Słoń Napisano 1 lipca 2008 Udostępnij #1 Napisano 1 lipca 2008 Witam. Jestem na etapie wyboru materiału do budowy domu,zastanawiam sie nad systemem thermomur.Na stronie producenta byłem ale nie ma tam najistotniejszej dla mnie informacji tzn. ceny materiału.Jest ona dla mnie istotna ponieważ sam jestem budowlańcem i przy budowie domu dużo zrobię sam .Może robił ktoś porównanie cen thermomuru z innymi materiałami? Link do komentarza
mklekow Napisano 1 lipca 2008 Udostępnij #2 Napisano 1 lipca 2008 Cytat Witam. Jestem na etapie wyboru materiału do budowy domu,zastanawiam sie nad systemem thermomur.Na stronie producenta byłem ale nie ma tam najistotniejszej dla mnie informacji tzn. ceny materiału.Jest ona dla mnie istotna ponieważ sam jestem budowlańcem i przy budowie domu dużo zrobię sam .Może robił ktoś porównanie cen thermomuru z innymi materiałami? Kolega z pracy robił porównanie i wychodził mu niewielki zysk cenowy w porównaniu z tradycyjnymi technologiami. Natomiast technologia ma jedną poważną wadę- w Polsce północnej nie ma ŻADNEGO przedstawiciela, z którym można sensownie pogadać, a i ekipy, która to robiła nie uświadczysz. Wg mnie słabe wykorzystanie technologii w Polsce rodzi ryzyko bycia królikiem doświadczalnym, a tu za dużo jest do stracenia. Link do komentarza
Słoń Napisano 1 lipca 2008 Autor Udostępnij #3 Napisano 1 lipca 2008 Jeżeli chodzi o ekipę to nie ma dla mnie problemu , mam paru kolegów któży pracowali przy tym systemie,a i ja dużo zrobię , więc problem rozwiązany.Tylko chodzi o producenta ,churtownię ,przedstawiciela.Producent jest w Żorach a to jest dla mnie drugi koniec Polski.Dobra będę szukał dalej. Link do komentarza
darek090 Napisano 25 września 2008 Udostępnij #4 Napisano 25 września 2008 Koncze własnie budowe domu w tym systemie i musze przyznac ze zadna tajemna wiedza nie jest potrzebna do samodzielnego budownia ..Poza tym firma z Żor na swojej stronie ma zaieszczone wszelkie niezbedne materialy informacyjne na temat tej technologi...mieszkam na zachodzie kraju i nie bylo najmniejszego problemu z transportem... po 2 tygodniach od zamowienia materialu wszystko znalazlo sie na placu budowy...transport byl gratisowy..))Przed wyborem tej technologi tez robilem porównanie cenowe.. i mi wyszlo o wiele taniej i na pewno szybciej...))zaznaczam ze bralem pod uwage cene m2 sciany opodobnych parametrach termicznych.... Jesli ktos ma jakies pytania chetnie pomoge i podpowiem.. Link do komentarza
Killer_su Napisano 29 września 2008 Udostępnij #5 Napisano 29 września 2008 Cytat Jesli ktos ma jakies pytania chetnie pomoge i podpowiem.. Jak z żółknięciem styropianu?Tynkujesz tgo od razu? Link do komentarza
Killer_su Napisano 29 września 2008 Udostępnij #6 Napisano 29 września 2008 Tak jak mówi Darek - kształtki przywiozą Ci za darmo.Zorientuj się jeszcze w ofercie firmy izodom2000 są ze Zduńskiej Woli pod Łodzią i co ważniejsze - są tańsi, ale niestety transport płatny...Ja też będę budował w tym systemie. IMHO nie ma lepszej alternatywy w zbliżonej cenie. Link do komentarza
marian ze wsi Napisano 9 października 2008 Udostępnij #7 Napisano 9 października 2008 Cytat Jak z żółknięciem styropianu?Tynkujesz tgo od razu? żółty nalot to reakcja na promienie uv,powstaje cienka warstwa tylko na powierzchni. Przed tynkowaniem trzeba ją zetrzećnp.szczotką ryżową. Link do komentarza
TERMINATORsiemianowice Napisano 9 października 2008 Udostępnij #8 Napisano 9 października 2008 jednym słowem zalany styropian betonem ...jak to cenowo wychodzi jakis konkret Link do komentarza
Killer_su Napisano 10 października 2008 Udostępnij #9 Napisano 10 października 2008 Cytat jednym słowem zalany styropian betonem ...jak to cenowo wychodzi jakis konkret Nie pamiętam wyliczeń, ale wychodzi najtaniej. Poza tym ściana mocna jak niemiecki bunkier, można robić samemu, dokładność kształtu no i szczelność. Ja nie widzę minusów. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się