Marta82 Napisano 12 maja 2008 Udostępnij #1 Napisano 12 maja 2008 Witam wszystkich,Czy ktoś z was miał może do czynienia ze stropami wykonanymi z elementów styropianowych? Planuję remont domu i cały strop i dach muszą być wymienione, a ostatnio na targach budowalnych w Lublinie natknęłam się na firmę oferująca takie rozwiązanie. Wygląda na to że taki strop posiada same zalety, w co trudno mi uwierzyć.Z góry dziękuję za odpowiedzi,Pozdrawiam,Marta Link do komentarza
Bob-budowniczy Napisano 12 maja 2008 Udostępnij #2 Napisano 12 maja 2008 Cytat Witam wszystkich,Czy ktoś z was miał może do czynienia ze stropami wykonanymi z elementów styropianowych? Planuję remont domu i cały strop i dach muszą być wymienione, a ostatnio na targach budowalnych w Lublinie natknęłam się na firmę oferująca takie rozwiązanie. Wygląda na to że taki strop posiada same zalety, w co trudno mi uwierzyć.Z góry dziękuję za odpowiedzi,Pozdrawiam,Marta Przy remoncie dachu czy stropu zaletą technologi styropianowych jest bardzo mała waga kształtek czy paneli styropianowych.W stropach pustaki styropianowe używane są jako zamienniki pustaków systemowych stropów gęstożebrowych np teriva .Przy dachach mam wątpliwości co do wpływu wysokich temperatur i ewentualnie gryzoni na trwałość takiego rozwiązania.Bob Link do komentarza
komark Napisano 16 maja 2008 Udostępnij #3 Napisano 16 maja 2008 Cytat Przy remoncie dachu czy stropu zaletą technologi styropianowych jest bardzo mała waga kształtek czy paneli styropianowych.W stropach pustaki styropianowe używane są jako zamienniki pustaków systemowych stropów gęstożebrowych np teriva .Przy dachach mam wątpliwości co do wpływu wysokich temperatur i ewentualnie gryzoni na trwałość takiego rozwiązania.Bob Może to inna klasa styropianu? Link do komentarza
Mikha Napisano 18 maja 2008 Udostępnij #4 Napisano 18 maja 2008 Cytat Witam wszystkich,Czy ktoś z was miał może do czynienia ze stropami wykonanymi z elementów styropianowych? Planuję remont domu i cały strop i dach muszą być wymienione, a ostatnio na targach budowalnych w Lublinie natknęłam się na firmę oferująca takie rozwiązanie. Wygląda na to że taki strop posiada same zalety, w co trudno mi uwierzyć.Z góry dziękuję za odpowiedzi,Pozdrawiam,Marta Dla równowagi napiszę trochę o wadach takiego rozwiązania (rozważalem kiedyś docieplenie dachu kształtkami styropianowymi) Do wad ja zaliczyłbym dość wysoki koszt zakupu oraz sprawy zwiazane z bezpieczeństwem pożarowym.Raczej nic przyjemnego mieć kapiące za kołnierz płonące tworzywo sztuczne nad głową w przypadku pożaru ... Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się