Skocz do zawartości

Remont mieszkania 36 metrów koszty robót

Recommended Posts

Napisano

Dzień dobry 

Czy istnieje jakiś wiarygodny kosztorys prac remontowych? 

Skąd mam wiedzieć czy kwoty podawane przez wykonawcę są rzeczywiste a nie wzięte z sufitu? 

Mieszkanie ma 36 metrów,  zakres prac praktycznie od zera,  przez wylewki ( plus wynorzenie gruzu który był pod deskami),  wymiana całej elektryki,  wszelkie podłączenia,  równanie ścian ( płyty karton gips),  malowanie, sufity podwieszane. Gruzu było sporo - 7 big bagów .Na dzień dzisiejszy zapłaciłam 27, 500 złotych, nie licząc położenia płytek i wymiany drzwi.  Czy to odpowiednia kwota? 

Napisano

Istotna jest lokalizacja tego mieszkania - rejon kraju, wielkość miejscowości, ilość firm remontowych w okolicy, "ilość" elektryki, hydrauliki, wyposażenie łazienki...

Ale wydaje mi się, że nie przepłaciłaś...

Napisano
17 minut temu, podczytywacz napisał:

Istotna jest lokalizacja tego mieszkania - rejon kraju, wielkość miejscowości, ilość firm remontowych w okolicy, "ilość" elektryki, hydrauliki, wyposażenie łazienki...

Niekoniecznie. Ceny robocizny w budowlance i wykończeniówce wyrzuciło obecnie poza skalę. 

Napisano
30 minut temu, podczytywacz napisał:

Łazienka nie wchodzi w zakres prac.  Siemianowice Śląskie,  3 km od Katowic. Firm remontowych pod dostatkiem.  Facet robi " bez faktury".

Napisano
6 minut temu, Isek napisał:

Łazienka nie wchodzi w zakres prac.  Siemianowice Śląskie,  3 km od Katowic. Firm remontowych pod dostatkiem.  Facet robi " bez faktury".

To zmienia postać rzeczy. 

Jak na "bez faktury" to drogo. Kolejne minusy: brak możliwości reklamowania usługi. 

Umowy pewnie też nie masz - czyli robi na "będzie pan zadowolony". 

To była bardzo zła decyzja. 

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...