asyroka Napisano 29 maja 2008 Udostępnij #1 Napisano 29 maja 2008 Przymierzam sie od wiosny przyszłego roku do budowy domku:http://www.archigraph.pl/projekt/amaro.html Dom będzie z przeróbkami na stropy żel - betonowe Czy ktoś mi może powiedzieć ile zapłacę za robociznę w pomorskim (niedaleko Gdańska),W chwili obecnej na całość z robocizną zamierzam wydać ok 300 000 i zastanawia mnie czy sie pobuduję? Link do komentarza
asyroka Napisano 3 czerwca 2008 Autor Udostępnij #2 Napisano 3 czerwca 2008 Cytat Przymierzam sie od wiosny przyszłego roku do budowy domku:http://www.archigraph.pl/projekt/amaro.html Dom będzie z przeróbkami na stropy żel - betonowe Czy ktoś mi może powiedzieć ile zapłacę za robociznę w pomorskim (niedaleko Gdańska),W chwili obecnej na całość z robocizną zamierzam wydać ok 300 000 i zastanawia mnie czy sie pobuduję? Dostałem z polecenia człowieka, ktory stawiał dom znajomym a w tej chwili stawia dom obok i za samą robociznę z odeskowaniem dachu chce mnie skasować 30 000 z tym że ma czas rozpocząć dopiero w przyszłym roku w czerwcu - myślę że to nie jest dużo - jak uważacie?Dodam, że człowiek pracuje sam i tylko do grubszych prac bierze pomocników. - znajomi są z niego bardzo zadowoleni - robi sumiennie i nie trzeba go pilnować- jedyny mankament to taki, że troszę mu to schodzi na czasie.Pozdrawiam Link do komentarza
Imbirek Napisano 3 czerwca 2008 Udostępnij #3 Napisano 3 czerwca 2008 Ja bym na wszelki wypadek wzieła od niego jakiś papier. Za rok te ceny mogą być nieco większe. Link do komentarza
asyroka Napisano 3 czerwca 2008 Autor Udostępnij #4 Napisano 3 czerwca 2008 Cytat Ja bym na wszelki wypadek wzieła od niego jakiś papier. Za rok te ceny mogą być nieco większe. W grę wchodzi podpisanie umowy i zaliczka 2-3 tysiąceAndrzej Link do komentarza
euralia Napisano 5 czerwca 2008 Udostępnij #5 Napisano 5 czerwca 2008 Czy mozecie mi powiedziec,czy ten domek bylby w miare tani w budowie,jaki bylby koszt sso,bo tak przegladam i przegldam te projekty i trafilam na taki domek, pow uzytkowa bardzo by mi odpowiadala,dodaje,ze mieszkam w malopolsce,materialy napewno ze sredniej polki cenowej:http://www.tooba.pl/projekty-domow/z50/Z34...d,idp,5990.html Link do komentarza
asyroka Napisano 16 czerwca 2008 Autor Udostępnij #6 Napisano 16 czerwca 2008 No i stało się ... podpisałem umowę o postawienie domu ( od piwnicy po dach - razem z wykonaniem odwodnienia dudynku)) w stanie surowym ( czyli samych murów i ścianek dzialowych) wraz z odeskowaniem dachu.Cała robocizna będzie mnie kosztować 28 000, majster zaczyna pracę od czerwca 2009 i skończy (najpóźniej w maju 2010- w zależności od pogody w zimie).ZACZĘŁO SIĘ ... Link do komentarza
dalton Napisano 16 czerwca 2008 Udostępnij #7 Napisano 16 czerwca 2008 [quote name='asyroka' date='16 06 2008, 06:58 ' post='31594']Widzialem ten projekt jest calkiem niezly,jak myslisz ile botrzebujesz kasy zeby postawic w stanie surowym zamknietym ten domek Link do komentarza
asyroka Napisano 17 czerwca 2008 Autor Udostępnij #8 Napisano 17 czerwca 2008 Zależy z czego będzie budowane... - ale i tak jeszcze nie dostałem kosztorysu jak tylko będę go miał, to dam znać Link do komentarza
pado Napisano 10 lipca 2008 Udostępnij #9 Napisano 10 lipca 2008 Ceny Cenami , ale trafić na solidnego budowlańca jest trudno. U mnie za stan surowy 115 m domku (uzytkowa )20000 zł Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się