Pomocnik Napisano 21 grudnia 2008 Udostępnij #1 Napisano 21 grudnia 2008 Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/stan-surowy/okna-i-drzwi/porady/7605-jak-mam-usunac-stare-warstwy-farby-olejnej-z-drewnianych-drzwi Link do komentarza
Gość stamper Napisano 21 grudnia 2008 Udostępnij #2 Napisano 21 grudnia 2008 Można użyc opalarki lub palnika do lutowania Link do komentarza
Gość 00000000000000 Napisano 9 stycznia 2009 Udostępnij #3 Napisano 9 stycznia 2009 drogi ekspercie ja znam jeszcze jeden sposób ,,,morzna farbe usunąc wypalarko i skutecznie usunie staro farbe./ Link do komentarza
Gość justa Napisano 19 lutego 2010 Udostępnij #4 Napisano 19 lutego 2010 Zgadzam sie opalarka jest niezawodna!. Link do komentarza
szelest24 Napisano 19 lutego 2010 Udostępnij #5 Napisano 19 lutego 2010 Kiedyś użyłem specjalnej pasty. Nakłada się ją na farbę a po kilkunastu minutach zdziera się razem z warstwą farby. Niestety nie pamiętam nazwy. Link do komentarza
krzysiek29 Napisano 19 lutego 2010 Udostępnij #6 Napisano 19 lutego 2010 Cytat Zgadzam sie opalarka jest niezawodna!. Rozwiń a śmierdzi przy tym niezgorzej Link do komentarza
Gość Wlkp Napisano 25 maja 2012 Udostępnij #7 Napisano 25 maja 2012 Niestety ale jeżeli jest kilka warstw farby to bedzie to syzyfowa praca poniewaz do gołego i równiutkiego drewna doprowadzic bedzie mega pracochłonnie i mało komu starczy sił jak i nerwów...stosowałem,opalarke,szlifierke itd i dałem sobie spokój bo szkoda czasu.nie wiem jak działaja srodki chemiczne ale z tego co czytałem na forach to nikt specjalnie ich nie polecał.. Link do komentarza
bojler Napisano 25 maja 2012 Udostępnij #8 Napisano 25 maja 2012 tylko opalarka i najlepiej na gaz bo od elektrycznej licznik dostaje szału a tego co nie opali to "przejedź" szlifierką oscylacyjną i będzie gitara Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się