Skocz do zawartości

Podłoga OSB

Recommended Posts

Napisano

Witam 

Nie wiem jak zrobić podłoge z płyty OSB 

Chodzi mi chce zerwac starą podłoge czyli warstwę betonu pod samą glebę bo jest wilgoci 

Po zerwaniu chciałbym położyć płyte OSB na legary tylko jak to zrobić w podłodze idzie rura doprowadzejąca zimną wodę i odpływ a zależy mi na szybkiej pracy bo bym chciał zrobić remont całej kuchni jak najszybciej a wylanie całe wylewki i wyschnięciu trochę to zejdzie 

Może ktoś mi podpowie jak to zrobić bezpośrednio na piasku czy zmieszanie piasek z cementem i położenie listw wogule jak to można zrobić od począwszy 

Z góry dziękuję wszystkim za odp i pozdrawiam 

Napisano
5 godzin temu, Lewy napisał:

Chodzi mi chce zerwac starą podłoge czyli warstwę betonu pod samą glebę bo jest wilgoci 

Skoro jest wilgoć to zanim cokolwiek zrobisz, to trzeba usunąć jej przyczynę. Nie wyobrażam sobie wykonywania podłogi na mokrym, tym bardziej podłogi OSB czy drewna. Skoro budynek jest stary, to pod podłogą powinno być sucho jak na Saharze.

Napisano

Ja chciałem zerwac całą podłoge do gryntu i zrobić miesznke z cementu i piasku na sucho dopiero dać folia paroizolacyjna na to łaty 50mm I Wełna mineralna dopiero płyte 

Nie wiem czy jest sens 

Napisano

Ale napisz co to za budynek, z czego, ile ma lat, jaka jest w nim wentylacja, czy ma właściwe izolacje poziome, zabezpieczające przed podciąganiem kapilarnym i tak dalej. Bo może nie trzeba zrywać?

Napisano

Budynek jest ocieplony tak samo fundamenty a wentylacjie ma w kuchni kretke z wentylatorem  prosto na zewnątrz a zerwac chce bo bym chciał zachować poziom równy do innych pomieszczeń dlatego się pytam czy by to coś dało jak wcześniej napisałem lub co by pan zaproponował  a i jest rura z licznikiem wody i tak podejrzewam że to od tego idzie wilgoci bo nawet nie jest ocieplona dlatego bym musiał zerwac wszystko i dać nową I ocieplić rure co Pan proponuje 

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...