camillusPL Napisano 16 kwietnia 2008 Udostępnij #1 Napisano 16 kwietnia 2008 witam posiadam stary drewniany i chcę zrobić remon środka i teraz pytanie jak załatwić sprawę tynku czy lepiej usunąć stary jeszcze na trzcinie i położyć nowy czy lepiej położyć karton gips i jaka jest różnica w kosztach co będzie tańsze i co myślicie o tynkach robionych agregatem Link do komentarza
NiceMan Napisano 16 kwietnia 2008 Udostępnij #2 Napisano 16 kwietnia 2008 WitamJa miałem taki tynk ale na suficie w pokoju. Zerwałem go i dałem karton gips Zerwałem tynk bo powoli odpadał. Nałożenie jakiejkolwiek zaprawy kończyło się odpadaniem jej. A co do pytania czy warto zrywać odpowiedź jest prosta. Jak robić remont to jasne, że zrywać. Nie będzie odpadać itp. Zrywa się szybko i łatwo. A no i jak nie zerwiesz i będziesz chciał dać karton to istnieje możliwość, że tynk Ci odpryśnie i wybrzuszy ci Karton ;pPozdrawiam Link do komentarza
Redakcja Napisano 17 kwietnia 2008 Udostępnij #3 Napisano 17 kwietnia 2008 Bezpieczniej będzie zamontować pokrycie z płyt g-k na stelażu mocowanym do podłogi i sufitu. Usuniecie starego tynku będzie bardzo uciążliwe i nie uniknie się uszkodzeń trudnych do naprawienia (np, zerwanie skorodowanych drutów trzymających trzcinę). Link do komentarza
NiceMan Napisano 17 kwietnia 2008 Udostępnij #4 Napisano 17 kwietnia 2008 Ja dałem sobie radę z usunięciem drutów na suficie i nie było w cale takie trudne. A jestem amatorem Jedynie żmudną pracą jest usuwanie gwoździ. Trzeba usunąć wszystkie gwoździe nie można pominąć żadnego gdy kładzie się płytę bezpośrednio na ścianę. Gdyż przy mocowaniu płyty gwóźdź zrobi nam odprysk w płycie. Pozdrawiam Link do komentarza
mogiolive Napisano 18 czerwca 2008 Udostępnij #5 Napisano 18 czerwca 2008 Karton i gips to bedzie najlepsza sprawa dla takiego domku. Link do komentarza
corleone Napisano 2 września 2008 Udostępnij #6 Napisano 2 września 2008 Aż zazdroszczę Ci tego domku Postaw na płytę k-g Link do komentarza
wepka Napisano 11 września 2008 Udostępnij #7 Napisano 11 września 2008 dobrze zamontowana płyta kartonowo-gipsowa jest najepszym rozwiązaniem Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się