ramzesik Napisano 6 kwietnia 2008 Udostępnij #1 Napisano 6 kwietnia 2008 znalazlem w internecie bardzo ciekawe baterie lazienkowe, takie kubistyczne, oras. prawdopodobnie bede je bral, nadadza charakteru wnetrzom, czy to dobry producent? bede wdzieczny za opinie:). Link do komentarza
adamis Napisano 6 kwietnia 2008 Udostępnij #2 Napisano 6 kwietnia 2008 Oras,to bardzo dobry producent,jeden z najlepszych. Link do komentarza
ramzesik Napisano 8 kwietnia 2008 Autor Udostępnij #3 Napisano 8 kwietnia 2008 Cytat Oras,to bardzo dobry producent,jeden z najlepszych. Rozwiń co masz na mysli mowiac"bardzo dobry producent" ? w czym to sie przejawia? zywotnosci? walorach estetycznych? fakt te sam docenilem. o czym trzeba pamietac kupujac tego typu rzeczy jak baterie poza wygladem? Link do komentarza
adamis Napisano 9 kwietnia 2008 Udostępnij #4 Napisano 9 kwietnia 2008 Ich baterie są bardzo mało awaryjne i ciche.Porządna bateria jest dokładnie wykonana również wewnątrz,co daje cichą pracę.Są klasy głośności baterii,ale nie znam szczegółów.Chińskie są przeważnie poza klasowe. Link do komentarza
ramzesik Napisano 12 kwietnia 2008 Autor Udostępnij #5 Napisano 12 kwietnia 2008 Cytat Ich baterie są bardzo mało awaryjne i ciche.Porządna bateria jest dokładnie wykonana również wewnątrz,co daje cichą pracę.Są klasy głośności baterii,ale nie znam szczegółów.Chińskie są przeważnie poza klasowe. Rozwiń aaa, no widzisz, wielkie dzieki:). szary clzowiek taki jak ja nie ma pojecia o skalach glosnosci baterii. bede sie zatem wybieral do salonu obejrzec z bliska te produkty oras. zawsze juz cos wiem, nei lubie korzystac z opinii ekspertow sklepowych, jesli sam nei wiem nic o produkcie i branzy. Link do komentarza
nowa Napisano 1 maja 2008 Udostępnij #6 Napisano 1 maja 2008 ja mam w mieszkaniu zamontowane baterie Oras`a od 8 lat i tylko w wannowej wymaga naprawy przelącznik prysznicowy,cos ze sprężyną chyba bo nie zaskakuje. Innych problemow brak. Link do komentarza
ramzesik Napisano 1 maja 2008 Autor Udostępnij #7 Napisano 1 maja 2008 Cytat Ich baterie są bardzo mało awaryjne i ciche.Porządna bateria jest dokładnie wykonana również wewnątrz,co daje cichą pracę.Są klasy głośności baterii,ale nie znam szczegółów.Chińskie są przeważnie poza klasowe. Rozwiń troche temat przestudiowalem, klasy glosnosci sa rzeczywiscie, opisuje je norma ISO 3822. Orasy maja pierwsza klase glosnosci, zatem najlepsza...swoja droga bardzo dziekuje za pomoc, baterie juz zakupilem i spisuja sie bardzo fobrze Link do komentarza
Fabia Napisano 1 maja 2008 Udostępnij #8 Napisano 1 maja 2008 Cytat aaa, no widzisz, wielkie dzieki:). szary clzowiek taki jak ja nie ma pojecia o skalach glosnosci baterii. Rozwiń A skala głośności bateri to co takiego? Link do komentarza
adamis Napisano 4 maja 2008 Udostępnij #9 Napisano 4 maja 2008 Co do głośności pracy baterii,można zauważyć,że jedne wylewają wodę cicho,a inne strasznie przy tym szumią.Chińskie są zwykle pozaklasowe. Link do komentarza
onurek Napisano 14 lipca 2008 Udostępnij #10 Napisano 14 lipca 2008 A co myslicie o bateriach bezdotykowych Oras? Słyszałam,że takie krany są bardziej ekonomiczne i bardziej higieniczne- powaznie zastanawiam się nad ich kupnem... Link do komentarza
