Amika Napisano 5 maja 2008 #1 Napisano 5 maja 2008 Poszukuję informacji dotyczących możliwości wykonania ściany z industrialnym wykończeniem betonowym wewnątrz mojego mieszkania. Na portalu znalazłam następujący artykuł Pani Agnieszki Rezlerhttps://budujemydom.pl/budowlane-abc/remonty-i-modernizacje/a/7611-remont-lazienki-o-powierzchni-4-m2-krok-po-kroku… Beton industrialny: ściany z odciskiem szalunku systemowego z wielkowymiarowych płyt. Widoczne na powierzchni regularne rysy w miejscach ich łączenia oraz ślady „nitów” – śrub mocujących szalunek w narożnikach – doskonale komponują się z wielką „loftową” witryną okienną (fot. Sanitec Koło)…Mam pytanie, czy ktoś jest w stanie podpowiedzieć mi gdzie można zlecić wykonanie takiej ściany, lub tez jak zrobić takie wykończenie i z czego..?
Bob-budowniczy Napisano 8 maja 2008 #2 Napisano 8 maja 2008 Cytat Poszukuję informacji dotyczących możliwości wykonania ściany z industrialnym wykończeniem betonowym wewnątrz mojego mieszkania. Na portalu znalazłam następujący artykuł Pani Agnieszki Rezlerhttps://budujemydom.pl/budowlane-abc/remonty-i-modernizacje/a/7611-remont-lazienki-o-powierzchni-4-m2-krok-po-kroku… Beton industrialny: ściany z odciskiem szalunku systemowego z wielkowymiarowych płyt. Widoczne na powierzchni regularne rysy w miejscach ich łączenia oraz ślady „nitów” – śrub mocujących szalunek w narożnikach – doskonale komponują się z wielką „loftową” witryną okienną (fot. Sanitec Koło)…Mam pytanie, czy ktoś jest w stanie podpowiedzieć mi gdzie można zlecić wykonanie takiej ściany, lub tez jak zrobić takie wykończenie i z czego..? Taką imitację szalunków można uzyskać naciągając zaprawę wyrównawczą np atlasu /zatarta sprawia wrażenie betonu/Bob
margaretka2002 Napisano 29 marca 2010 #3 Napisano 29 marca 2010 Beton mozna dosc prosto zaimitowac farba z domieszkami + talent wykonawcy...
versace77 Napisano 3 maja 2010 #4 Napisano 3 maja 2010 Sa specjalne masy dekoracyjne,reszta to nałozenie ,w oikosie nazywa sie to cemento
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się