jarekt Napisano 15 kwietnia 2008 #1 Napisano 15 kwietnia 2008 Witam znawców mam baaardzo nietypowe pytanie- jak gleboko zazwyczaj wchodzi w podloge futryna drzwi? jest metalowa, jesli ma to znaczenie. To wazne bo...narzeczonej wpadl pierscionek zareczynowy w futryne- nie zartuje...- i zastanawiam sie czy jest szansa go wyjac... np wywiercajac dziure przy podlodze w futrynie.
Sławomir Napisano 16 kwietnia 2008 #2 Napisano 16 kwietnia 2008 No niezyły temat. A jak to się stało? Czy może wrzuciła tam pierścionek z jakiegoś powodu
jarekt Napisano 16 kwietnia 2008 Autor #3 Napisano 16 kwietnia 2008 To chyba nie ma znaczenia- przynajmniej dla jego wydobycia, tak? wiec ja prywata tu nie bede szafowal. Nie szukam psychologa, tylko pomocnego czlowieka, ktory potrafi mi odp na moje pytanie.
Redakcja Napisano 17 kwietnia 2008 #4 Napisano 17 kwietnia 2008 Należy domyślać się, że wpadł przez otwór do ryglowania zamka. Wyjęcie może być trudne, bo nie wiadomo na jakiej wysokości mógł się zawiesić (futryna jest kotwiona wewnątrz do ściany). Nie wykluczone, że trzeba będzie wyciąć jej fragment lub zostawić jako spadek dla potomnych.
NiceMan Napisano 17 kwietnia 2008 #5 Napisano 17 kwietnia 2008 Oj szkoda zostawiać dla potomnych pierścionka zaręczynowego, gdyż koszt demontażu futryny i ponownego montażu poinien być dużo mniejszy od kosztu pierścionka. Poza tym bardzo szkoda takiego pierścionka. Nie za bardzo wiem czy magnez np złapałby pierścionek przez futrynę. I czy w ogóle złapał by pierścionek. Można nim próbować.. Kolejna sprawa pod podłogę na pewno nie wchodzi więcej jak 5cm w ścianę to zdecydowanie mniej. tylko pytanie jak była futryna montowana czy na piankę czy też na kotwy. Jak na piankę to możne być plus gdyż można wykuć pasek niedługi przy futrynie i zobaczyć czy jest tam pierścionek. Pozdrawiam
jarekt Napisano 17 kwietnia 2008 Autor #6 Napisano 17 kwietnia 2008 Bardzo dziekuje za pomoc Redakcji i NiceManowi. Na szczescie juz po klopocie - faktycznie nie siegala nizej niz 5cm ponizej podlogi i jak wywiercilem wystarczajaco duzy otwor w futrynie to za pomoca drutu wyciagnalem pierscionek. No ale pozostaje dziura...ale to juz kwestia kamuflazu Aha- magnez nie przyciagnie zlota POZDRAWIAM
NiceMan Napisano 17 kwietnia 2008 #7 Napisano 17 kwietnia 2008 Ciesze sie, że się udało Hehe co do kamuflażu to wywierciłeś w futrynie dziurę czy pod futryną Jak pod to gipsem.ale jak w futrynie to będzie trochę zabawy Można dospawać paseczek blaszki metalowej i ją zeszlifować bądź też spróbować na jakiś klej do blachy i przykleić blaszkę i również zeszlifować Pozdrawiam
Joanna Z Napisano 18 kwietnia 2008 #8 Napisano 18 kwietnia 2008 Cytat To chyba nie ma znaczenia- przynajmniej dla jego wydobycia, tak? wiec ja prywata tu nie bede szafowal. Nie szukam psychologa, tylko pomocnego czlowieka, ktory potrafi mi odp na moje pytanie. To jest urocze. Tyle treści kryje się za tym jednym zdarzeniem że można książkę napisać i Nobla dostać. Życzę wszystkiego, wszystkieeego NAJLEPSZEGO na długie lata.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się