ramzesik Napisano 15 lipca 2008 Autor Udostępnij #11 Napisano 15 lipca 2008 Cytat A co myslicie o bateriach bezdotykowych Oras? Słyszałam,że takie krany są bardziej ekonomiczne i bardziej higieniczne- powaznie zastanawiam się nad ich kupnem... Rozwiń wiadomo, bardziej higieniczne, dodatkowo jak uzywasz jeszcze papierowych - jednorazowych reczniczkow to chronisz rece przed powtornym zabrudzeniem. to jest dobre rozwiazanie dla dzieci, one ciaglwe umorusane chodza, po kazdym myciu rak pod tradycyjna bateria trzeba polowe lazienki myc, bo te brud z rak zostaje na kranie, umywalce itd;). Link do komentarza
onurek Napisano 16 lipca 2008 Udostępnij #12 Napisano 16 lipca 2008 No tak, a jak sie to ma do zuzycia wody? Jest duzo mniejsze? Link do komentarza
mela Napisano 16 lipca 2008 Udostępnij #13 Napisano 16 lipca 2008 Cytat A co myslicie o bateriach bezdotykowych Oras? Słyszałam,że takie krany są bardziej ekonomiczne i bardziej higieniczne- powaznie zastanawiam się nad ich kupnem... Rozwiń Siemka .Oras to dobre baterie i mają nie najniższą cenę.Bezdotykowe baterie irytują mnie bo człowiek zastyga na chwilę z rękoma pod wylewką ,czekając na wypływ wody.Smieszne widoki w toaletach widać jak wycieczkowicze machają rękami przy umywalkach. Całuski Link do komentarza
paulona Napisano 16 lipca 2008 Udostępnij #14 Napisano 16 lipca 2008 Cytat Siemka .Oras to dobre baterie i mają nie najniższą cenę.Bezdotykowe baterie irytują mnie bo człowiek zastyga na chwilę z rękoma pod wylewką ,czekając na wypływ wody.Smieszne widoki w toaletach widać jak wycieczkowicze machają rękami przy umywalkach. Całuski Rozwiń Mąż mówi że to są sceny warte filmowania.Najpierw obywatel próbuje odkręcić baterię co czasami się udaje poprzez jej urwanie,póżniej stuka w wystające części,szuka przycisku w ścianie lub pod umywalką .Gama zachowań jest przebogata.Ale kino. Link do komentarza
onurek Napisano 17 lipca 2008 Udostępnij #15 Napisano 17 lipca 2008 Cytat Mąż mówi że to są sceny warte filmowania.Najpierw obywatel próbuje odkręcić baterię co czasami się udaje poprzez jej urwanie,póżniej stuka w wystające części,szuka przycisku w ścianie lub pod umywalką .Gama zachowań jest przebogata.Ale kino. Rozwiń To fakt, różne dziwne wygibasy ludzie robią, kiedy nie wiedza jak to działa. No, ale to chyba kwestia przyzwyczajenia:)Ponawiam pytanie- jak sie maja takie baterie do zuzycia wody? Link do komentarza
ramzesik Napisano 18 lipca 2008 Autor Udostępnij #16 Napisano 18 lipca 2008 Cytat To fakt, różne dziwne wygibasy ludzie robią, kiedy nie wiedza jak to działa. No, ale to chyba kwestia przyzwyczajenia:)Ponawiam pytanie- jak sie maja takie baterie do zuzycia wody? Rozwiń no to jasne, z bezdotykowymi latwiej sie oszczedza wode, bo sa tak przez producenta zaprogramowane, zeby lac ja wtedy kiedy sa rece pod czujniczkiem. zabierasz - woda sie wylacza. dzieki czemu nei ma opcji ze ktos podczas mycia zebow zapomni sie i nie zakreci wody. a tak umnie robi sie ciagle , ale coz...ile mozna zwracac uwage Link do komentarza
paulona Napisano 19 lipca 2008 Udostępnij #17 Napisano 19 lipca 2008 Cytat To fakt, różne dziwne wygibasy ludzie robią, kiedy nie wiedza jak to działa. No, ale to chyba kwestia przyzwyczajenia:)Ponawiam pytanie- jak sie maja takie baterie do zuzycia wody? Rozwiń Mąż mówi że oszczędzają wodę i łupią po kieszeni.Mają sens tam gdzie zużycie wody jest bardzo duże to znaczy w publicznych toaletach i w prysznicowniach basenowych. Link do komentarza
