Patusia511 Napisano 11 października 2008 Udostępnij #1 Napisano 11 października 2008 Zastanawia mnie ile biorą przeciętnie wykonawcy, od jednego położonego schodka drewnianego.Mi robotnik krzyknął 250 zł. To dużo, czy mało za samo położenie gotowego materiału?Proszę o odpowiedź.Pozdrawiam Patrycja. Link do komentarza
Marcin123 Napisano 13 października 2008 Udostępnij #2 Napisano 13 października 2008 Witaj,słyszałem o rozbieżności od 200 do 400 zł (tu schody zabiegowe) z materiałem wykonawcy, więc oferta, którą dostałaś nie jest zbyt atrakcyjna. Kupel zrobił sobie sam trepy z baltu kuchennego (drewno bukowe). Za jeden trep z bejcowaniem wyszło mu około 50 zł, ale musiał się napracować. Link do komentarza
mark01 Napisano 13 października 2008 Udostępnij #3 Napisano 13 października 2008 Cytat Zastanawia mnie ile biorą przeciętnie wykonawcy, od jednego położonego schodka drewnianego.Mi robotnik krzyknął 250 zł. To dużo, czy mało za samo położenie gotowego materiału?Proszę o odpowiedź.Pozdrawiam Patrycja. Witam - zależy jaki region. W Świętokrzyskim ceny od 250-500 (trep+podstopnica - oczyswiście R+M) i terminy do 4 m-cy. Ważna jeszcze konstukcja - czy proste, czy zabiegowe.Natomiast co do poprzedniego postu. Z blatów kuchennych nie robi się schodów! Blaty najczęściej to płyta paździerzowa okleinowana, natomiast stopnie robi sić z drewna litego. Link do komentarza
Patusia511 Napisano 14 października 2008 Autor Udostępnij #4 Napisano 14 października 2008 Pan, który będzie kładł u nas schody w niedługim czasie, umówił się na termin majowy, ale nie mógł wtedy przyjechać i zwleka z tym do dnia dzisiejszego i jeszcze może z tydzień..Dostał zaliczkę, dlatego nie mogliśmy go odwołać, pozatym to jakiś tam znajomy, mojej matki. Ja się już po tygodniu jego spóźnienia domagałam zmienienia pracownika, ale cóż-Krzyknął- 250 zł - promocje, jak to ujął, bo tak długo z tym zwlekał.A skoro Panie Marcinie, uważa Pan, że tyle biorą, ale z gotowym materiałem muszę to przemyśleć i w razie czego asertywnie umniejszyć -krzykniętą przez niego kwote- bądź zwolnić go.A co do regionu Panie Marku, to Mazowiecki 100 km, za Warszawą, w stronę Płocka. Może ktoś oriętuje się jakie TUTAJ są ceny.?Myślę, że to proste położenie. I długo mu nie zajmię.Ja osobiście nie znam się na budownictwie, mój mąż coś niecoś wie.. Ale też uważa, że za takie zwlekanie (6-cio miesięczne) nie powinien tyle brać, poza tym wcześniej brał zaliczkę w postaci 300 zł za zaklepanie terminu na maj (dostał je jakoś w luty)Co Państwo o tym sądzą? Link do komentarza
Marcin123 Napisano 14 października 2008 Udostępnij #5 Napisano 14 października 2008 Może dlatego, że facet jest po znajomości, to traktuje Was po macoszemu Ja bym dał sobie spokój z nim, zaliczkę bym się starał odzyskać, bo przecież nie dotrzymał zaplanowanego terminu.Ja podałem ceny również z woj. mazowieckiego 60 km od Warszamy w stronę Białegostoku. Link do komentarza
hanna69 Napisano 15 października 2008 Udostępnij #6 Napisano 15 października 2008 Witam , ja zamówiłam sobie schody dębowe ze spocznikiem -obkładane na betonowej konstrukcji. Mają mnie kosztować razem z barierką 4 tyś. Czy to dużo ? , schodów mam 17.Mieszkam w małopolsce. Link do komentarza
Markus_82 Napisano 15 października 2008 Udostępnij #7 Napisano 15 października 2008 Cytat Zastanawia mnie ile biorą przeciętnie wykonawcy, od jednego położonego schodka drewnianego.Mi robotnik krzyknął 250 zł. To dużo, czy mało za samo położenie gotowego materiału?Proszę o odpowiedź.Pozdrawiam Patrycja. Nie zdziera, ale zbyt wielka okazja to to nie jest. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się