferta.phpna ogrodzenie? Link do komentarza
talar Napisano 10 listopada 2009 Udostępnij #7 Napisano 10 listopada 2009 Akurat jestem w temacie tania cegła klinkierowa to koszmar jest krzywa i nie wymiarowa ale najwięcej jej sprzedają.Inwestor chciałby mieć równiutkie słupki i takie same fugi ,a z taniej się nie da .Tania cegła często dostaje wykwitów i to nie z winy murarza .Nie pomaga żadna pielęgnacja i ostrożność przy murowaniu to jest naturalne ,a wykwity giną po roku lub dwóch latach.Ułożyłem tych cegieł kilka tysięcy ,z roku na rok są coraz gorsze. Link do komentarza
Mathir Napisano 12 listopada 2009 Udostępnij #8 Napisano 12 listopada 2009 Cytat Akurat jestem w temacie tania cegła klinkierowa to koszmar jest krzywa i nie wymiarowa ale najwięcej jej sprzedają.Inwestor chciałby mieć równiutkie słupki i takie same fugi ,a z taniej się nie da .Tania cegła często dostaje wykwitów i to nie z winy murarza .Nie pomaga żadna pielęgnacja i ostrożność przy murowaniu to jest naturalne ,a wykwity giną po roku lub dwóch latach.Ułożyłem tych cegieł kilka tysięcy ,z roku na rok są coraz gorsze. Czyli jak to zwykle bywa... oszczędności są pozorne. Link do komentarza
snake667 Napisano 12 listopada 2009 Udostępnij #9 Napisano 12 listopada 2009 Dzięki za ogolne informacje, ale pytalem czy crh robi dobra cegle ;> Jesli nie oni to kto? Link do komentarza
lak-serwis Napisano 4 marca 2011 Udostępnij #10 Napisano 4 marca 2011 Cytat Akurat jestem w temacie tania cegła klinkierowa to koszmar jest krzywa i nie wymiarowa ale najwięcej jej sprzedają.Inwestor chciałby mieć równiutkie słupki i takie same fugi ,a z taniej się nie da .Tania cegła często dostaje wykwitów i to nie z winy murarza .Nie pomaga żadna pielęgnacja i ostrożność przy murowaniu to jest naturalne ,a wykwity giną po roku lub dwóch latach.Ułożyłem tych cegieł kilka tysięcy ,z roku na rok są coraz gorsze. Wykwity, nie powstają z cegły, tylko z zaprawy, można ich uniknąć, dodając specjalny środek do zaprawy który likwiduje ten problem.PozdrawiamKrzysiek Link do komentarza
Humbak Napisano 13 marca 2011 Udostępnij #11 Napisano 13 marca 2011 Cytat Wykwity, nie powstają z cegły, tylko z zaprawy, można ich uniknąć, dodając specjalny środek do zaprawy który likwiduje ten problem.PozdrawiamKrzysiek Dzięki. Niby proste, ale trzeba wiedzieć Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się