paulona Napisano 19 lipca 2008 Udostępnij #18 Napisano 19 lipca 2008 Cytat no to jasne, z bezdotykowymi latwiej sie oszczedza wode, bo sa tak przez producenta zaprogramowane, zeby lac ja wtedy kiedy sa rece pod czujniczkiem. zabierasz - woda sie wylacza. dzieki czemu nei ma opcji ze ktos podczas mycia zebow zapomni sie i nie zakreci wody. a tak umnie robi sie ciagle , ale coz...ile mozna zwracac uwage Rozwiń Mąż mówi żeby przydział w litrach na osobę zrobić i do miseczek lać,albo po łapach.Kłopot z automatycznymi bateriami jest jeszcze taki że mają ustawioną stałą temperaturę i zimny prysznic wykluczony Link do komentarza
domel Napisano 20 lipca 2008 Udostępnij #19 Napisano 20 lipca 2008 Cytat Mąż mówi że oszczędzają wodę i łupią po kieszeni.Mają sens tam gdzie zużycie wody jest bardzo duże to znaczy w publicznych toaletach i w prysznicowniach basenowych. Rozwiń Widziałam taki obrazek.Pani wyszła z sauny i chciała wziąść zimny prysznic a tu same automaty z mocno ciepłą wodą.Poszła spocona ochłodzić się do basenu Link do komentarza
onurek Napisano 21 lipca 2008 Udostępnij #20 Napisano 21 lipca 2008 A nie ma modeli z mozliwościa regulowania temperatury? Link do komentarza
adamis Napisano 21 lipca 2008 Udostępnij #21 Napisano 21 lipca 2008 Cytat Mąż mówi żeby przydział w litrach na osobę zrobić i do miseczek lać,albo po łapach.Kłopot z automatycznymi bateriami jest jeszcze taki że mają ustawioną stałą temperaturę i zimny prysznic wykluczony icon_biggrin.gif Rozwiń Takie baterie spotykamy tylko na basenach i innych prysznicach publicznych.W domu chyba nikt rozsądny nie zainstaluje sobie baterii bezdotykowej w kabinie.Tam montujemy baterie termostatyczne,gdzie oczywiście można dowolnie regulowac temperaturę. Link do komentarza
domel Napisano 22 lipca 2008 Udostępnij #22 Napisano 22 lipca 2008 Cytat Takie baterie spotykamy tylko na basenach i innych prysznicach publicznych.W domu chyba nikt rozsądny nie zainstaluje sobie baterii bezdotykowej w kabinie.Tam montujemy baterie termostatyczne,gdzie oczywiście można dowolnie regulowac temperaturę. Rozwiń I to jest właściwe podsumowanie tematu. Link do komentarza
fachowiec Napisano 31 października 2011 Udostępnij #23 Napisano 31 października 2011 Juz pisano na forach o bateriach Oras. Ja polecam linię II Bagno Alessi One. Bateria bezdotykowa, działająca na fotokomórkę, więc ekologiczna. Jest wyposażona w filtry siatkowe, które wpływają na ograniczenie strumienia wody i jednocześnie na oszczędzanie wody. Jak ktoś jest zainteresowany dokładnie jak działa perlator, odsyłam do http://www.e-instalacje.pl/a/3416,systemow...czedzanie-wody1. A tak działa bateria bezdotykowa. http://www.youtube.com/watch?v=0L6v1IZpp5w Link do komentarza
martamarta Napisano 25 lutego 2013 Udostępnij #24 Napisano 25 lutego 2013 Moja koleżanka ma baterię Orasa i jest bardzo zadowolona.Sama zastanawiam się nad tym czy sobie takiej nie sprawić ;) Link do komentarza
lazienkieuro Napisano 20 kwietnia 2013 Udostępnij #25 Napisano 20 kwietnia 2013 baterie Oras - ciche niezawodne głowice, korpusy i chromy baterii dopracowane. widziałem świetnie działającą 10 letnią baterię termostatyczną w mieszkaniu studenckim. a to chyba najlepsza rekomendacja. jedyny problem to dość siermiężny design.pozdrawiamy Link do komentarza
rrrafff Napisano 26 lutego 2018 Udostępnij #26 Napisano 26 lutego 2018 Niestety dla mnie te baterie to kicha cena niewarta produktu...niestety jak wszystko.... Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się