Sylwuś Napisano 22 marca 2008 Udostępnij #1 Napisano 22 marca 2008 Witam Zaczynam wykańczać dom i powiem prędzej się wykończę niż dom w każdej hurtowni ceny są różne a czas poświęcony na dojazd z jednej do drugiej to już obłęd zastanawiam się jakie płytki i czy prysznic czy wannę a może panel prysznicowy. Jaką farbę kupić do salonu a jaką do sypialni więcej pytań niż odpowiedzi wykańczanie schodów na poddasze z czego i jakie poręcze . Czy wy też macie ,mieliście te problemy? ??: : : Link do komentarza
milgo Napisano 22 marca 2008 Udostępnij #2 Napisano 22 marca 2008 Cytat Witam Zaczynam wykańczać dom i powiem prędzej się wykończę niż dom w każdej hurtowni ceny są różne a czas poświęcony na dojazd z jednej do drugiej to już obłęd zastanawiam się jakie płytki i czy prysznic czy wannę a może panel prysznicowy. Jaką farbę kupić do salonu a jaką do sypialni więcej pytań niż odpowiedzi wykańczanie schodów na poddasze z czego i jakie poręcze . Czy wy też macie ,mieliście te problemy? ??: : : Ja (szczęśliwie lub nie) jeszcze przed tym. Staram się zachować optymizm. Wiem że można skorzystać z usług firm które takie roboty wykończeniowe za nas zrobią ale i rachunek wystawią solidny. Więc postaram się zrobić to we własnym zakresie na tyle na ile się da. I dobrze by było wysłuchać innych chociaż ci co przechodzili ten etap dwa lata temu płacili chyba jakieś grosze w porównaniu z cenami które są teraz. Link do komentarza
sebo20 Napisano 22 marca 2008 Udostępnij #3 Napisano 22 marca 2008 a ile gdzies tak licyzcie ze wyniesi ewas całe wykonczenie?albo cała budowa dom u?i jakei to projekty Link do komentarza
Bob-budowniczy Napisano 22 marca 2008 Udostępnij #4 Napisano 22 marca 2008 Cytat a ile gdzies tak licyzcie ze wyniesi ewas całe wykonczenie?albo cała budowa dom u?i jakei to projekty Pod klucz budowa przez firmę to wydatek ok 3tys /m2Bob Link do komentarza
Bob-budowniczy Napisano 22 marca 2008 Udostępnij #5 Napisano 22 marca 2008 Cytat Witam Zaczynam wykańczać dom i powiem prędzej się wykończę niż dom w każdej hurtowni ceny są różne a czas poświęcony na dojazd z jednej do drugiej to już obłęd zastanawiam się jakie płytki i czy prysznic czy wannę a może panel prysznicowy. Jaką farbę kupić do salonu a jaką do sypialni więcej pytań niż odpowiedzi wykańczanie schodów na poddasze z czego i jakie poręcze . Czy wy też macie ,mieliście te problemy? ??: : : Takie i wiele innych.Dodam wyrwanie przewodów ze ścian ,zniknięcie betoniarki i tysiące innych.Mimo to zastanawiam się nad budową następnego domu.Twardziel jestem chyba?Bob Link do komentarza
milgo Napisano 22 marca 2008 Udostępnij #6 Napisano 22 marca 2008 Cytat Pod klucz budowa przez firmę to wydatek ok 3tys /m2Bob Wydawało mi się że będzie to około 5 tys. Niby dużo mniej ale się nie wycofuje. Lepiej próbować samemu. Link do komentarza
milgo Napisano 22 marca 2008 Udostępnij #7 Napisano 22 marca 2008 Cytat Takie i wiele innych.Dodam wyrwanie przewodów ze ścian ,zniknięcie betoniarki i tysiące innych.Mimo to zastanawiam się nad budową następnego domu.Twardziel jestem chyba?Bob To jak uzależnienie mówią niektórzy. Na szczęście terapeuci jeszcze tego źródła zysku nie odkryli. Link do komentarza
sebo20 Napisano 22 marca 2008 Udostępnij #8 Napisano 22 marca 2008 a czy ktos z was jzu zdazył postawic dom podczas tego boomu budowlanego?jelsi tak to iel on was wyniosł?bo jeszcze nie spotkałem zadnej osoby ktora jzu by taki dom w tm boomei cąły postwiął i zamieskzała a kosztorysom to nei wierze za bradzo Link do komentarza
Sylwuś Napisano 23 marca 2008 Autor Udostępnij #9 Napisano 23 marca 2008 Witam na szczęście mnie bum budowlany minął postawiłem dom 2006 i jestem z tego zadowolony ale jak patrze na dzisiejsze ceny wykończeniówki to ręce opadają największy problem z tynkami 15zł za m2 tynku tradycyjnego to szok . Link do komentarza
sebo20 Napisano 23 marca 2008 Udostępnij #10 Napisano 23 marca 2008 i ile cie wyniosł ten domek?i jaii projekt Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się